Pozerám po nete už 2 dni, no už som spotený z toho celého (či z horúčavy? ) ... fakt už neviem, asi to celé vymrelo a všetko sú už iba US layouty ?
Každopádne existuje SK (CZ-SK) layout klávesnica s :
programovatelnými tlačítkami?
profilmi?
podsvietenou klávesnicou?
možnosťou navoliť si farbu na každé tlačítko zvlášť ?
Ak nieje SK (CZ-SK) layout, tak potom US s požiadavkami vyššie.
... ale kto máte US layout, ako sa Vám na tom funguje ? dajte nejaké skúsenosti,.. lebo ja fungujem už 28 rokov na Sk layoute a neviem ako by som si zvykal
ani neviem, že tam nemam sk/cz layout, ale všetko je to o tom zvyku, sem tam sa mi stane, že hľadám klaves a musím sa k nemu preklikať Hlavne znaky nejake, čo pri bežnom písanom texte nevyužívam. Ale tak, ako často ich použiješ? Ak vieš písať na slepo tak prežiješ
...takže, upusť buď od CZ/SK layoutu alebo od RGB podsvietenia
podruhé...neviem ako ty ale ja sa pri písaní na klávesnicu nepozerám...a neverím, že pokiaľ 28 rokov nepíšeš do klávesnice, tak nedokážeš písať bez pozerania
viac si človek zvyká na rozdiel v layoute ala veľký, malý enter, veľký, malý shift, veľký, malý backspace a podobne...
Naposledy upravil/-a loleqboleq v Št 23. Júl, 2015, 17:20, upravené celkom 1 krát.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
... ale nevidím tam nikde možnosť prepínania profilov ?
... nevidím tam ani programovatelné tlačítka
... čiže ...
.. z alzy si viem aj ja vyťukať
edit : viem písať poslepiačky of course ... ale ako to funguje na US layout klávesniciach s diakritikou atď? Keď si navolím vo wine rozloženie klávesnice na SK, tak tlačítka na diakritiku budú presne tam kde aj na SK layoute ? myslím tým +ľščťžýáíé pod číslami a úäôň veľa písmen ?
Tak to je potom ok. nato sa dá zvyknúť, že niesú viditelné.
Tak sú ešte teda nejaké iné varianty s možnosťou podsvietiť si každé tlačítko zvlášť ? Ale s možnosťou prepínať profily ? A programovatelnými tlačítkami ?
Ten Apex je presne čo hľadám, akurát, že má vlastné podsvietenie kláves len po vrstvách a nie po tlačítkach, čo je škoda. Potom som sa preklikol na youtube na Apex M800 a ten už sa dá customizovať. No potom som sa preklikol na alzu a 200 eur za klávesnicu fakt už nedám https://www.alza.sk/steelseries-apex-m8 ... 430213.htm
Neviem do akej miery je rozdiel medzi switchami v BlackWidow Ultimate and BlackWidow Stealth (obe verzie pouzivaju dajake custom Razer switche), no minule leto v auguste som kupoval BlackWidow Stealth a musim povedat, ze to bola jedna z najhorsich investicii ake som kedy urobil (v oblasti PC periferii). Font na klavesoch je dost skaredy, ale to je len kozmeticka vec, da sa prezit. F-klavesy su oproti ostatnym klavesniciam posunute prakticky o jeden klaves doprava - na tej BlackWidow je F1 na mieste, kde ostatne klavesnice maju F2. Pol roka som si na to nemohol zvyknut. A to najdolezitejsie - feedback klavesov pri hrani bol velmi divny, mnohokrat sa stalo, ze mi medzernik nezabral aj ked som si bol isty, ze som ho stlacil dostatocne. Potom som si kupil Corsair K70 MX Cherry Red - a to je uplne ina kava, jednoznacne najlepsia klavesnica s akou som sa stretol. Vyzera lepsie, luxusnejsie ako BlackWidow, pise sa na nej uplne lahodne a ten nastavec na predlaktie je z neskutocne prijemneho materialu. Ak by som mal na vyber, tak by som bez mihnutia oka kupil K70 znova a znova, aj ked viem, ze si celkom priplatim oproti BlackWidow (ja osobne mam rad MX Red a Brown switche, mozno preto mi ta BlackWidow nevyhovovala pri stlacani - tu uz musis vediet ty, co preferujes). Okrem toho som este dlhe roky pouzival Steelseries 6gv2 - dobra klavesnica, blue switche - mal som ju radsej ako BlackWidow, no bola dost hlucna. A na K70 sa nechyta, no na druhej strane stoji polovicu.
A ak treba aj programovatelne klavesy, tak potom treba pozerat na Corsair K95, ktora stoji este o nieco viac.
Leon napísal:Ten Apex je presne čo hľadám, akurát, že má vlastné podsvietenie kláves len po vrstvách a nie po tlačítkach, čo je škoda. Potom som sa preklikol na youtube na Apex M800 a ten už sa dá customizovať. No potom som sa preklikol na alzu a 200 eur za klávesnicu fakt už nedám https://www.alza.sk/steelseries-apex-m8 ... 430213.htm
... čiže zatiaľ len ten razer ? nič iné ?
ten apex je humus
filuS napísal:Neviem do akej miery je rozdiel medzi switchami v BlackWidow Ultimate and BlackWidow Stealth (obe verzie pouzivaju dajake custom Razer switche)
razor "custom" switche sú od kaihl
každopádne...RGB požiadavky a kvalita...teraz to nie je najlepšia doba na kúpu, teraz sú mechaniky dosť predražené..
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305