Projektor Filmy
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
Projektor Filmy
Dobrý deň
rozmýšlam nad projektorom:
vzdialenost projektora od platna cca 3,2m
dlzka hdmi kabla max 15m moze to byt problem?
platno rolovacie zavesene na strope (sadrokarton moze to byt problem?)
velkost projekcie 80-100palcov
cena projektora plus platno max 700€
https://www.alza.sk/benq-th681-d1529305 ... 23#recenze moj typ
rozmýšlam nad projektorom:
vzdialenost projektora od platna cca 3,2m
dlzka hdmi kabla max 15m moze to byt problem?
platno rolovacie zavesene na strope (sadrokarton moze to byt problem?)
velkost projekcie 80-100palcov
cena projektora plus platno max 700€
https://www.alza.sk/benq-th681-d1529305 ... 23#recenze moj typ
Battletag: Expodan#2226
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Re: Projektor Filmy
Ano ano, nadsenie velke, tiez som to kedysi pouzival, ale za tie peniaze sa to neoplati. Draha udrzba, vyprodukovane teplo, obrovska hlucnost, po case kvalita omrzi . Za tie peniaze by som radsej kupoval normalnu telku .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
-
- Používateľ
normalnu telku mam, Panasonic, plazma 42 palcov problem je ze nemam moznost tam dat nic vacsie...
urobit nosnu konštrukciu medzi sadrokarton a platno viem, ale chcel by som vediet napriklad vahu toho platna...
realna dlzka HDMI kabla max 10m...
vyprodukovane teplo, spotreba viem neriešiť aj keď samozrejem čím nižšie tým lepšie ale som ochotný to akceptovať.
minimalne rozlýšenie FullHD
urobit nosnu konštrukciu medzi sadrokarton a platno viem, ale chcel by som vediet napriklad vahu toho platna...
realna dlzka HDMI kabla max 10m...
vyprodukovane teplo, spotreba viem neriešiť aj keď samozrejem čím nižšie tým lepšie ale som ochotný to akceptovať.
minimalne rozlýšenie FullHD
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ja som mal 65palc telku plazmu panasonic,asi skoro top co bolo...predal som to ,kupil som 55palc lcd a k tomu nasledovny projektor
https://www.alza.sk/benq-w1070-d359453. ... 0wodvLADwQ
premietam na tmavu sedu matnu stenu, cca 101palc uhlopriecka pozeram z cca 3.2metra.
nemozem si to vynachvalit!! zazitok z pozerania hocijakeho filmu je 100x lepsi ako nejaka smiesna telka /nic v zlom ale pochybujem,ze by si kupoval nejaku 85pacl 4k/...
pozeram denne cca hodinku dve, samozrejme niektore dni vynecham, mam ju druhy rok, napozeranych cca 700hodin (zivnotnost cca 4k), nahradna lampa 90e ? raz za 5-6rokov? skorej projektor vymenim ako kupim nahradnu
samozrejme asi blbost hovorit,ze by si mal mat zatemnenu miestnost atd, to isto vies,cize na pozeranie tv samozrejme telka,projektor pustam vecer na serialy/filmy a stale dookola budem opakovat,ze je to najlepsia kupa aku som spravil!
k tomu mam logitech z906, pripojene na main pc, 2x xbox one ovladace,takze ked je chut - no na nezaplatenie a samozrejme dve polohovatelne masazne kresla
tiez som dlho vyberal aky kupim rozpocet som mal do 1500e ale pomer cena vykon vychadzal top W1070-hlavne overene recenziami uzivatelov nie random recenzie.
ano projektor je hlucny,mam ho rovno nad hlavou, je to o zvyku /pri romantickych tichych filmoch ho budes vnimat ale neni to vyslovene rusive, pri hocijakych inych filmoch s rozumnym ozvucenim nevies ,ze by tam bol... vyzarovane teplo absolutne nevnimam,kedze v tej izbe mam este pc s R9 390 amd,neni o com
rolovacie platna -manualne,vseobecne nie su dobrou volbou nakolko sa zvyknu rolovat po bokoch , tj krcit, deformuje kraje obrazu, samozrejme mozes zmenit zoom a premietat len do stredu,ale pripravis sa o uhlopriecku.
