Dosky od MSI, Z170A Gaming M5, Z170A Gaming M7, Z170A Gaming M9 ACK
Z170A Gaming M5 - 10-phase CPU VRM, 2x M.2 slot (oba 32 Gb/s)
Z170A Gaming M7 - 14-phase CPU VRM, otočný gombík na pretaktovanie CPU a RAM v 11 prednastavených krokoch
Z170A Gaming M9 ACK - backplate, VRM heatsink s možnosťou vodného chladenia
Všetky tri maju USB 3.1 s type-A a type-C portmi
Asus-acke z170 dosky sa mi lubia celkom, vyzeraju ovela lepsie ako Z97 co mali (teda maju) - okrem ROG, tie vyzerali asi vzdy dobre
Asus ROG Maximus VIII
Z170-PRO
Mne sa práveže táto rada ROG asi prvýkrát nepáči tá šedá to tam zabíja, ked už tak mali tam pridať k tej čiernej a červenej bielu, ale tá šedá mi tam vôbec nejde ani zástanca tej kapoty nad zadnými konektormi moc niesom, samozrejme hodnotím len čisto vzhľad, tu u mňa vyhráva Msi rada aj keď je to čistá kopírka Z97 Hero, Ranger.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Rampage V Extreme ma kov, aspon moja teda. Je to ale poriadny kus kovu. Taktiez stoji skoro 500vku. Pochybujem aby do lacnejsich dosiek davali tiez kov. Ved to aj vidno na obrazkoch ze na pasivoch su tie umelohmotne designove vychytavky.
Tá PRO je pekná, páčil sa mi ten dizajn už na X99, decentné a pritom cool.
ROG sa neviem rozhodnúť. Tam to bolo roky klasicky v červeno-čiernej, ale naposledy hlavne MSI a GB /ale čiastočne aj Asus/ natlačili tie farby do mainstreamu a tým pádom úplne zdegradovali. Takže celkom chápem prečo teraz u ROG ubrali z červenej. Možno chceli aj aby boli tie dosky neutrálnejšie a hodili sa aj k iným farebným schémam, viac modding-friendly.
Každopádne by to potom chcelo zbaviť sa aj zvyškov červenej a možno nechať len podsvietené farebné prvky, ideálne nastaviteľné v celom spektre RGB, to by bol raj pre moderov.
Inak pozíciu Maximus Formula prebrali teraz Hero alebo ako to je? Nereže mi celkom to rozšírenie ROG v posledných rokoch. Gene boli dobrý nápad, ale tie posledné mainstreamovejšie ATX IMHO devalvujú masívne renomé ROG rady.