Dobrý deň
chcel by som sa spýtať a poradiť.
mám tieto reproduktory https://www.alza.sk/magnat-monitor-supr ... 31.htm?o=2
a potreboval by som k nim AVR.
mal by som si kúpiť 5.1 AVR alebo mozem aj 7.1 AVR?
napriklad vykonovo aky je rozdiel medzi
https://www.alza.sk/denon-avr-x520bt-d2 ... d=18851667 a https://www.alza.sk/denon-avr-x1300w-d4391842.htm
okrem toho ze jedno je 5 kanalove a druhe je 7 kanalove a rozne vystupy... skor mi ide o reprodukciu a podobne zalezitosti...
moja dalsia otazka znie ten mikrofon ktory sluzi na kalibraciu ako dobre dokaze prisposobit reproduktory na priestorovy zvuk? je mi jasne ze zazraky nedokaze a je idealne mat reproduktory podla THX tabuliek (na filmy) ale ako sa vie vysporiadat povedzme s tym ze jeden reproduktor je blizsie ako druhy a podobne?
pripadne odpúorucili by ste iny recaiver?
moj cenovy strop je povedzme do 600€ vysoko pravdepodobne do 7.1 zostavy nemam v plane ist v blizkej a ani dalekej buducnosti lebo nemam na to vhodnu miestnost cize ist zbytocne do 7 kanaloveho zvuku nie je pre mna priorita. A samozrejme platí čím menej tým lepšie.
co sa tyka zdroja zvuku tak sa jedna predovsetkym o filmy s minimlane DTS idealne blu-ray.
Samozrejme aj reprodukcia hudby.
P.s. ano chcem to na vlastne domace kino.
edit1: Spotify beriem ako vyhodu nie je to podmienka.
AVR pre zostavu 5.1
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
AVR pre zostavu 5.1
Battletag: Expodan#2226
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: AVR pre zostavu 5.1
Najzasadnejsi rozdiel medzi tymi dvomi pristrojmi je ten, ze lacnejsi nevie DSD, drahsi ho vie. Ak DSD nepotrebujes, kludne ber ten lacnejsi. Ak ti pokryva vsetky potreby, ktore potrebujes (pocet a typ vstupov, dekodery . . . ).
Rozhodne to nie je najzasadnejši rozdiel, ten je hlavne vo vybave a zvuku.
Každopadne k reprakom ktore maš, nema absolutne žiaden zmysel kupovať receiver za 500 €.
Každopadne k reprakom ktore maš, nema absolutne žiaden zmysel kupovať receiver za 500 €.
K výberu receivera sa môžem vyjadriť len toľko že mám Yamahu RX-V475 s repro kvalitatívne o triedu-dve vyššie ako tie tvoje Magnaty a som s ňou spokojný. Nemám s čím porovnať lebo iný receiver nemám a ani som nemal, ale tak v tej dobe v reckách písali že v danej kategórii má najlepší zvuk, netuším ako je to teraz. IMHO pozeraj 5.1 AVR a rozhodni sa medzi verziou so sieťovými funkciami alebo bez nich podľa vlastných preferencií a rozpočtu + kukaj podporované veci ktoré požaduješ, zvukovo si rozdiely podľa mňa veľmi nevšimneš.
Spotify bacha, potrebuješ premium aby to prehrávalo priamo cez AVR (samozrejme ak pustíš Spotify na inom zariadení pripojenom do AVR problém nebude).
A čo sa týka kalibrácie, ten mikrák vyhoď (pekne zabaľ späť odkiaľ si ho vytiahol), zober meter, nameraj vzdialenosti a zadaj ich priamo do AVR. Potom to ešte dolaď posluchovo aby ti to vyhovovalo a bude to v rámci možnosti v pohode aj ak máš rôzne vzdialenosti repro. Samotný mikrák sa snaží ale nebude to nikdy ono a budeš aj tak ručne dolaďovať, radšej rovno ručne.
Spotify bacha, potrebuješ premium aby to prehrávalo priamo cez AVR (samozrejme ak pustíš Spotify na inom zariadení pripojenom do AVR problém nebude).
A čo sa týka kalibrácie, ten mikrák vyhoď (pekne zabaľ späť odkiaľ si ho vytiahol), zober meter, nameraj vzdialenosti a zadaj ich priamo do AVR. Potom to ešte dolaď posluchovo aby ti to vyhovovalo a bude to v rámci možnosti v pohode aj ak máš rôzne vzdialenosti repro. Samotný mikrák sa snaží ale nebude to nikdy ono a budeš aj tak ručne dolaďovať, radšej rovno ručne.
Spoiler: ukázať
Ja by som volil denon x1300. 520ka je total low end. Ano repro nemas bohvieco, ale aj tak ky som volil vyssiu radu. Aj ked pises ze na 7kanal neplanujes, taky dolby atmos alebo dts:x vyzaduju repro iba na strop do konfigu 5.1.2 a na strope je miesto hadam stale nad hlavou kde mas posluchove miesto. Nikdy nevies napr. ci sa ti nepripletie lepsi upgrade repro niekedy. Ak tie prachy mas, ja by som priplatil. A receiver bez siete uz hadam ani nieje receiver. A nekupujes to na rok dve
Kupovať drahši AVR ako repro je absolutny nonsens. Zvlašť v tejto kategorii. Tym repro to nepomôže. Jedine žeby planoval upgrade.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
co sa tyka kupi novych repro je mozne nie nerealne, kupa stropnych repro mozno ano pravdepodobne ale nie, spotify mam premium... kalibracia cez meter? v pohode nevedel som ze aj tak sa da...
ale ak to zhrniem je v podstate pre moje reproduktory jedno ktory zoberiem, dolezite je aby mi vyhovovali vystupy a podobne zalezitosti ak som to dobre pochopil?
ako sa vie napriklad ta x1300 vysporiadat ked do nej pustim signal 7.1? vie ho rozumne rozdelit medzi 5.1?
ale ak to zhrniem je v podstate pre moje reproduktory jedno ktory zoberiem, dolezite je aby mi vyhovovali vystupy a podobne zalezitosti ak som to dobre pochopil?
ako sa vie napriklad ta x1300 vysporiadat ked do nej pustim signal 7.1? vie ho rozumne rozdelit medzi 5.1?
Battletag: Expodan#2226
Dunar, preco by to mal byt nonsens. Uz len ked zoberem ze to clovek kupuje nie na rok dva ale mozno aj na dekadu. Za ten cas sa moze pripliest hocijaka sanca na dobru kupu repro. K tomu by mal aj sietove funkcie, co tie lacnejsie nemaju. Ak je ochotny si priplatit a ma na to, nevidim dovod. Tie peniaze nepojdu von oknom.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Nechcem nikomu brat iluzie - ale ten pristroj (aj ten drahsi) bude o 10 rokov davno v srote. Ak chce kvalitu, za nu sa dnes (riadne) plati. A to v hifine si este treba dost dobre vyberat, lebo je na trhu kopec predrazeneho srotu aj od svetoznamych znaciek. Studene spoje, odidene dosky po 3 rokoch na pristrojoch za tisicky EUR . . .
Ja radim - kup si to, co potrebujes a co vyuzijes. Nekupuj nic "do zasoby", alebo "co ak".
Ja radim - kup si to, co potrebujes a co vyuzijes. Nekupuj nic "do zasoby", alebo "co ak".