MB pod Broadwell
MB pod Broadwell
Chystám sa kúpiť cpu s Iris Pro, najskôr asi len i5 a nemám tušenia, akú dosku pod to posadiť.
Požiadavky sú pomerne jednoduché:
- 4x RAM
- 2x výstup na monitor, VGA sa do toho počtu neráta
- Podpora Broadwellu bez Bios update, nemám iné cpu a ani sa mi to nejako nežiada riešiť
- Pretaktovanie
- A typicky pre jaffara čo najsockárskejšia cena
Iné veci ako zvuk, xy vstupov a výstupov na toto a hento mi je ukradnuté, bude tam jedno SSD, raz niekedy v budúcnosti 2SSD a možno grafika, nič viac určite..
Požiadavky sú pomerne jednoduché:
- 4x RAM
- 2x výstup na monitor, VGA sa do toho počtu neráta
- Podpora Broadwellu bez Bios update, nemám iné cpu a ani sa mi to nejako nežiada riešiť
- Pretaktovanie
- A typicky pre jaffara čo najsockárskejšia cena
Iné veci ako zvuk, xy vstupov a výstupov na toto a hento mi je ukradnuté, bude tam jedno SSD, raz niekedy v budúcnosti 2SSD a možno grafika, nič viac určite..
Re: MB pod Broadwell
ako moze niekto nalinkovat prehlad o Skylake doskach, ked autor chce Broadwell.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tak podpora bez update biosu asik nebude kedže na to neni žiaden spešl chipset kedže to ide do s1150
ale dobrá správa je že to vcelku dobre ide aj bez update biosu
ale je to vždy loteria a tam ti to nikto nezaručí
https://www.alza.sk/asus-h97m-e-d148144 ... d=18855028
ale je to vždy loteria a tam ti to nikto nezaručí
Spoiler: ukázať
Myslel som to tak, že aktuálne predávaná revízia už má novší bios, čo do socketu mi je to samozrejme jasné.dexterav napísal:tak podpora bez update biosu asik nebude kedže na to neni žiaden spešl chipset kedže to ide do s1150
Vcelku dobre znamená čo, nahodím broadwell, bude napr zle identifikovaný, ale budem v stave flashnúť aktuálny bios? Ono kúpiť dočasne za 5 korún na flashovanie nejaký základný Kaleráb 1820 je tiež možnosť, ale nechce sa mi do toho
- dexterav
- Sponzor fóra gold
práveže oni sa moc s tým flašovaním neobťažujú vid devils vs z87
takže ľahko môžeš dostať dosku ešte z 1. biosom, ja som už dlhú dobu ani iné nevidel
takže ľahko môžeš dostať dosku ešte z 1. biosom, ja som už dlhú dobu ani iné nevidel
Ah fakingšit Tak teda skúsim asi tú Asusku a uvidíme, v najhoršom dočasne kúpim niečo na flashovanie.
Tiež nemôžu dať Iris do Skylaku, aby som to mal jednoduchšie...
Tiež nemôžu dať Iris do Skylaku, aby som to mal jednoduchšie...
Tak ta doska zas moc nevyzera na OC Kingadexterav napísal:
Inak by som tiež jednoznačne siel do nejakek Z97 od Asusu
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
Som bol v tom, že H97 by nejaké OC dovoliť mala, či? Inak Z teda...
Samozrejme sa bavíme o OC o nula prd, povedzme base 3,6-3,8 za dva tri roky, ak dovtedy nezabudnem, že tú možnosť mám
Samozrejme sa bavíme o OC o nula prd, povedzme base 3,6-3,8 za dva tri roky, ak dovtedy nezabudnem, že tú možnosť mám
- dexterav
- Sponzor fóra gold
https://www.alza.sk/asrock-z97-pro4-d23 ... d=18855027
z sa dá aj za menej ale potom už to nieje ono s tými VGA výstupmi
z sa dá aj za menej ale potom už to nieje ono s tými VGA výstupmi
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Ja by som skor volil https://www.alza.sk/gigabyte-z87x-oc-d5 ... d=18842832 a k tomu nejaky lowend cpu na flash, nasledne ho vratit. Mas to defakto ako z bazosu akurat mas istu 1r zaruku v shope.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
Mas nejak osobne overene, že tam broadwell pojde? Bo podla CPU Support Listu to podporu nemá, dokonca posledny bios je nejaka stara beta, fuj. Radšej istotu s nejakou z97
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
No akurat pozeram ze posledny bios z roku 2014 a to je pomerne nova a nie zrovna lacna doska. Tak to nech si GB s prepacenim s nimi vytiera prdel
Pozeram ze vseobecne starsie 87MOBO asi nemaju vobec podporu uz.
Pozeram ze vseobecne starsie 87MOBO asi nemaju vobec podporu uz.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
87 neuvažujem, to nemá cenu imho. Ale použité každopádne nie, kupujem 100% nové; rátam, že niekedy v priebehu tohto týždňa z návrhov vyššie.
Lowcost cpu kľudne aj použité, kúpim, hodím Broadwell a podľa výsledku uvidíme, či bude treba kúpiť dočasné soc-cpu alebo nie.
Lowcost cpu kľudne aj použité, kúpim, hodím Broadwell a podľa výsledku uvidíme, či bude treba kúpiť dočasné soc-cpu alebo nie.