http://forums.overclockers.co.uk/showth ... t=18682517
Osobně jsem viděl pár kousků, ale je třeba počkat na konec NDA. Nicméně mám dva favority, jeden s H písmenem a druhý s E písmenem

DDR4 jedec je 2133 MHz, což se ti vypíše jako polovina, tzn 1066 MHz. XMP profil musíš vždy nahrát, protože je to něco jako malá ROM , která je v modulech RAM. Nikdy ti RAM nepůjdou samy hned na 2666 MHz apod, to prostě je nesmysl. To vše charakterizují JEDEC standardy vs XMP standardy.donch napísal:čo sa týka rangera tak to zatiaľ vyzerá na poriadne zprasený bios. Včera som to rozbalil, hodil kingstony 2x8GB 2666 DDR4 a hneď ma uvítala hláška memory not installed. Po resetovaní cez memOK to nabehlo no na automatickom nastavení to nedokázalo rozoznať frekvenciu, nastavilo 800MHz, volty na 1,35 hoci cez ich memory detection utilitku v biose všetko zdetekovalo úplne presne ako má byť![]()
I7 6700 mi ide iba na jedno jadro. 4000MHz natvrdo. Po povypínaní všetkých asus optimalizovaní už dokáže prepnúť aj na 800MHz keď nie je pod záťažou. No cykluje to každe 2 sekundy - 800 -799 - 4000...
Ich famózna update bios utilita nedokázala nájsť update biosu, ani cez bios ani cez asus software. Našiel som si ju manuálne a vrelo neodporúčam spustiť update cez windows software. Po flashnutí reštart zmrzol na "memory not installed" po memOK resete to ešte niečo flashovalo na 3x reštart a potom sa reštart zacyklil.
Po vypnutí zdroja to nabehlo. Bios updated. Memory už nedetekuje ako 800MHz ale 1830, naozaj zlepšenie. Správne nastavenie sa dá dosiahnuť iba nastavením XMP profilu.
Doska za 200e..... seriously? nedokáže na auto ani spustiť systém na normálny chod. Ešte som zvedavý na to jedno jadro cpu, už som nemal nervy po 8 hodinovom maratóne skladania a nastavovania a testovania sa s tým srať ďalej.