V novom baraku mame od ruzovych TV aj net. Potreboval by som pokryt dalsiu cast baraku, kvoli kamennemu obkladu na stene ktory kvalitne blokuje signal. Normalne nameram na wifi skoro vsade okolo 35Mb/s ale v obyvacke katastrofa 1,5Mb/s + odpaja wifi. (Ano je to ta stena, 3 kroky + otvorene dvere na izbe a mam zase normalne rychlosti) Co sa sieti tyka nejake zaklady som pochytil za tie roky ale moc toho nieje. V izbe je natiahnuta linka tam je modem/router ZTE Speedport Entry 2i z neho ide kablom ta specialna elektricka zasuvka/LAN (powerline lan) ci ako sa tomu nadava. V obyvacke je druha strana powerlinu zapojena do settopboxu(predpokladam ze sa jedna o IPTV.). Teraz pridu otazky

1. Mozem v obyvacke pripojit na ten powerline dalsi router a nasledne z neho natiahnut kable do magio boxu, tv, htpc a zaroven rozsirit wifi do tej miestnosti?
2. Neobmedzi mi takto pripojeny druhy router rychlost pripojenie k IPTV ak tam budu aj dalsie zariadenia? Lebo teraz ide z routra LAN1 v podstate "priamo" do magio boxu.
3. Co budem musiet nastavit aby som tam: a) rozsiril wifi
b) spojazdnil ten mabio box cez druhy router
4. Ak kupim nejaky lepsi router ktory mam v sieti pripojit ako hlavny?
5. Ma zmysel kupovat nejake lepsi router pokial to uz teraz co sa rychlosti tyka v pohode zvlada? Pokial teda nevyzadujem nejake fičurky, usb a podobne?
6. Da sa lepsi router pouzit ako DLNA server, Zdielanie HD obsahu v sieti z HDD, Torrenty?