Pracovna mys

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Pracovna mys

Príspevok od používateľa LtK »

Mám Gigabyte ECO 600 a som s ňou veľmi spokojný. Na prácu super.
Ale dostal som v práci nový notebook, ktorý nemá zadný usb port. Takže aj ten mini prijímač zavadzia.
Preto hľadám novú myš, ktorá by spĺňala tieto parametre:
1. plus mínus veľkosť ako aktuálna, t.j. 78x125
2. výdrž na jedno nabitie. ECO mi s duracelkami vydrží skoro rok, tak minimum by som chcel aspoň mesiac.
3. Bluetooth - nech nepotrebujem žiaden prijímač do usb.

Našiel som len jednu čo by mni asi vyhovavala najviac, ale 100E je už trochu moc.
https://www.alza.sk/logitech-mx-master-d2420961.htm
A jednu od HP, ale tú si asi budem musieť najprv vyskúšať.
https://www.alza.sk/hp-wireless-bluetoo ... 217895.htm
Nejaké iné nápady ?
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Re: Pracovna mys

Príspevok od používateľa GASPi »

Pozor, Logitech ma svoj USB prijimac (Unifying), cez ktory komunikuje (wireless 2.4 GHz).
A preco ti z boku vadi nieco v USB, ved ten prijimac je fakt malicky?
Ja mam v praci Logitech Performance Mouse MX a som nadmieru spokojny. Nieco mensie - Logitech Anywhere Mouse MX/Logitech Marathon Mouse M705, nieco lacnejsie - Logitech Wireless Mouse M325. Avsak teda vsetko na Unifying, co moze byt vyhoda, ak by si siel aj do bezdrotovej klavesnice.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
LtK
Používateľ
Používateľ

Zamestnavatel sa rozhodol, ze nam k notasom neda aj novu tasku/batoh, tak 15,6 palcovy nosim v batohu pre 14tku.
A uz len z principu ho budem nosit dovtedy, kym sa nerozpadne. A ano, mozem si kupit radsej vacsi batoh, aj to by bolo riesenie.
Ale to by bolo na dlhu a off topic debatu.
Takze skoro vzdy zipsom chytim ten prijimac. ECO ma tiez mini prijimac, ale vytrca 1 cm. Preto chcem nieco cez BT, kedze potom nepotrebujem ziadny, inak mi staci to co mam.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

MX master môžem len a len odporučiť :) Pýtaj sa čo ťa zaujíma imo ta myš stojí za všetky prachy :cool: Inak na trh prichádza menšia verzia MX Master myšky pre ntb Logitech MX Anywhere 2 http://www.logitech.com/en-us/product/mx-anywhere2
LtK
Používateľ
Používateľ

Menšiu nechcem, ale začínam byť nalomený na tú MX Master.
1. Aká je reálna výdrž baterky. Aby som ju nabíjal každú chvíľu, tak to nie.
2. Ešte som nemal myš, aby som na nej nevyklikal tlačidlá. Tak do cca 2 rokov. Prejavuje sa to tak, že potom náhodne robí dvojkliky namiesto jednoduchého clicku. Diablo 3 s jeho clickfestom je na to ako stvorený. Tu je to ako ?
3. Trochu sa bojím ako je to s tým BT, či nebude nejaké rušenie, keď tam bude veľa wifi spojení...

Potrebujem pracovnú myš, nepotrebujem fičúrky pre FPS, nechcem kábel, ale aby sa držala dobre prstami == väčšiu.
ANONYM_a7

2-3 týždne samozrejme záleží od používania (u mňa mix bude heavy tj aj 8h den alebo nič). Nabíjaš cez USB port čiže vlastne len myš zapojíš do PC napríklad a máš pokoj...
Neviem ti napísať ako budú tlačidlá reagovať po dvoch rokoch tá myš je na trhu mesiac, maximálne dva. Ziatiaľ som bez problému
BT absolútne nič. Permanentne používam na 3ch devicoch switchovanie je okamžie bez lagu a rušenia, dokonca ju používam na gamenie kedy som vyhodil logitech g502 pretože tato masterka je brutálna.

Bacha na jednu vec tá myš je veľká ak máš ženské ruky nemusí byť dobré. PíŠeš že chceš väčšiu imo go for it. Som zvedavý na tvoju reakciu na to magické koliesko :D TO je top feature a nikde som nič podobné nevidel :)

IMO fakt go for it neolutuješ :)
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa LoPiO »

K tym double clickom je plus/minus easy fix :)

http://www.thecareandfeedingofman.com/g ... -mx-mouse/

Obrázok

Ja som si kupil Logitech Performace MX mouse z bazosu do prace, kedze v dalsej praci mi by ju nekupili a za novu sa mi nechelo dacat cez 60EUR. V predchadzajucej praci som ich sice ukecal na tuto istu mysku a pracu s nou som si naozaj pochvaloval. Hlavne to je konecne myska pre muzsku ruku a nie pre korejske deti co hraju mmorpg od svitu do mrku. Chlapikovi robila to iste cas od casu, ale nezmienil sa tom pri predaji, pretoze hned ako som ju zacal pouzivat, tak tie double clicky ma pri praci strasne srali a nechapal som cim to je. Nakoniec za to moze maly cinsky spinac :D Bol som trosku nasraty, ale google nesklamal a nasiel som riesenie. Od vtedy ziadne doubli clicky a som spoko. Myska je cez 2 roku stara, len trosku vysuchana a kupena za 20EUR, takze spoko.
By the way default baterka bola nejakych 1900mah, tak som tam kupil 2700mah. O kolko sa mi predlzila vydrz neviem, kedze som ju vymenil hned.
Co sa tyka toho maleho prijimaca, tak mi vobec nevadi, ze tam je. Mam 4 usb na T430, tak pohodka.

Ta master vyzera super, ale 100EUR mi pripada vela, hlavne ak to odsrali zase s tymi spinacmi a na oficialnom fore logitechu sa k tomu nechcu priznat.

A ked uz by som mal 100EUR na mysku, tak tuto:

http://handshoemouse.com/
http://pc.zoznam.sk/handshoe-mouse-nasadte-si-rukavicku

Obrázok

Ak to je vyslovene na pracu a nie aj na obcasne hranie ;)
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
LtK
Používateľ
Používateľ

100E je vela, ale kupil som si aj dve mechanicke klavesnice (na doma a do prace) a urcite je to rozdiel voci klavesnici za 5E.
Neviem ci mam mega ruku, ale urcite ked robim s tymi mini myskami za par eciek (co maju moje deti) tak ma ide slak trafit ako zle sa to drzi.
Asi to risknem a ked sa zadari mozem sa pokusit niektore stare mysi zachranit podla navodu.
LtK
Používateľ
Používateľ

Tak som zobral tu Logitech mx master.
Zatial som velmi spokojny. Mohol som ju kupit bez dane, tak som neodolal...
ANONYM_a7

Super gratulujem :) No ja som stale spoko brutalna je a zasa mi 3 x odvtedy dost padla a stale no problem :D

Návrat na "Nákupná poradňa"