Rodicia nedavno presli zo starej zmluvy (ktora bola na mna) so zvyhodnenim (ta ista cena s prenajmom zariadenia) na 250/15. Realne to chodi, ako pises 250/100. Otcovi som vtedy nakazal, nech vyslovene ziada, nech to prepne technik do L2 modu. Ale zial som v den montaze nemohol byt pritomny, tak ho technik "ukecal", ze vsak na Huawei si vypne wifi a moze pouzivat len wifi, co mame v TP-Link. Este to tak doprepajal, ze lokalna siet nesla 1 Gbit, ale iba 100 Mbit

Proste som to testoval a neslo mi do hlavy, ze Speedtest.net daval "iba" 100 Mbit. Tak som to cele "rozhadzal", poprepajal, ako bolo treba a ide to, ako ma. Taketo uzasne sluzby momentalne poskytuje Orange. Ked to zavadzali na zaciatku (mal som este 10/1), tak technici boli MEGA ochotni, este sa ma vtedy pytali, ci mi netreba nakonfigurovat router a boli STASTNI, ze to nemusia robit, ze si to viem nastavit sam.
Teraz to mam tak, ze Huawei + wifi na jednej strane bytu, na TP-Linku som vypol DHCP a pouzivam ho na druhu stranu bytu ako switch + wifi. Tym padom mam lepsie pokrytie. Pingy do 4 ms. Celkom sa da. ale v plane mam, ked Mikrotik konecne spravi rozumnu AllInOne skatulu s 5 GHz, ze kupim samostatny router + 2 x AP, z toho jedno bude 5 GHz. Potom budem ziadat o prepnutie konvertora do L2 modu - udajne sa to da, len neviem, ci to vedia spravit na dialku a ci sa za to neplati, ako servisny zasah.
S linkou som spokojny, ale ten pristup technika pri montazi ma dorazil. Videl, ze starsi ludia, ktori sa nevyznaju, tak to nejako pozapajal a sral na to. Ani neotestoval, ci to slape plnych 250 Mbit, za co si platia . . . proste mega FAIL, ale neriesil som to.