Repro, slúchadlá, zvukovka k PC

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Turoc
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 04. Máj, 2008, 14:00

Repro, slúchadlá, zvukovka k PC

Príspevok od používateľa Turoc »

Ahojte :-)
Prosím vás o radu pri kúpe nasledujúcich komponentov:

repro k PC
cena: od 55-100Eur
využitie repro: filmy, hudba( akýkoľvek žáner soundtracky,techno,rock,pop, atď ),hry
teraz mám logitech x 230 - sú to 2.1 repro a je to naozaj lowend
čo sa týka repro tak nepohŕdnem ani 2.0 reproduktormi ak budú mať aj trošku bassíky (ja viem že u terajších nemám bassak ale dunidlo :facepalm: ale aj tak som rád že tam niečo trošku bassuje
zatiaľ premýšľam nad Microlab SOLO6C ktoré boli poradené v podobnej téme :-)

zvuková karta:
cena: 30 -60Eur
zatiaľ mám vybratú: Creative Soundblaster Z poprípade môžete poradiť aj inú (dostačujúcu od 30-60Eur )

slúchadlá:
cena: od 45 - 70Eur
zatial premýšlam o Sennheiser HD 461 G (dokonca majú aj vstavaný mirkofón a myslím si že ani po zvukovej stránke by ma nemali sklamať ale nechám si od vás poradiť )
alebo SENNHEISER Sluchátka HD 449
či možno aj SENNHEISER Sluchátka HD 429

využitie: hry,hudba,filmy

Ďakujem za rady :music:
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Repro, slúchadlá, zvukovka k PC

Príspevok od používateľa Dunar »

Vyber Solo 6c je ok.
Zvukovky su aj lepsie, mozno trochu nad limit, ale Hifimediy Dac 2 je zvukovo o galaxiu inde ako Soundblaster Z. Resp. nejake ine podobne riesenie.

Tie Sennheisery po konstrukcnej stranke za vela nestoja. Nepises ci musia byt uzavrete, alebo mozu byt otvorene.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

hoj,

tak začnem:

REPRO:
- ja som bol v príliš podobnej situácii pár rokov dozadu, mal som rovnako X-230tky - osobne som v rámci peniažkov bol v rozpočte na cca 50€ a šiel som do Microlabov B77čiek a doteraz som s nimi veľmi spokojný, po doladení podľa chuťi (basový volič asi na 2/3 a výšky na 1/4) sú už úplne bezchybné (za tú cenu, osobne si nemyslím, že niečo pod 100€ by mi dalo dosť pridanej hodnoty a keby niečo nad 100€, tak hneď by som presne pozeral ako ty na Solo6C (konečne sa zase naskladňujú, pred pol rokom to vyzeralo, ako by skončila produkcia)

- takže za mňa Solo6C bez problémov, avšak ak by tu náhodou prišiel andrej, tak on by skôr preferoval (myslím, nie som si úplne istý, ak by prišiel, tak to opraví - neviem teraz z pamäti vyloviť nejakú tému, kde postoval) tieto

http://www.muziker.sk/mackie-cr3-multimedia-monitor
http://www.muziker.sk/alesis-elevate-4
myslím, že pri tej cene tesne nad 100€ zvykol linkovať práve nejaké alesis

avšak...

ZVUKOVKA:
- to, akú charakteristiku bude mať repro a to, aký prejav budú nakoniec mať záleží od zdroja, to, či bas sa zúži a bude rýchlejší (v podstate sa zbaví prípadného parazitického dunenia, ak pridáš niečo cez volič - čo platí v tomto prípade len pre microlaby)

najideálnejšie je riešiť niečo externe, avšak vtedy vzniká komplikácia, ak chceš headset a máš kombinovaný kábel, tak by si musel mať čisto predlžovák len na mikrofónový kábel, ktorý by šiel takto do PC...ak máš nejakú novšiu MB, tak by som do toho v pohode šiel, možno by to nebolo elegantné, ale kvalita by bola, avšak...na externé riešenie DAC/AMP krabička ide cenovo trošku vyššie, osobne mi príde teraz ako jedna z naj volieb
http://www.amazon.com/Micca-OriGen-High ... B00V7K5UJI
avšak tu sme už hneď na stovečke, v lacnejších vodách veci ako napríklad SMSL produkty, prípadne nejaké Fiio produkty (ktoré je možné zohnať aj u nás)

avšak ak by si fakt sa chcel držať toho rozpočtu a mal pohodlnejšie riešenie pre headset, tak potom áno, interné riešenie bude lepšou voľbou

