Zdravim.
Prepastoval som cpu a vyfukal prach z chladenia na lenovo g550, kedze to bolo lahko pristupne po odnati jedneho zadneho krytu.
RObil som to ale prvykrat, a tak si niesom isty, ci dobre.
Pastu som na CPU dal novu, aj na chladenie, a staru dal prec, lenze okolo CPU cipu ostala stara zaschnuta pasta. Je nutne odstranit aj tu? AK ano, akym pripravkom?
A pod CPU je asi chipset, no na tom nebola pasta, akurat na pasive nejaka "gumena" hmota. tu som tam nechal. Pasta tam byt nema? Dik za odpoved.
Prepastovanie CPU v booku - stara pasta okolo?
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Re: Prepastovanie CPU v booku - stara pasta okolo?

k pridavaniu novej pasty. staci ti dat iba na chip, plochu ktora sa dotyka chladica. a nemusi byt ani vela. staci dat, ako hrasok +-
(ofc, zalezi od velkosti chipu)
po prilozeni chladica a prisrobovani, sa to roztece pekne po vsetky okraje a neni z toho taky sajrajt ako mas na obrazku.
neni nutne davat aj na chladic, navyse, prilis pasty ma skor opacny ucinok.
tu "gumu" tam samozrejme nechaj.
Naposledy upravil/-a paranoid.asian v Pi 04. Nov, 2016, 10:16, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
ten sajrajt okolo je tam z vyroby
/myslim, ze to nikto nepastoval mimo vyroby../
a nejde nim ani pohnut, nerad by som ten procak znicil, tak som to nechal - novu iba na chipe
procaky v PC bezne pastujem, ale book bol prvy krat. a ten cip je v akomsi "vystupku" a teda, ak by som chcel dat prec pastu okolo, tak budem mechanicky namahat ten vystupok - cip.. radsej som to okolo nechal tak

a nejde nim ani pohnut, nerad by som ten procak znicil, tak som to nechal - novu iba na chipe

procaky v PC bezne pastujem, ale book bol prvy krat. a ten cip je v akomsi "vystupku" a teda, ak by som chcel dat prec pastu okolo, tak budem mechanicky namahat ten vystupok - cip.. radsej som to okolo nechal tak
- paranoid.asian
- Používateľ
ved jemne, samozrejme, ze nemas si zobrat dlato a kladivom tu hmotu odtial vysekat 
ten benzin tu zaschnutu pastu rozpusti, ked tak si zober aj vatove tycinky na finale.

ten benzin tu zaschnutu pastu rozpusti, ked tak si zober aj vatove tycinky na finale.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
cize dam trochu benzinu, pockam, a potom s tycinkami to dam het?
no ak to rozpusti tak v pohode 

zober si umelú kartičku ala kreditka, a jemne to zoškrab... následne ten benzín/lieh na tyčinke.
- paranoid.asian
- Používateľ
nie, potrebujes k tomu napr handricku, alebo obyc. servitku alebo kuchynsku servitku (tie byvaju hrubsie, a lepsie na tento ucel).
namocis handru/servitku, jemne. zase nechces mat kade tade rozliate vsetko
a zacnes jemne ten sajrajt davat dole ako by si to chcel zotret. ono to nasiakne a zmakne to.
len nic neskrab
a ked chces aj okraje toho chipu, tak kartickou ako ti radi, alebo ak mas necht vacsi tak si obal prst takto namocenou servitkou a jemne to obtri.
uz ked to bude rozpustene, tak to pojde lahko.
potom len tymi vatovymi tycinkami utri co zostane
a nakoniec suchou servitkou/handrickou este, aj ked, ten benzin sam o sebe vyprchava velmi rychlo.
namocis handru/servitku, jemne. zase nechces mat kade tade rozliate vsetko
a zacnes jemne ten sajrajt davat dole ako by si to chcel zotret. ono to nasiakne a zmakne to.
len nic neskrab
a ked chces aj okraje toho chipu, tak kartickou ako ti radi, alebo ak mas necht vacsi tak si obal prst takto namocenou servitkou a jemne to obtri.
uz ked to bude rozpustene, tak to pojde lahko.
potom len tymi vatovymi tycinkami utri co zostane
a nakoniec suchou servitkou/handrickou este, aj ked, ten benzin sam o sebe vyprchava velmi rychlo.