Ntbk Lenovo B50 - 80 - inštalácia grafiky
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00
Ntbk Lenovo B50 - 80 - inštalácia grafiky
Zdravím, mám problém s uvedeným notebookom - i5 5200,8GB RAM,int.gr.Intel HD5500 + Radeon R5 330,kbez OS,kúpený v decembri.
A to je,že nejde dokončiť plnú úspešnú inštaláciu dedikovanej ATI grafiky,skončí to obvykle modrou obrazovkou. Sprvu mi ho Windows ani neukazoval(Windows 7 Ultimate 64bit),keď som skúšal trebárs ATI Radeon autodetect,tak vraj sa nenašlo žiadne zariadenie. Ako vlastne fungujú tieto dva grafické karty? Je treba nastaviť niečo v BIOSe? Či prejsť na Windows 8 alebo 10? Ďakujem
A to je,že nejde dokončiť plnú úspešnú inštaláciu dedikovanej ATI grafiky,skončí to obvykle modrou obrazovkou. Sprvu mi ho Windows ani neukazoval(Windows 7 Ultimate 64bit),keď som skúšal trebárs ATI Radeon autodetect,tak vraj sa nenašlo žiadne zariadenie. Ako vlastne fungujú tieto dva grafické karty? Je treba nastaviť niečo v BIOSe? Či prejsť na Windows 8 alebo 10? Ďakujem
Naposledy upravil/-a necrofibre v St 04. Máj, 2016, 12:12, upravené celkom 1 krát.
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Ntbk Lenovo B50 - 80 - inštalácia grafiky
v biose netreba nič nastavovať . skús staršie ovladače . prípadne skús najnovšie ovladače ktoré vyšli aj keĎ v zozname nemusí byť tvoja grafika uvedená .
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
Najnovšie som skúšal,tie však robia to,čo som uviedol. Ešte vyskúšam staršie,aj keď si myslim, že to nepomôže tak či takspencer napísal:v biose netreba nič nastavovať . skús staršie ovladače . prípadne skús najnovšie ovladače ktoré vyšli aj keĎ v zozname nemusí byť tvoja grafika uvedená .
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
odporucam windows10, ten by s tym nemal problemy /a mas konfig, ktory pojde s w10 lepsie../
skusas ovladace zo stranky LENOVO?? nedavaj tam tie z amd.com... ale z lenovo.
- spencer
- Používateľ
no to je pravda ake je noťas z nejakej novšej serie tak podpora windows 7 môže byť chaba .
-
- Nový používateľ
Skúšal som ovládač aj z AMD aj Lenovo support stránky, výsledok je však rovnaký. Pokúšal som sa rozbehať staršie hry ako Kane & Lynch, tam mi však tuto grafiku neponúka k výberu, ako keby ani nebola v notasi,len tu Intel HD graphics. Jedná sa o najnovšiu sériu notebokuu, viď i5 Core má označenie už 5200. Bol som zvyknutý na Win 7. Skúšal som obe nové Windowsy,ale nejak ma neberú ( na iných PC). Momentálne som mimo SK, takže to zriešim už len doma, skúsiť nahodiť Win 8.1 alebo 10.felipe25 napísal:odporucam windows10, ten by s tym nemal problemy /a mas konfig, ktory pojde s w10 lepsie../
- spencer
- Používateľ
No bez drivera nebude vyber grafik mozny . Ntb poriadne ani neviem ze tam dedikovana je resp. Windows . Ak by ti neslo instalovat driver ani na novsie typy win skusil by som instalovat aj linux ubuntu a skusit ci grafika bude schopna behat tam .
- spencer
- Používateľ
No bez drivera nebude vyber grafik mozny . Ntb poriadne ani neviem ze tam dedikovana je resp. Windows . Ak by ti neslo instalovat driver ani na novsie typy win skusil by som instalovat aj linux ubuntu a skusit ci grafika bude schopna behat tam .
-
- Nový používateľ
Potrebujem tam Windows aj kvôli hrám, ale skúsim aj Ubuntuspencer napísal:No bez drivera nebude vyber grafik mozny . Ntb poriadne ani neviem ze tam dedikovana je resp. Windows . Ak by ti neslo instalovat driver ani na novsie typy win skusil by som instalovat aj linux ubuntu a skusit ci grafika bude schopna behat tam .
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Skus este nejaky soft na vyhladavanie driverov, napr. Driver Booster / Drivermax.
- spencer
- Používateľ
chápem ťa že potrebuješ win ale to ubuntu ti radim rozbehať len pre informáciu či pod ubuntu beži bez problémov ,ak hej potom by sa dalo skoro isto povedať že na vine sú nespravné driveri pod win .
-
- Nový používateľ
Takže,dopadlo to tak,že pre viacej programov,ktoré som potreboval a nebolo ich možné rozbehať na sedmičke,neviem prečo (Sony Vegas Pro na skúšku, po inštalácii však vyskočilo okienko error a send report),tak som upgradedol na Win 10 a zatiaľ ide všetko ako má.