TV do izby

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Majchel
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 08. Feb, 2009, 17:09

TV do izby

Príspevok od používateľa Majchel »

Ahojte.
Pozeral som, že je tu zopár ľudí čo sa rozumie TV. Potreboval by som odporučiť nejaký TV do izby kde si sem tam pozriem nejaký film(USB, HDD). Možno SD televízne kanály. (preto výhoda nejakých korelačných funkcií, čo by obraz trošku skrášlili) .Každopádne pod FHD by som nešiel, žiadne 3D a cenový strop max 400e. Zvuk nepotrebujem nejaký skvostný, pripojím zvuk z domáceho kina, prípadne externé repro. Ide mi o Cenu/kvalita obrazu, žiadne extra prídavné funkcie...v prípade potreby napojím ntb na internet, youtube a pod...

Ak by kvalita za to stála som ochotný pridať niečo k tomu, ale len v prípade skoku cena/obraz.

Rád by som sa možno aj niečo priučil, preto ak máte nejaké hodnotné recenzie sem s nimi, určite zaujímajú viac ľudí. Do obchodov sa baviť nejdem, tam sú čisto za účelom predaja produktu a nie vždy sú odborníci na to čo predávajú.
Podľa toho čo som zatiaľ tak zbežne započul poprezeral, vynechal by som značku LG a zameral sa na Samsung.

Za každú radu, veľké Ď.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV do izby

Príspevok od používateľa Dunar »

Neviem co su pre teba zbytocne funkcie, ale TV sa bez OS uz velmi nerobia. Rozhodne nie tie s dobrym obrazom. Az na jedinu vynimku a to Philips 40PFK6300, ktory je ale nad limit. Niektore maju aj 3D, to ale pouzivat nemusis. Pokial mas takto specifikovany vyber, ze to ma byt Samsung, tak to mas vyriesene. UE40J6272.
Majchel
Používateľ
Používateľ

Tak to zase neber doslovne. Viem ,že spoločnosti si nechajú zaplatiť aj za zbytočné prídavné softy v TV. Samozrejme dobrý OS nech mi nelaguje telka pri prehrávaní videa treba, samozrejme aj procesor :)

Netrvám na samsungu, len som sa doposiaľ dopočul na túto značku celkom dobré ohlasy. 3D to mať môže, ale nebudem ho používať preto to nemusí byť nič svetoborné. Len to som tým chcel povedať.

A niečo k tým dvom modelom ?
Majchel
Používateľ
Používateľ

Ešte jeden prídavok... priateľka ten istý účel, príde domov max na víkend. Uchytenie ideálne na stene pozrie si raz dva x za týždeň film. Netreba smart, 3d.
Čo poviete na toto :
UE32J5100

Na moje použitie na prvý pohľad som si vybral toto:
UE40H6470

Nejaké pripomienky ?.. či je to dobrý výber prípadne niečo zmeniť.
Ďakujem.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Vyber je to dobry pokial ti neprekaza ze je to 2 roky stary model. Myslim ten H6470.
K tym modelom vyssie, ten Philips je uplne hlupy model, bez netu. Obrazovo vsak o nieco lepsi ako Sam. Pre niekoho je velka vyhoda Ambilight.
J6272 ma zas jeden z najpouzitelnejsich systemov.
Majchel
Používateľ
Používateľ

No ja som si ho vyhliadol už dávnejšie. Preto možno niečo novšie by neuškodilo, avšak nové modely sú vždy predražené.

K tomu menšiemu 32kovému ? Pozeral som aj lacnejšie ako napr. Sharp LC-32CFE5102E. Prečo zdanlivo sú dokonca parametre lepšie a ten TV je lacnejší.Je to značkou, či vážne je to výkonom, materálom a pod ?
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Oni tie modely o ktorych sa tu bavime tiez nie su nove. Su to vybehove modely 2015.

