možno mi budete vedieť pomôcť. Mám základnú dosku ASUS MAXIMUS VII Ranger, ktorú mám iba nejaký mesiac. Od začiatku som si ale všimol, že s rýchlosťou netu nie je všetko v poriadku. Totižto hneď som si všimol, že ide pomalšie ako som bol zvyknutý na MSI H97 Gaming 3 predtým. Videá na YT sa celkovo pomalšie načítavajú, taktiež keď dám niečo sťahovať rýchlosť sa pohybuje o niekoľko stoviek kb/s nižšie. U prechádzajúceho PC(ale aj na ntb, mobile etc) mi normálne sťahuje tak 1,7-1,8mb/s. Pri tejto doske sa táto rýchlosť pohybuje iba okolo 1-1,1mb/s, nikdy viacej som ju nevidel ťahať a tým myslím aj hry zo steamu, prípadne GTA z ich launcheru nie nejaké obmedzené servery...
Toto je napríklad porovnanie rýchlosti na notebooku a PC. Na oboch to testované cez ten istý kábel(najprv som otestoval jeden, potom druhý):

Vyzerá to tak, že niečo rýchlosť sťahovania obmedzuje, no neviem prísť na to, čo. Utilitu od ASUS Game First som už testoval, odinštalovával, žiadna zmena. Sťahoval som najnovšie ovládače z Intel stránky, bez výsledku. Pozeral som sa do BIOSu ale nič podozrivé som tam nenašiel... Všimol som si ale že keď som testoval ten book a zapojil som internetový kábel späť do PC, išiel klasickou-plnou rýchlosťou(1,8mb/s) až pokiaľ počítač nebol reštartovaný, takže určite to iba niečo blokuje.
Nejaké screeny z BIOSu:

Neviete teda čo by to celé mohlo spôsobovať, resp. kde by som mal ešte hľadať chybu?
Vďaka za rady.