Zdravim.
Mam v sieti router Mikrotik.. prideluje cez DHCP IPcky, otazka je vsak: ako nastavim, aby zariadenie s danou MAC malo vzdy IP 192.168.88.100 napr?
Dik
Mikrotik - ako nastavit sparovanie IP s MAC?
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Mikrotik - ako nastavit sparovanie IP s MAC?
Na tretom TABe Leases kliknes na IP adresu pravym mysitkom. Vyberies moznost Make Static. Nasledne dvojklikom rozkliknes a adresu prepises na tebou pozadovanu (ak ju chces menit). Das Apply. Samozrejme, ak zmenis IPku, tak sa zmeni az po vyprsani casu, po ktorom tej IPcke skonci priradenie u DHCP servera (neviem, ako sa to odborne vola vidno tam taky stlpec, ze Expire After). Alebo proste vytiahni kabel / vypni wifi, pichni ho zas / zapni wifi a uz by mu mal priradit IPcku novu.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Mikrotik - ako nastavit sparovanie IP s MAC?
lease time sa to vola.
trosku som sa stratil co si chcel povedat s tym kablom alebo wifinou ; ked vytiahnes kabel a strcis ho naspat za minutu, budes mat furt tu istu IP adresu lebo taky kratky cas nestaci na vyprsanie DHCP leasu (za predpokladu ze mas dostatocne volny IP pool a v priebehu takeho kratuckeho casu nemusi byt tvoja adresa pichnuta inemu klientovi lebo uz nic ine nie je volne). Urcite su tam este nejake ine kombinacie ale nic ma narychlo nenapada - alkohol je metla ludstva !
trosku som sa stratil co si chcel povedat s tym kablom alebo wifinou ; ked vytiahnes kabel a strcis ho naspat za minutu, budes mat furt tu istu IP adresu lebo taky kratky cas nestaci na vyprsanie DHCP leasu (za predpokladu ze mas dostatocne volny IP pool a v priebehu takeho kratuckeho casu nemusi byt tvoja adresa pichnuta inemu klientovi lebo uz nic ine nie je volne). Urcite su tam este nejake ine kombinacie ale nic ma narychlo nenapada - alkohol je metla ludstva !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.