Po včerajšej búrke mi kľakol Switch
Zajtra idem zohnať druhý ale neviem ktorý je z hľadiska spoľahlivosti najlepší do max 30Eur
1/ http://switche.heureka.sk/tp-link-tl-sg1008d/
2/ http://switche.heureka.sk/d-link-dgs-108/
3/ http://switche.heureka.sk/tenda-g1008d/
Alebo bude stačiť iba nejaký 8 portový 10/100M switch ,,nakoľko mam net iba 11Mb
Ďakujem
ktorý Switch ?
Re: ktorý Switch ?
Určite by som už bral gigabitový a z tých troch čo si postol tak ten TP-link. Ono to máš +- jedno, nikdy nevieš kedy sa čo pokazí
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
zober si nejaky z bazosu, ak ti staci 100 mbit je ich plny net. ale tiez by som isiel skor do gigabitoveho, je to jedno aky mas net, ked potrebujes switch tak asi mas doma vela zariadeni ktore medzi sebou komunikuju, a tam rychlosti nikdy nie je dost
Kto by povedal, ze tie gigabit switche su take drahe. Ale urcite by som siel do takeho. Ked kopirujes data medzi pocitacmi alebo pocitacom a NAS, hodi sa prave aspon 1Gbit/s. Switch to bude stihat, lebo sa kopiruju velke ethernet ramce a namiesto 8.5MB/s budes mat podstatne viac.
Ak rychlost nepotrebujes, urcite bazos . Idealne je vzdy mat taketo zariadenia doma zalohovane, rozumej mat ich aspon 2x. Napr. normalny DSL router a z bazosu kupeny funkcny a predom nakonfigurovany a otestovany nahradny DSL router. To iste mozno napisat aj o 100Mbit/s nejakom switchi za 5e. A riadny swtich, ktory budes pouzivat primarne bude prave ten 1Gbit/s.
Ak rychlost nepotrebujes, urcite bazos . Idealne je vzdy mat taketo zariadenia doma zalohovane, rozumej mat ich aspon 2x. Napr. normalny DSL router a z bazosu kupeny funkcny a predom nakonfigurovany a otestovany nahradny DSL router. To iste mozno napisat aj o 100Mbit/s nejakom switchi za 5e. A riadny swtich, ktory budes pouzivat primarne bude prave ten 1Gbit/s.
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Toto by platilo mozno vo firme alebo ak byvas mimo civilizacieHrochy napísal:Ak rychlost nepotrebujes, urcite bazos . Idealne je vzdy mat taketo zariadenia doma zalohovane, rozumej mat ich aspon 2x. Napr. normalny DSL router a z bazosu kupeny funkcny a predom nakonfigurovany a otestovany nahradny DSL router. To iste mozno napisat aj o 100Mbit/s nejakom switchi za 5e. A riadny swtich, ktory budes pouzivat primarne bude prave ten 1Gbit/s.
Neviem naco by mi bol doma extra swtich, ked pravdepodobnost poruchy u toho primarneho je takmer nulova a aj ked sa pokazi, tak mam stale pripojitelnost minimalne na jeden PC.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
Neviem, ako mas doma riesenu siet. Ja mam DSL router (WiFi na nom nepouzivam, lebo potom tuhne router) + extra WiFi router pracujuci ako switch (nepouzivam WAN port a vypnute DHCP).
Ak mi odide nejake z tychto 2 zariadeni, musim hladat naokolo cez mobilny net nahradu. Tak preco nekupit za 10e nejaky nahradny DSL router s WiFinkou s rovnkaym SSID. Uz som to raz pouzil a zachranilo to krk susedovi (vtedy som nemal mobilny internet)
Ak mi odide nejake z tychto 2 zariadeni, musim hladat naokolo cez mobilny net nahradu. Tak preco nekupit za 10e nejaky nahradny DSL router s WiFinkou s rovnkaym SSID. Uz som to raz pouzil a zachranilo to krk susedovi (vtedy som nemal mobilny internet)