mini pc pre desktopove OS
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mini pc pre desktopove OS
Ktore z mini PC (ako Raspberry PI, Rikomagic apod), by bolo najvhodnejsie pre beh plnohodnotneho desktopu? v podstate potrebujem len aby tam pohodlne bezal firefox vo viacerych oknach, a dali sa pustat videa z youtube priamo z firefoxu, takze ziadny android nechcem. raspberry pi 2 by mohlo byt idealne, ale bojim sa iba 1GB ram, chcelo by to dvojnasobok
Spoiler: ukázať
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: mini pc pre desktopove OS
Odroid-U3, radxa pro alebo intel compute stick.Na Raspberry pi som nieco podobne skusal, no velmi som nevyhral. Jedine ked cez RDP na nejaky server. To som skusal a bezi to super. Pi 2 este nemam otestovany, urcite to bude o nieco lepsie, ale netrufam si povedat o kolko.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Na youtube sa daju najst videa s Debianom, ako to realne bezi. Aj porovnanie s prvou verziou. Podla mna to nie je bohvieco.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
diky, medzitym som zistil ze neexistuje build firefoxu pre arm, takze moj vyber je intel alebo chromium. RDP by sa dalo aj cez stare raspberry, ale ide mi o to ze casto pre nejaky zlozitejsi ukon (objednavanie niecoho z netu, alebo vecerne precitanie sprav, co mi zaberie tak 3 hodiny) zapinam komp zbytocne, tak by sa mi hodilo nejake always-on riesenie s nizkou spotrebou. idealny by bol ten intel compute stick, len cena sa mi nepozdava, mozno za par mesiacov cez ebay to zozeniem lacnejsie (alebo vyjde nejaka cinska alternativa)
Spoiler: ukázať