raspberry pi 3
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
raspberry pi 3
Ahojte, dnes som sa dostal ku raspberry pi 3. je tam system kodi,chcel by som to pouzivat s externym diskom 2.5 a pustat z toho filmy.
Chcem sa opytat, staci ten kody na filmy alebo skusit iny OS?
Chcem sa opytat, staci ten kody na filmy alebo skusit iny OS?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Re: raspberry pi 3
Ja som mal na rpi 2 XBMCos (aktualne sa to vola Kodi) a na vsetko co treba mi to stacilo.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
a mas nejake forum, kde sa da o tom precitat viacej? myslim sk/cz, eng som nasiel
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
napadlo ma este, da sa k tomu dat nejaky dialkovy zapinav/vypinac? aby som to mohol zapnut pekne z gauca
aky napajaci zdroj bydem potrebovat, ak by som napojil externy hdd 2.5 1TB? mate to niekto odskusane?
aky napajaci zdroj bydem potrebovat, ak by som napojil externy hdd 2.5 1TB? mate to niekto odskusane?
- Fragrance
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
No ja používam WD Cloud cez lanku ale oficiálne na bezproblémový chod USBčiek potrebuješ zdroj +5.1V 2.5A. V prípade toho exteráku netuším, musíš odskúšať či ti ho zoberie. Ohľadom ovládača, tak to asi nie je k dispozícii, v Kodi síce máš možnosť vypnúť zariadenie ale ono sa ti hodí do režimu spánku a stále svieti ako vianočný stromček . Inak nedávno som zistil že si krásne rozumie s mojim LG lcd tv a reaguje na ovládanie priamo z ovládača a keď vypnem TV tak hodí aj píčko do spánku. Ak hľadáš fórum kde sa dozvieš viac o KODI kukni tu
Keď už som tu v téme rád by som sa opýtal či niekto nevie nejakú free adresu pre IPTV na slovenské stanice? Stačí základ Markizu, joj a Stv - na zaspávanie postačí. Poprípade nejaký ten playlist? Zatiaľ som našiel len zahraničné a to mi je tak na milú Jarmilu...
Keď už som tu v téme rád by som sa opýtal či niekto nevie nejakú free adresu pre IPTV na slovenské stanice? Stačí základ Markizu, joj a Stv - na zaspávanie postačí. Poprípade nejaký ten playlist? Zatiaľ som našiel len zahraničné a to mi je tak na milú Jarmilu...
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
takze je treba normalne odpojit od prudu. Ja mam tiez LG telku. takze ak mas zapnute rasberry a pozeras ho na telke, tak ked vypnes teku tak ti ho vypne?
Este som to nespustil, aleje v KODI nejaky internetovy prehliadac? Napriklad na youtube?
Este som to nespustil, aleje v KODI nejaky internetovy prehliadac? Napriklad na youtube?
- Fragrance
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Tak tak odpojiť od prúdu. Cez telku len tak ako som písal. Riešim to aj tak že vytiahnem šteker pred spanim a mam klud . Možno dačo nájdeš na google ale zatiaľ som to moc nepotreboval. Kodi má kopec addonov a modulov čo si môžes stiahnuť a využívať. Prehliadač tam isto bude, ale to som neskúšal. Riešil som KODI len ako domáce kino cez lanku a pozeranie IPTV. Na tej stránke fóra existuje aj projekt seriálového úložiska kde si vieš online naklikať svoj seriál a kuknúť ho online. Keďže starnem, už si nepamätám ako sa to vola ale isto to tam nájdeš.
Inak ak máš v pláne sa pohrávať s malinou odporúčam skúsiť aj inštalačku Retrotopie, čo máš emulátor SNES,N64,PS1 a pod. Vcelku podarený návrat do detstva, ale odporúčam použiť len na menších uhlopriečkach. Stačí mať USB ovládač alebo ideálne xbox 360 Pc ovládač. Ja ak experimentujem tak mam vždy KODI na jednej karte a experimentujem na náhradnej karte kde skúšam rôzne distribúcie. Proste píčko je skvelá vecička a má neobmedzené možnosti využitia.
Inak ak máš v pláne sa pohrávať s malinou odporúčam skúsiť aj inštalačku Retrotopie, čo máš emulátor SNES,N64,PS1 a pod. Vcelku podarený návrat do detstva, ale odporúčam použiť len na menších uhlopriečkach. Stačí mať USB ovládač alebo ideálne xbox 360 Pc ovládač. Ja ak experimentujem tak mam vždy KODI na jednej karte a experimentujem na náhradnej karte kde skúšam rôzne distribúcie. Proste píčko je skvelá vecička a má neobmedzené možnosti využitia.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ja som sa dostal k tomu nahodne, ale co uz citam je toho hodne, nouz sa tesim ked to zapnem. Ten co mi to pozical mu vravim, aspon sa bude s cim hrat cez vikend, a ten mi povedal ze nie na vikend ale do konca roka
Ja som rpi2 mal zapojene priamo v USB v TV, sice dost casto tam blikal ten obrazok, ze ma malo prudu, ale nikdy mi ho nevyplo. No neviem ako narocna je 3.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
V Kodi mas vo Video Add-onoch Youtube. Nainstaluj, pouzivaj.
BTW Kodi nie je OS. Kodi je iba program na prehravanie a prezeranie multimedii. Ja som do RaspberryPi daval http://openelec.tv/get-openelec
BTW Kodi nie je OS. Kodi je iba program na prehravanie a prezeranie multimedii. Ja som do RaspberryPi daval http://openelec.tv/get-openelec
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tak som sa snim dnes trocha pohral, celkom sranda, vecer si chcem na to kodi nahodit par addonov a uvidim ake to bude. rozmyslam, ze si z toho nakoniec spravim mini PC.
externy disk mi nepotiahlo, mam ale len zdroj 2.1A. Bude stacit 2.5A alebo radsej kupit nieco silnejsie?
Este ma zaujma, ked to PI nahadzem nejake filmy, daju sa pozerat cez cez TV cez siet? Nehal by som si PI v pracovni, kde by sluzilo ako nudzovy prehliadac na net a inac by sa z neho spustali filmy cez LAN.
externy disk mi nepotiahlo, mam ale len zdroj 2.1A. Bude stacit 2.5A alebo radsej kupit nieco silnejsie?
Este ma zaujma, ked to PI nahadzem nejake filmy, daju sa pozerat cez cez TV cez siet? Nehal by som si PI v pracovni, kde by sluzilo ako nudzovy prehliadac na net a inac by sa z neho spustali filmy cez LAN.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
defaultny prud USB pri raspberry pi je 600 mA, a to disk neroztoci, ani keby si pouzil silnejsi zdroj. musis v konfiguracii navysit vystupny prud. http://raspberrypi.stackexchange.com/qu ... a-bad-idea 2,1A zdroj by ti mal stacit
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
V default konfiguracii su nazdielane foldre na karte, kde sa instaluje OS. Ak myslis, ci sa dostanes cez siet na disk, ktory tam pripojis cez USB, musis ho nazdielat.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
momentalne ked pripojim disk, tak cele to zblbne, zamrza, seka. skusim upravit to nastavenie
odar: to je mi relativne jasne, ale to znamena, ze film sa prehrava z TV , nie z PI. Ide mi hlavne o kodeky, kde telka mi neprehra hocico stiahnute z netu, tak PI by to malo zvladnut
odar: to je mi relativne jasne, ale to znamena, ze film sa prehrava z TV , nie z PI. Ide mi hlavne o kodeky, kde telka mi neprehra hocico stiahnute z netu, tak PI by to malo zvladnut