čekol som, čo ponúka slovenský trh a osobne by som to riskol s
http://zvukove-karty.heureka.sk/asus-strix-soar/
problém je, že všetky Xonary aj Creativy....no dajme tomu...sú staré, ono pri audio HW staroba neznamená hneď, že je niečo zle ale pri týchto interných to môže hrať úlohu, nehovoriac o ovládačoch, ktoré som osobne radšej ak sú aktuálne, čo tieto budú
- vyzerá to na celkom dobré vnútosrnosti

šiel by som do tej strixy

SLÚCHADLÁ:
- senny pod stovku sú...no sú aké sú...

v tejto kategórii úplne jednoducho HyperX Cloudy
http://sluchadla.heureka.sk/kingston-hy ... d-headset/
ten brand-new shop má cenovku ako kedysi alza ale ignoruj to, ten blud s tým, že je to "lacnejší model" je konina, nič také neexistuje, Cloudy sú len jedna verzia s kompletným a bohatým balením...osobne ako tak pozerám, že lacnejšie sú potom samé biele verzie, tak najlacnejšie je to zase z alzy, no oplatia sa za tú cenu

tak ako finálny verdikt a čo by som osobne na tvojom mieste bral - Solo6C, Strixu Soar a Cloudy (z alzy) - podľa mňa parádne kombo, aj keď cenovo o 30-40€ drahšie
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Turoc
Používateľ
Používateľ

Ďakujem za veľmi obsiahlu odpoveď :cool:
takže zvukovku asi beriem nakoniec: Creative Soundblaster Z lebo ju viem zohnať z bazaru za 45Eur dúfam že nebude veľmi zastaralá (oproti tej asus by som ušetril polovicu ) ale ak ma presvečíte že ju nemám brať tak ju nevezmem :D

repro:vravíš teda že solo 6C sú výrazne lepšie ako tie b77? ono každé euro sa hodí :D
ja som solo6 objednal ale viem objednávku zrušiť počkám ešte teda na vyjadrenie andreja alebo ešte niekoho ;)

slúchadlá:
edit: lepsie budu asi uzavrete z dovodu odhlucnenia ked si obcas zahram nejaku tu hru ale kľudne môžu byť aj otvorené :-)
nečakal som že mi niekto poradí hyperX cloudy mne prišli na pohľad ako čisto gamerské slúchadlá ktoré budú na hudbu alebo filmy nepoužiteľné ... ale samozrejme nechám si poradiť ... a všimol som si že sú aj cloudy 2 ale tie stoja už cez rozpočet...
Naposledy upravil/-a Turoc v Po 14. Mar, 2016, 12:21, upravené celkom 1 krát.
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Ja mam B77 frajerka Solo 6c. Ja mam lepsiu zvukovku a lepsie umiestnene repraky, ako ona.
A jej Solo 6c hraju lepsie. Ked si mozes dovolit pridat im stavu, tak su fakt dobre :good:
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Turoc
Používateľ
Používateľ

materik presvedčil si ma beriem solo 6C :good:
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Cloudy sú založené na serióznych slúchadlách, to využila firma Qpad, spravili z nich headset a nakoniec kingston im dal svoje farbičky, zlacnel a rozšíril do sveta

čo sa týka tej soundblasterky...ak nemáš W10, tak to bude v pohode

ide o to, že ako som spomínal, tieto zvukovky mali stále nejaký problém s ovládačmi, nestabilitou, nekompatibilitou a podobne a mnoho creative produktov (vrátane Ztka) už sú viacmenej v zabudnutí - majú nejaký ovládač z konca 2015 ale to je všetko a pri problémoch s memory leakmi u W10 si nemyslím, že to stačí - Asus na druhú stranu koncom februára vydal ďalší

btw, tá bazárovka, je to bulk balenie ?

ak áno, tak akože pokiaľ nebola kupovaná včera, tak je to konina
https://linustechtips.com/main/topic/41 ... -and-bulk/

ak je to retail, tak ok, ak nie, tak by som šiel do strixy
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Cloudy su co sa headsetov tyka vynimka, su to len prefarbene klasicke sluchadla (Takstar 80 Pro) s mikrofonom. Preto zahraju dobre aj hudbu. No velmi sa neoplatia kedze za rovnaku cenu sa daju vonku kupit A500X. Alebo ak otvorene tak Omnitroni SHP-600. Tie zahraju tiez lepsie. Ale...

