Ahojte, chcem si kupit novy notebook na photo/video editing. Rad by som si kupil macbook. Robil som si prieskum na internete, a niektori ho chvalia, ini zas kritizuju. Mate realne skusenosti s video editingom na macbookoch ? (novsie modely).
dik
Macbook na video editing - ano alebo nie
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Macbook na video editing - ano alebo nie
softver na editing je super, hardware zas hm.. priemerny. ale ved ak ides kupovat uplny top config tak preco nie 

Spoiler: ukázať
software je rovnaky ako na windowse - photoshop, premiere a after effects.. patria medzi to najlepsie co je - a su vzajomne kompatibline (aj medzi OS)
v novych macbookoch uz vobec nie je dedikovana gpu, teda akceleracia cez CUDA sa nekona... nie su to zle masiny, jednu mam doma ale to 'pro' by som dal prec z nazvu... je to fajn prenosny book, ale na serioznejsie video to moc nie je.
btw macbooky pro z roku 2012 su v niektorych oblastiach vykonnejsie ako 2015 modely, hlavne vdaka tej gpu (vyuzijes aj ked si tam das dualboot win)... tak zvaz aj to, aj ked ceny bazaroviek su tiez strasne nadhodnotene.
v novych macbookoch uz vobec nie je dedikovana gpu, teda akceleracia cez CUDA sa nekona... nie su to zle masiny, jednu mam doma ale to 'pro' by som dal prec z nazvu... je to fajn prenosny book, ale na serioznejsie video to moc nie je.

macbooky su dobre na prácu s photoshopom a video renderovanie...
Ale nebolo by lepšie poskladať si pc? Výjde ťa to lacnejšie a výkonnejšie.
Dobre si rozmysli či chceš platiť aj za značku apple pretože práve za ňu priplatíš najviac.
Moj názor kašli na mac poskladaj si pc z komponentov hoď tam rýchly procesor core i7, nejaké ssd, 8 GB prípadne 16. A ostatné je už na tebe.
Ale nebolo by lepšie poskladať si pc? Výjde ťa to lacnejšie a výkonnejšie.
Dobre si rozmysli či chceš platiť aj za značku apple pretože práve za ňu priplatíš najviac.
Moj názor kašli na mac poskladaj si pc z komponentov hoď tam rýchly procesor core i7, nejaké ssd, 8 GB prípadne 16. A ostatné je už na tebe.