ja som po dlhych uvazovaniach a rozhodnutiach volil stenu ako je vyssie uvedene, hlavne podla recenzii a navodov som to dal maliarovi spravit a 99perc som spoko (z blizka vidiet jemny raster steny,preto 1% dole, ale nema to pre mna cenu davat 300e za pevne platno ramove)...
cize za mna palec hore !
premietam na tmavu sedu matnu stenu, cca 101palc uhlopriecka pozeram z cca 3.2metra.
nemozem si to vynachvalit!! zazitok z pozerania hocijakeho filmu je 100x lepsi ako nejaka smiesna telka /nic v zlom ale pochybujem,ze by si kupoval nejaku 85pacl 4k/...
pozeram denne cca hodinku dve, samozrejme niektore dni vynecham, mam ju druhy rok, napozeranych cca 700hodin (zivnotnost cca 4k), nahradna lampa 90e ? raz za 5-6rokov? skorej projektor vymenim ako kupim nahradnu
samozrejme asi blbost hovorit,ze by si mal mat zatemnenu miestnost atd, to isto vies,cize na pozeranie tv samozrejme telka,projektor pustam vecer na serialy/filmy a stale dookola budem opakovat,ze je to najlepsia kupa aku som spravil!
k tomu mam logitech z906, pripojene na main pc, 2x xbox one ovladace,takze ked je chut - no na nezaplatenie a samozrejme dve polohovatelne masazne kresla
tiez som dlho vyberal aky kupim rozpocet som mal do 1500e ale pomer cena vykon vychadzal top W1070-hlavne overene recenziami uzivatelov nie random recenzie.
ano projektor je hlucny,mam ho rovno nad hlavou, je to o zvyku /pri romantickych tichych filmoch ho budes vnimat ale neni to vyslovene rusive, pri hocijakych inych filmoch s rozumnym ozvucenim nevies ,ze by tam bol... vyzarovane teplo absolutne nevnimam,kedze v tej izbe mam este pc s R9 390 amd,neni o com
rolovacie platna -manualne,vseobecne nie su dobrou volbou nakolko sa zvyknu rolovat po bokoch , tj krcit, deformuje kraje obrazu, samozrejme mozes zmenit zoom a premietat len do stredu,ale pripravis sa o uhlopriecku.
ja som po dlhych uvazovaniach a rozhodnutiach volil stenu ako je vyssie uvedene, hlavne podla recenzii a navodov som to dal maliarovi spravit a 99perc som spoko (z blizka vidiet jemny raster steny,preto 1% dole, ale nema to pre mna cenu davat 300e za pevne platno ramove)...
cize za mna palec hore !
-
- Používateľ
repraky tie iste
poloha projektora pravdepodobne ta ista
možnosť projekcie na stenu bohuzial nerealna inak by som to riesil sadrovou omietkou a niakou malovkou, preto jedine rolovacie...
možnosť zatemniť miestnosť hocikedy...
edit: aký je rozdiel medzi
a
https://www.alza.sk/benq-th681-d1529305 ... 3223#popis
poloha projektora pravdepodobne ta ista
možnosť projekcie na stenu bohuzial nerealna inak by som to riesil sadrovou omietkou a niakou malovkou, preto jedine rolovacie...
možnosť zatemniť miestnosť hocikedy...
edit: aký je rozdiel medzi
a
https://www.alza.sk/benq-th681-d1529305 ... 3223#popis
-
- Pokročilý používateľ
ten benq ma este trigger vstup, mensiu svietivost (tj ak budes pozerat v zatmavenej miestnosti bude ti ten th681 dost svietit -co neni uplne ziaduce,belsi obraz,viac odrazov na steny atd)...
ale kedze je platno zadarmo,ktore zrejme vyuzijes je to dobra kupa, ja myslim,ze raz ked zkuknes takto film,zabudnes na pozeranie filmov v tv
este pre istotu si over, su na google kalkukacky projekcnej vzdialenosti, ci ten projektor na vzdialenost na aku bude uchyteny vzhladom k stene vie vytvorit danu velkost obrazu...
tzn laicky,ze aby na 3 metre vedel spravit uhlopriecku 100palcov (zalezi od zoomu,objektivu -- v popise na alze nevidim tieto udaje)
ale kedze je platno zadarmo,ktore zrejme vyuzijes je to dobra kupa, ja myslim,ze raz ked zkuknes takto film,zabudnes na pozeranie filmov v tv
este pre istotu si over, su na google kalkukacky projekcnej vzdialenosti, ci ten projektor na vzdialenost na aku bude uchyteny vzhladom k stene vie vytvorit danu velkost obrazu...
