Mám atramentovú cannon tlačiareň (pixma 640 mp), používal som doteraz na tlač fotiek len fotopapier, ktorý bol pribalený k tlačiarni (teda original Canon).
Ten sa mi však minul, tak som teda dokúpil nový. Bol to kusový predaj vzhľadom na množstvo čo tlačím, mi bolo zbytočné kupovať celý pack. Mali to pod pultom bez etikety výrobcu, jediné čo tam bolo, že fotopapier - lesklý

Problém je, že teraz tlačím a fotky sú vyblednuté ako keby bol nízky kontrast. Tlač textu aj farieb na normálny papier je správny ako pri normálnej tlači, tak aj pri testovacom vzorku čo robí tlačiareň. Kvalita fotografie je ok (8MP foták, zmenšené na 2x3 cm)
Je možné, že to je tým, že daný fotopapier je určený pre laserové tlačiarne ? Pretože pri kúpe som si vypýtal len fotopapier, nenapadlo ma pýtať pre atramentovú tlačiareň. Ani slečna pri pokladni to nespomenula.
Alebo je to nejaká sfušovaná kvalita fotopapiera ? Skúšal som meniť aj prednastavené typy papiera pri tlači, taktiež som zvýšil kontrast a zmena minimálna.
Dik.