Ked vies zohnat ten Creative Z za taku sumu, tak ho zober. A tie usetrene peniaze prihod k rozpoctu na sluchadla. Mozes si ich tak dovolit drahsie a zvukovo sa posunies este o uroven vyssie.
Turoc
Používateľ
Používateľ

Nevie či sa jedná o bulk alebo retail verziu ale mám taký pocit že tá karta je staršia čiže určite ju nekupoval nedávno ....
Rozmýšľam nad tou asus len som mal už v hlave zafixovanú sumu 45€ a tá asus stojí skoro raz toľko hmmm premýšľam a trošku ma od nej pdrádza že má v popise kopu herných blbostí tak snáď bude aj prednesom v hudbe a vo filmoch ako tak dobrá ...

Slúchadlá vezmem asi tie cloudy ak sa nevyjadrí ešte niekto :)
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ono nemá o nič menej množstva gaming sránd ako oddelenie zvukovky na gejming MB :laugh:
Turoc
Používateľ
Používateľ

iná zvukovka napr z alzy by sa nedala objednať? lebo tie obchody kde majú asus vôbec nepoznám :( či len tá asus sa v danej cene oplatí?
MaxPayne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14

Príspevok od používateľa MaxPayne »

Spoiler: ukázať
Desktop PC
MB: MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU: Intel Core i7 4770K @ OC 4,4 GHz - 1,23V (real 1,25V)
Cooler: Noctua NH-D15
GPU: GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix @ OC 2062/9500
RAM: Kingston Savage 2x8GB KIT DDR3 1600MHz CL9
SSD/HDD: Samsung 850 EVO 250GB + Samsung 850 EVO 500GB + Ext. WD 2.5" 750GB
Sound: HiFime Sabre 9018 USB DAC + Swissonic ASM7
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King
Monitor: Philips BDM4350UC
Case: Fractal Define R4 Noctua Edition (5x Noctua NF-A14 FLX + 1x Noctua NF-A14 PWM)
Mouse: A4tech Bloody R7
Keyboard: Logitech G15 v1
Gamepad: Xbox One
Dr.80
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26

Príspevok od používateľa Dr.80 »

za sluchadla sa priklanam tiez ku hyperx cloud gaming 1 :) mam ich a aj po celodennom noseni ma neboli hlava, kvalita zvuku je super, nejsu prebasovane a maju odpojitelny mic :good:
Spoiler: ukázať
CPU R7 5800x3D GPU Inno3D RTX 4080 iChill X3 16GB Mobo Asrock X470 K4 gaming Ram Crucial Ballistix 4x8GB 3200mhz CL16 SSD Crucial P5 1TB, P2 1TB PSU EVGA SuperNOVA 750 P6 Bedňa Fractal Torrent Compact white Headset Truthear Hexa + Kinera Leyding Interface Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen Mic Samson Q2U Monitor 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor Mobil Poco F3 white
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Turoc napísal:iná zvukovka napr z alzy by sa nedala objednať? lebo tie obchody kde majú asus vôbec nepoznám :( či len tá asus sa v danej cene oplatí?
Compy, Datacomp, Edis alebo Alza, všetky sú overené
Turoc
Používateľ
Používateľ

Asi cloudy objednam ;)
len stale mam dilemu zo zvukovou kartou :D
Mna stale irituje ta zvukova karta skusam hladat testy a vsade sa testuje len na gaming :facepalm: a ma milion sw nastaveni pre hranie hier co mna osobne vobec nezaujima :-/ ... Ale ked tak pozeram na svk asi vela zvukovych kariet nebude do danej ceny :-/

edit: ešte ma napadlo že zo zvukovkou počkám a zatial vezmem repro a pripojím ich na integrovanú zvukovku na MB a uvidím či sa mi bude zvuk páčiť...

Návrat na "Nákupná poradňa"