13" 1,5kg ~500€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

13" 1,5kg ~500€

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Hladam nahradu za hp 430 g1 ktory je po 4reklamaciach kvoli bzuciacemu ventilatoru

cena okolo 500€, doma mam zo stareho ntb- 250gb ssd, a 4gb ddr3l ram, takze staci nieco so 4gb ram a mech. diskom

-vaha okolom1,5kg
-pevnost, budem ho kazdy den prenasat do skoly a po stavbach
-rad by som sa vyhol lenovu kvoli katastrofalnemu servisu v pripade reklamacie
-preferujem 720p pred fullhd, na 13'' by bolo aj tak vsetko velmi male a trebalo by pouzivat zvacsen na 125%
-cim silnejsia iGPU, tym lepsie, semtam sa na tom zahram nieco jednoduhsie

zatial pozeram po/vsetky som uz mal v rukach/:
1. http://datacomp.sk/asus-zenbook-ux303la ... 98307.html. najlacnejsi zenbook 580€ lahke, hlinikove, reprezentativne a posobi celkom pevne, ale stoji o 100€ viac ako konkurencia s i3
2. http://datacomp.sk/hp-probook-430-g2-n1 ... pu5CSKLrbU 480€ sasi sice plastove ale pevne, aj po 2 rokoch pouzivania z neho nic neodpadavalo, reklamacia hotova za 3dni... problem u mojho bol len ventilator, ktory by mala mat tato novsia verzia G2 opraveny, ale aj tak mu velmi nedoverujem po skusenosti s mojim g1, kde neexistovali ovladace na zvukovku ma win 10(G2 poriesene), wifi bola napikacu, touchpad sa zasekaval, a ventilstor odchadzal(to by malo byt poriesene na G2)
3. http://datacomp.sk/acer-aspire-v13-13-3 ... pu6bCKLrbU 620€ celkom silna i5 za fajn cenu, akurat ze nazivo posobi dost slabo, akoby sa mal po pol roku rozpadnut

nejake napady? vobec niesom rozhodnuty
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: 13" 1,5kg ~500€

Príspevok od používateľa SKiLEX »

niezeby to niekoho zaujimalo, ale tak postnem to tu, ze ako to dopadlo, mozno sa to niekomu hodi

-Cena bola vo vsetkych obchodoch okolo 600€, lebo u velkododavatela/od ktoreho tento NTB brali vsetky obchody/ sa valal jeden kusok uz 8 mesiacov... ten moj, ked som ho kupil, tak zmyzol z ponuky vsetkych obchodov za danu cenu...
-notebook dosiel uplne vybitou baterkou, nefunkcnym adapterom, a samotny notebook bzunel pri nabijani, nasledoval telefonat na dell support, o 2 dni bol u mna technik(co mi nevadilo, kedze bzunenie nebolo nejake strasne, a adapter som mal nahradny) ktory doniesol novy adapter, isiel vymenit zakladnu dosku kvoli bzuneniu, ale ked zistil ze mu poslali dosku na model 5250 a nie na E5250.... tak dosiel o dalsie 3 dni a vymenit aj tu dosku

Samotny notebook
- Pohodlna podsvietena klavesnica, s relativne vysokym zdvihom(na notebookove pomeri)
- Kvalitny touchpad, ani pri dlhsej praci bez mysi mi nelezie na nervi
- TN panel s nizkym rozlisenim, rozlisenie ale na 12,5" vobec nevadi, a TN panel mne osobne tiez nie, pozorovacie uhly su aj tak omnoho lepsie ako tie na hp 430
- Velmi hlasne reproduktory(na notebookove pomeri), hlastitos 100% na HP 430 je ~60% na delle...
- Konstrukcia je velmi pevna, sice plastova,vnutorny ram je z magnezia, ale cely notebook posobi mohutne, a pevne, kovove panty drzia pevne, ale kedze baterka je umiestnena v prednej casti notebooku tak display sa da otvarat 1 rukou,
- Vydrz na bateriu ma jemne sklamala, bez podsvietej klavesnice a display na 70% asi 3hodiny- pravdepodobne bateria stratila tym ze mesiace lezala v ntb uplne vybita
- 90% casu ide uplne pasivne, spolu s SSD je uplne ticho
- kvalitna wifi karta, AC od intelu, od ktoreho je aj zvukovka a sietova karta...

support dellu bol v pohode, najskvor mi zdvihla prijemna prazacka, ta ma prepojila na pro support, kde zdvihol prijemny pan, zapisal si udaje, problem,poslal technika, poprial dobry den, a poprosil o dobry feedback v dotazniku :)

technikovi ktory prisiel opravit ntb nebolo jasne naco si student kupi taky ntb (sa pytal ci nam to kupila nejaka firma, ja ze nie, on na to ze ci to je rodicovsky notebook, ja ze nie, ze ja ho pouzivam, na mna pozrel, a to ste si kupovali za svoje? :lol: ja ze rozdiel nebol az taky velky oproti ostatnym ntb... zase na mna pozrel, "ked sa mozem spytat, kolko ste zan dali?" ja ze 620€,
on, to je velkoobchodna cena?
ja: nie, normalne z obchodu
on: a to je bez DPH?
ja: nie, bez DPH 500€

pokrutil plecami a sruboval dalej :lol:

Návrat na "Nákupná poradňa"