http://www.storagereview.com/pick_the_r ... sktop_hdds
a to este nezacali s tymi najnovsimi shingled "archive" diskami.
Vytrhnute z clanku :
That said, Synology for instance, would be the first to tell you that a large number of their support calls deal with situations where desktop HDDs were used in their product, despite their best efforts at education on the topic. While consumers and system integrators may not know or care a lot about RV sensors, disc clamps and the structural rigidity of the base plate, THEY SHOULD and here's why.
to je rovnake ako s autami, customers vedia UPLNE HOUNO o konstrukcii tragacov. Takze aspon jednoduche univerzalne doporucenie : nekupovat tie najlacnejsie.
vysvetlenie rozdielu konstrukcie diskov
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
vysvetlenie rozdielu konstrukcie diskov
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: vysvetlenie rozdielu konstrukcie diskov
ale na druhej strane, isto im nedam 50e naviac za jednu skrutku v uchyteni motora naviac, kusok inac tvarovany plech, alebo za naspajkovanie zopar senzorov, ktore stoja par centov...
Zbytocna nenazratost, hnusi sa mi to. To uz uzernici na dedinach su ferovejsi....
Zbytocna nenazratost, hnusi sa mi to. To uz uzernici na dedinach su ferovejsi....
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
okej, takze hned prva reakcia a prve nepochopenie generalneho zmyslu
pozri, konstrukcia Fabie 1.2htp a Mercedesu S600 nie je rovnaka. Ci je adekvatne ina cenovemu rozdielu je dlha diskusia, ale proste z technologickeho hladiska to zdaleka predaleka nie je to iste. A toto plati aj pre harddisky.
Ze ty osobne nemas data hodne teho cenoveho navysenia, to je v poriadku. Alebo mozno nevidis tu potrebu, nutnost, alebo uz akokolvek to nazveme. Okrem ineho, castokrat to nebyva ani 50eur pri beznych diskoch, cojaviem 3TB WD Green a 3TB WD Red (nepozeral som uplne presne cenniky, netrapi ma to).
Cela ta technologia je niekde uplne inde ako o jednej skrutke, inak tvarovanom plechu alebo naspajkovani zopar senzorov. Len som chcel ukazat co hovoria skutocni profesionali z tohoto oboru.
Mimochodom, mozno si niekto z vas vsimol v tabulke urcene datove zatazenie pre consumer-class disky : 55TB za rok. Este raz : ROCNE. Uff. Tak toto je Fabia 1.0i vase rodinne turbo s planovanym najazdom 003.400km rocne, to je uplne presne taka ista bieda.
pozri, konstrukcia Fabie 1.2htp a Mercedesu S600 nie je rovnaka. Ci je adekvatne ina cenovemu rozdielu je dlha diskusia, ale proste z technologickeho hladiska to zdaleka predaleka nie je to iste. A toto plati aj pre harddisky.
Ze ty osobne nemas data hodne teho cenoveho navysenia, to je v poriadku. Alebo mozno nevidis tu potrebu, nutnost, alebo uz akokolvek to nazveme. Okrem ineho, castokrat to nebyva ani 50eur pri beznych diskoch, cojaviem 3TB WD Green a 3TB WD Red (nepozeral som uplne presne cenniky, netrapi ma to).
Cela ta technologia je niekde uplne inde ako o jednej skrutke, inak tvarovanom plechu alebo naspajkovani zopar senzorov. Len som chcel ukazat co hovoria skutocni profesionali z tohoto oboru.
Mimochodom, mozno si niekto z vas vsimol v tabulke urcene datove zatazenie pre consumer-class disky : 55TB za rok. Este raz : ROCNE. Uff. Tak toto je Fabia 1.0i vase rodinne turbo s planovanym najazdom 003.400km rocne, to je uplne presne taka ista bieda.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Hmm ... vzdy som tuto nas radu ignoroval a bral to len ako uber zlepsenia. Skusim pozriet realne grafy niekde na nete, mozno ma to presvedci.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ked uz o autickach, tak za 20k navyse u mercedesu oproti skodovke dostanem milion inac vyriesenych veci, co je pochopitelne. Kdezto tuna len tvarovany plech , senzory a skrutky...a aby som bol presny tak aj nejake performance hlavicky, ktorych vyrobnu cenu by so tiez rad vedel, ci su fakt take uber-drahe ako oni vravia... Kedze sa jedna o milimeter velke hovienka.mp3turbo napísal:okej, takze hned prva reakcia a prve nepochopenie generalneho zmyslu
svoje data si cenim, ci uz ide o dolezite dokumenty, rodinne veci, ci len nejake filmy...pretoze v pripade ich straty ich chcem mat nazad a musim to riesit = casova narocnost a svoj cas si tiez cenim. Cize sa snazim podobnym pripadom vyhybat.mp3turbo napísal:Ze ty osobne nemas data hodne teho cenoveho navysenia, to je v poriadku. Alebo mozno nevidis tu potrebu, nutnost, alebo uz akokolvek to nazveme. Okrem ineho, castokrat to nebyva ani 50eur pri beznych diskoch, cojaviem 3TB WD Green a 3TB WD Red (nepozeral som uplne presne cenniky, netrapi ma to).
Samozrejme v pripade, ked mam doma NAS za 350e ci viac, tak by mi bolo fuk, ci dam za disky 80e alebo 150e. Ludia co si toto kupuju v takychto cenach na +-50e moc nehladia.
Enterprise riesenia su uz uplne iny svet, to je jasne.
Ale aj keby som robil niekde v enterprise prostredi a mam taketo disky kupovat, tak pri tom cenovom rozdieli tiez krutim hlavou, aj ked by mi to bolo fuk. Pretoze to, co som popisal vobec nestoji (podla mojich meritok) za nejake velke halo a zdrazovanie diskov...kludne by to mohli robit ako default vsade a disk by sa predrazil mozno o 10e...ale to by nesmel byt vyrobca nenazraty.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
to je pravda, tak ako vzdy a vsade.
Pripad z minuleho tyzdna : 4TB SATA disky naschval nepisem ktorej dvojpismenkovej firmy za slabych 850,-eur bez dph. Bez srandy.
A tie tisice eur co stoja 800GB SSDcka do "enterprise-class" storage bedni, to radsej ani nespominam. Este si nevidel SSDcko za 14.500eur, ze nie ?
Toto ked zistia narkobaroni tak sa preorientuju na iny business kde netreba krmit vlastnu armadu s tankami aby ho ochranili
Pripad z minuleho tyzdna : 4TB SATA disky naschval nepisem ktorej dvojpismenkovej firmy za slabych 850,-eur bez dph. Bez srandy.
A tie tisice eur co stoja 800GB SSDcka do "enterprise-class" storage bedni, to radsej ani nespominam. Este si nevidel SSDcko za 14.500eur, ze nie ?
Toto ked zistia narkobaroni tak sa preorientuju na iny business kde netreba krmit vlastnu armadu s tankami aby ho ochranili