Zdravím,
Potreboval by som poradiť nejakú smart TV tak do 500€
- full HD
- nie zakrivenú
- nie LG (fakt som už z tejto značky sklamaný)
- vzdialenosť od gauča cca 3,8-4m
- možnosť bezdrôtového prenosu z mobilu (ja L830, žena iPhone5s), dalo by sa?
- budeme mať Magio (ak by to náhodou zavážilo...)
- oplatí sa kalibrácia TV v NAY? Lebo obraz naozaj vyzerá lepšie.
- čítal som viacero threadov, ale niektoré boli aj 5 mesiacov staré, čo mi príde ako dosť dlhá doba
- určite ocením príspevok od andrejasvk
- určite neraďte tv za 1500€, prerábame komplet byt, tak jedine že ho chcete darovať. Mierne navýšenie ceny musí byť kompenzované výrazným zvýšením "výkonu" (kvalita obrazu, konektivita atd.)
Vďaka
TV do 500€
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: TV do 500€
http://televizor.heureka.sk/panasonic-tx-50cs630e/
http://televizor.heureka.sk/panasonic-tx-55cs620e/
nastavenie vsak vies
http://televizor.heureka.sk/panasonic-tx-55cs620e/
nastavenie vsak vies
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Vsetky TV ktore za nieco stoja zacinaju v 48-50" tak 20-30 € nad 500 eurami. Pri tej tvojej vzdialenosti by som ale urcite volil vacsiu uhlopriecku, minimum je 55", idealne viac. 50" je malo. Tam sme uz na cene cca 650 €.
Vdaka
3D nepotrebujeme, ale predpokladam, ze nie kvoli tomu si ho doporucil.
Ako je to s pristupom na net cez telku? Pisu, ze ma nejaky vlastny browser, ktory nemusi zobrazit vsetko (to ale zavse nezobrazi ani normalny browser...) Co nejake aplikacie, da sa z neho pristupovat napr. na gmail? Bol som kuknut v NAY, ale ti predavaci... to mozem ist predavat aj ja, viem rovnaky trt ako oni. Ochota predviest nejake funkcie ziadna
veru neviem, ak sa to vztahovalo na tu kalibraciu v NAY, ani inaknastavenie vsak vies
3D nepotrebujeme, ale predpokladam, ze nie kvoli tomu si ho doporucil.
Ako je to s pristupom na net cez telku? Pisu, ze ma nejaky vlastny browser, ktory nemusi zobrazit vsetko (to ale zavse nezobrazi ani normalny browser...) Co nejake aplikacie, da sa z neho pristupovat napr. na gmail? Bol som kuknut v NAY, ale ti predavaci... to mozem ist predavat aj ja, viem rovnaky trt ako oni. Ochota predviest nejake funkcie ziadna
Niektore prehliadače nevedia flash či Silverlight. Inak funguju normalne ako tie v PC. U niektorych OS si vieš doinštalovať nejaky alternativny.
Čo sa gmailu tyka, pokiaľ konkretna platforma (asi len android TV) taku aplikaciu ma, tak funguje podobne ako v mobile. Ked taka aplikacia nie je, tak sa tam dostaneš normalne cez prehliadač.
Samozrejme predpoklada to mať pripojenu klavesnicu a myš (či podobny špecialny ovladač), alebo ovladať to mobilom. Ovladať to diaľkovym je samovražda.
Čo sa gmailu tyka, pokiaľ konkretna platforma (asi len android TV) taku aplikaciu ma, tak funguje podobne ako v mobile. Ked taka aplikacia nie je, tak sa tam dostaneš normalne cez prehliadač.
Samozrejme predpoklada to mať pripojenu klavesnicu a myš (či podobny špecialny ovladač), alebo ovladať to mobilom. Ovladať to diaľkovym je samovražda.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
toto som myslel
k nastaveniu led panasonic:
mod: ako v kine(true cinema)
podsvietenie je ako jas na monitore, aky chcete
od kontrastu az po teplotu farieb (tepla2) nic nemenit
od zivych farieb po MPEG redukciu sumu vsetko vypnut. Mozte nechat akurat senzor osvetlenia (dodatocne reguluje podsvietenie podla svetla v miestnosti)
intelligent frame creation - low (ak vadi tak off)
Film Cadence Mode a 1080p Pixel Direct - on ak sa da(asi zalezi od vstupu)
Contrast Control - off
co sa kalibracie v Nay tyka, tak aspon 40h by tv predtym mala nabehat
cize vyskusas toto nastavenie, pripadne si ho doladis a ak nesadne, tak potom zbehnes
// k tej kalibracii v Nay este: pisu cca 30min, co mi pride strasne malo a nepozdava sa mi pouzita lacna sonda Spyder 4
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=11436
k nastaveniu led panasonic:
mod: ako v kine(true cinema)
podsvietenie je ako jas na monitore, aky chcete
od kontrastu az po teplotu farieb (tepla2) nic nemenit
od zivych farieb po MPEG redukciu sumu vsetko vypnut. Mozte nechat akurat senzor osvetlenia (dodatocne reguluje podsvietenie podla svetla v miestnosti)
intelligent frame creation - low (ak vadi tak off)
Film Cadence Mode a 1080p Pixel Direct - on ak sa da(asi zalezi od vstupu)
Contrast Control - off
co sa kalibracie v Nay tyka, tak aspon 40h by tv predtym mala nabehat
cize vyskusas toto nastavenie, pripadne si ho doladis a ak nesadne, tak potom zbehnes
// k tej kalibracii v Nay este: pisu cca 30min, co mi pride strasne malo a nepozdava sa mi pouzita lacna sonda Spyder 4
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=11436
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Ta kalibracia su vyhodene peniaze. Mozes totizto kludne zistit ze ti taketo podanie obrazu vobec nevyhovuje a aj tak si to nastavis inak. Ides do rizika.
Tym superlacnym a malym Hisenseom si chcel povedat co?
Vďaka za postrehy Do skončenia rekonštrukcie ešte pár týždňov ostáva, keď tak sa ozvem potom, to už budem vedieť presne, koľko ostane na telku