Kontrola, zistenie stavu LCD monitora

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
BaM
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00

Kontrola, zistenie stavu LCD monitora

Príspevok od používateľa BaM »

Ahoj.
Chcem sa informovat, ci su nato dake programky na zistenie stavu LCDcka na notasi, mam ho 2,5roka a chcel by som vediaet ako dlho este vydrzi, ci nato existuje daky test? ( v poslednej dobe som parkrat spozoroval svetelne chvenie spominaneho LCD, ci je to predzzvest poruchy alebo napetim v siety to neviem) notas pocas zivotnosti bezal cca 2 hodiny denne.
ASUS - Jamo - Panasonic - Technics - LG
Používateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Hrochy »

Ziadny program ti neotestuje LCD alebo CRT monitor na to kolko bude zit a ci ma zle body a pod...
Ale moze ti ukazat z neho informacie: kolko ma odbehanych hodin, kolko krat bol monitor zapnuty ... a take nie velmi potrebne informacie. Monitori maju urcitu zivotnost, ale nikto ti nezaruci ze prave tolko bude aj funkcny. Niektore odidu hned po skonceni zaruky a ine ziju este velmi dlho.
Ale take veci sa skor v OSD monitora zobrazia ako keby ich z pamati minotora mal program citat.

Blikanie monitora => zeby ta lampa pod LCD odchadzala? :(
Ak to je lampa, tak s tym vela nespravis. Alebo vie niekto co s tym ?
Spoiler: ukázať
Dominik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Dominik »

BaM - test na to nie je, ale ako tak ratam, je to len 1800 hodin (30 mesiacov ?* 30 dni * 2 hod).
Zivotnost podsvietenia (lampy) sa casto vsade priemerne uvadza okolo 50 000hod. Neviem nakolko je to realne cislo, ale vidis, ze 1800 je oproti tomu nic. Podla mna je monitor este uplne fit. :wink:

chvenie je zapricinene niecim inym

Hrochy - Kde zistim ako dlho presne bezal monitor a kolko krat bol zapnuty? :) V OSD take nieco nie je a software som na to nenasiel, ani o nicom takom neviem.
BaM
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa BaM »

Hrochy napísal: Ale moze ti ukazat z neho informacie: kolko ma odbehanych hodin, kolko krat bol monitor zapnuty ... a take nie velmi potrebne informacie. Monitori maju urcitu zivotnost, ale nikto ti nezaruci ze prave tolko bude aj funkcny. Niektore odidu hned po skonceni zaruky a ine ziju este velmi dlho
To by som aj ja rad vedel ako sa to da, lebo LCD na notasi nema ziadne nastavenia :( ani dake OSD som nenasiel
ASUS - Jamo - Panasonic - Technics - LG
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Hrochy »

Na notebookoch neviem ci take je. Ale tusim ze na niektorych Philips monitoroch alebo na inych v system mode alebo ako sa to nadava sa to dalo zobrazit :yes:
Na LCD neviem. Ale aj tak to nema az taky velky vyznam.
Tusim na ceskom fore overclockingu bola zalozena taka tema, ako sa dostat do zakazanych nastaveni monitora a niektoym to tam ukazalo aj taketo statistiky.
Spoiler: ukázať
misho
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 16. Dec, 2004, 14:00

lcd

Príspevok od používateľa misho »

odhadnut zivotnost LCD, to je ako keby ti v skodovke povedali tuto si nekupujte tejto odide turbo pri 40tisic kilometroch, kupte si tuto ta je ok az po 200 000tisic....

program nejestvuje, ak mas niake chvenie treba popozerat ci nieco v blizkosti to nevyvolava. co sa tyka odchadzania po zaruke tomu moc neverim, lcd maju daleko vacsiu zivotnost ako crt, jedine tie body, to je paseka nedomyslena....ale to zalezi u koho to LCD kupis.
ASUS bamboo 14" - i5 - SSD.
Dominik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Dominik »

misho369 - pravda,
...ale za predpokladu ze pouziva DVI (pouziva snad niekto na LCD monitore analog?), tak rusenie neprichadza do uvahy, pretoze ku kazdem farebnemu 8bit kanalu DVI sa pridava deviaty enkodovaci bit na zredukovanie EMI (prakticky az trojnasobne). Pravdepodobnost ze nejake zariadenie moze rusit DVI od vystupu k vstupu je 1%.

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"