zene sa neskutocne sam od seba spomalil notebook. predchadzali tomu:
- optimalizovanie SSD cez Intel SSD Toolbox,
- odinstalovanie Comodo Internet Security (aj ked nie velmi uspesne, musel som este rucne odstranit zvysky a odinstalovat jeho ovladac na sietovych kartach),
- aktualizacia Google Chrome z 47 na 48 (pricom sa presunulo exe z AppData do ProgramFiles)
system uz bol s 1511 updatom, bez problemov vsetko, ked sa to cele spomalilo skusil som system restore, co iba zhorsilo situaciu, kedze zacal blbnut Comodo, ze nieje dobre nainstalovany, tak som ho znovu nainstaloval odinstaloval a zas som musel ovladac rucne odinstalovat a spravilo to bordel v aktualizaciach a verziach programov
notebook bezal 10h na memteste bez chyby, skusil som zatazovy test CPU (T9300), autodiagnostiku integrovanu v biose (Dell XPS M1330), SSDLife hlasi 100% (Intel 320 160GB - zapisane 3.98TB). Ubuntu som skusil z USB a slo to celkom svizne vramci moznosti
neda sa na tom normalne pracovat, hocijaky browser s webkitom nacitava stranky aj 10 minut, Firefox niektore aj za minutu. Nastavenia systemu sa otvaraju asi 20 sekund, rovnako tak start a vyber wifi siete obcas aj 10 sekund
co som pozeral ProcessExplorer, tak casto zerie svchost okolo 40-50% CPU (ale to bezi na 600MHz), su pod nim sluzby ako WinUpdate, Geolocation, IP sluzby a pod.
sfc /scannow a dism bez uspechu, co by sa s tym dalo este robit bez toho aby som musel nanovo instalovat OS ? Je to upgrade z Win7 a hlavne Office 2010 by sa mi uz neaktivoval, rovnako ako aj dalsie aplikacie (po upgrade neboli ziadne problemy okrem ovladaca grafiky a ubehlo uz asi 6 tyzdnov od upgradu ..)
dik za rady, ak som na nieco zabudol, pytajte sa, doplnim