tzn laicky,ze aby na 3 metre vedel spravit uhlopriecku 100palcov (zalezi od zoomu,objektivu -- v popise na alze nevidim tieto udaje)
-
- Používateľ
jediny kalkulacku som nasiel velkost obrazu vs pocet pixelov a vzdialenost
ale to si asi nemyslel... to je dalsia vec ktoru by som chcel najst ale neviem mozno hladam iba zle
edit:
http://www.benq.com/microsite/projector ... alculator/
tak som predsa nieco nasiel...
podla toho co tam vidim tak to mam chapat tak ze horna hrana prístroja je horna hrana projektoru?
ale to si asi nemyslel... to je dalsia vec ktoru by som chcel najst ale neviem mozno hladam iba zle
edit:
http://www.benq.com/microsite/projector ... alculator/
tak som predsa nieco nasiel...
podla toho co tam vidim tak to mam chapat tak ze horna hrana prístroja je horna hrana projektoru?
-
- Pokročilý používateľ
anoo je to ono
noo myslim ,ze centy dva rozdiel nespravi / vacsina sosoviek ma nejaku volnost pohybu , vratane stojanu:)
noo myslim ,ze centy dva rozdiel nespravi / vacsina sosoviek ma nejaku volnost pohybu , vratane stojanu:)
-
- Používateľ
ok, ak ho chcem použiť ta aby horna hrana bola zarovno s projektorom musí byť otočený dole hlavou?
ako sa uchytáva na stojan ktorý ma byť zavesený na strope?
ako sa uchytáva na stojan ktorý ma byť zavesený na strope?
-
- Pokročilý používateľ
to uz zalezi ako budes ho mat pod stropom ,moznost je nozicka zo stropu, zrejme dole hlavou /moj ma na spodnej strane uchyty/, alebo ho budes mat pri stene pod stropom a spravis mu nejaku policku a tym padom bude normalne.
-
- Používateľ
Dobre moj povodny plan je spraviť mu policku ale da sa nastaviť aby projekcia bola zhora na dol a nie z dola na hor?
-
- Pokročilý používateľ
neviem co myslis ,resp sa nechapeme.
v nastaveniach projektora das nieco ako otocena projekcia (neviem ako sa to presne vola), tzn,ze projektor je dole nohami ale na stenu ti dava normalne obraz:) cize ak sa pytas na toto tak ano da sa to...
v nastaveniach projektora das nieco ako otocena projekcia (neviem ako sa to presne vola), tzn,ze projektor je dole nohami ale na stenu ti dava normalne obraz:) cize ak sa pytas na toto tak ano da sa to...
-
- Používateľ
Ano presne to som chcel vedieť dakujem a ja sa trapim ako ho budem musiet zavesit dobre xD
Edit: este jedna otazka na to platno... da sa to platno dat na strop ale sposobom takym ze bude "vysiet" povedzme 30cm? do stropu?
Edit: este jedna otazka na to platno... da sa to platno dat na strop ale sposobom takym ze bude "vysiet" povedzme 30cm? do stropu?
-
- Pokročilý používateľ
to ako zavesit platno zalezi vyslovene od toho ake platno kupis a hlavne ako vies technicky riesit uchytenie na stene...
kazde rolovacie platno ma tu svoju konzolu kam sa zroluje,neni to najlahsie,bezne sa to chyta dost velkymi srobami do stropu:) neviem ako myslis 30cm od stropu,ale realne ta konzola ma na vysku cca 10-15cm, dalej cca 15cm dole mozes nastavit vrchnu hranu obrazu,opat sa bavime o tom,ze musis si dobre prepocitat umiestnenie projektora (vysku/vzdialenost) ...
kazde rolovacie platno ma tu svoju konzolu kam sa zroluje,neni to najlahsie,bezne sa to chyta dost velkymi srobami do stropu:) neviem ako myslis 30cm od stropu,ale realne ta konzola ma na vysku cca 10-15cm, dalej cca 15cm dole mozes nastavit vrchnu hranu obrazu,opat sa bavime o tom,ze musis si dobre prepocitat umiestnenie projektora (vysku/vzdialenost) ...
-
- Používateľ
to platno co je k tomu projektoru zadarmo... horna hrana sa da nastavit? to by bolo super... asi ale netusis aka je tam vola