Kazdy vyrobca si urcuje vlastnu cenovu politiku. To ze je nieco lacnejsie, nemusi znamenat ze je to horsie. V tomto pripade by som sa vsak tomu Sharpu vyhol. Radsej ten Samsung.
Majchel
Používateľ
Používateľ

Tak nakoniec som sa rozhodol nekupovať TV pre mňa , ale len pre priateľku.

Pozrel som teda podrobnejšie ten Samsung (UE32J5100). Má vraj trošku horšie podanie farieb pri bočnom sledovaní, čo my budeme, ale najviac mi vadí ,že ide načítať len USB flash. To bude asi pozostatok tej starej TV. Nevedeli by ste mi poradiť niečo v obdobnej cene a kvalite len s funkčným USB portom ktorý rozozná aj HDD.

edit: Bolo by možné v tejto triede niekde nájsť aj IPS panel ?
edit2: Čo by ste povedali, na skoro novinku od Sencor ? (48 "Sencor SLE 48F12)
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Never kazdemu nezmyslu, ktory si kde precititas. Nazory v eshopoch a cenovych porovnavacoch treba brat s velkou rezervou. Je tam 90% nezmyslov. A to sa netyka len TV, ale obecne.
Berie normalne aj HDD. A co sa tyka tych farieb, ktory LCD ich z boku nema horsie? Taky neexistuje.
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

kazde VA je od 15-20° uz vyblednute
https://www.youtube.com/watch?v=zhNG6M-8ItM

na ips mas zas z uhla na ciernej ips glow, ktory ale vadi skor pri slabom svetle/potme

LG LF580 alebo LF630
nizsie modely ako LF560 maju uz pomalu odozvu - rozmazany obraz

od LF650 mas potom 100Hz

alebo lepsia volba plazma z bazaru
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Majchel
Používateľ
Používateľ

TAkže odporúčaš ísť do LG ?

a čo hovoríte na prvý pohľad na ten Sencor SLE 48F12 ?

Aby som upresnil. môžem si to zohnať bez DPH. Takže bazar by som úplne vynechal. Kupovať to plánujem cez väčšie obchody ako(alza, asbis, ed a pod.)
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14

Príspevok od používateľa zodiaq »

K tomu ze nebere USB HDD, to je blbost. HDD musi ist a ak nie je to chyba a TV treba reklamovat.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Nie je to chyba TV. Proste televizory si s niektorymi konkretnymi diskami/kľučmi nemusia rozumieť. V niektorych špecifickych pripadoch sa to občas stane.
Každopadne, take skusenosti su nanič, keď dotyčny ti nenapiše nič viac, len že to nejde. Nepiše čo za disk, formatovanie atd. Pritom môže byť problem kľudne vo formatovani atd. Taketo "vykriky do tmy" nemaju žiadnu vypovednu hodnotu.
Ako som pisal vyššie, taketo reči je treba brať s veľkou rezervou. Mnoho negativnych reakcii na heureke a spol. je napr. len preto že si ľudia nie su schopni prečitať manual. Na vine je ale samozrejme televizor, nie oni.

IPS ma napr. aj Sam UE32J5500.

Ten Sencor môže byť pre nenaročneho použivateľa ok. Treba ale ratať s tym, že tam nemaš take možnosti nastavenia obrazu ako tych "značkovejšich" TV.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

j5500 ma va http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j5500
j5200/j5100 ma ips http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j5200
kazdopadne oba neprehaju 24p bez judderu, kdezto LG ano
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Majchel
Používateľ
Používateľ

Pre upresnenie, bol som v Datarte, kde ten Sencor mali, a vôbec nepodporuje multimedia. HDD síce načíta ale vôbec nevie rozoznať formát videí. Takže to som úplne zavrhol. Vraj plnú podporu majú u samsungu až 6kové rady. 5kové môžu, ale nemusia ísť korektne.
Podľa predavača je rozumné kúpiť si android a stiahnuť vlc potom s kodekmi nebude žiadny problém.

Návrat na "Nákupná poradňa"