Samsung Magician
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Samsung Magician
Ahojte, nezaznamenali ste pri prechode na W10 problemy s tymto SW?
Mam aktualnu verziu 4.9.7 + Samsung 850 EVO 500GB a vid. toto:
AHCI Mode - Deactivated (IDE or RAID)
SATA Interface - N/A
OS Optimization - N/A
...a este mi obcas pri nabehu OS vypise chybu spojenu s driverom "A digitally signed driver is required".
Samozrejme Benchmark ukazuje vysledky ako ma, na W7 bolo vsetko bez problemov.
Mam aktualnu verziu 4.9.7 + Samsung 850 EVO 500GB a vid. toto:
AHCI Mode - Deactivated (IDE or RAID)
SATA Interface - N/A
OS Optimization - N/A
...a este mi obcas pri nabehu OS vypise chybu spojenu s driverom "A digitally signed driver is required".
Samozrejme Benchmark ukazuje vysledky ako ma, na W7 bolo vsetko bez problemov.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Samsung Magician
ahoj, mne ide OK
mam tiez verzi 4.9.7
ahci ON, Sata interface connected ...,OS maximum performance
ja by som to videl skor na problem s ovaldacmi od zakladnej dosky
mam tiez verzi 4.9.7
ahci ON, Sata interface connected ...,OS maximum performance
ja by som to videl skor na problem s ovaldacmi od zakladnej dosky
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
pretože Windows 7GASPi napísal:... na W7 bolo vsetko bez problemov.
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
Tak sa pozri najskôr do biosu , či tam máš AHCI.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
S win10 bol jediny problem - ze magician v dobe prichodu win10 nebol s nim kompatibilny.
To vyriesili uz davno a funguje OK, aj u mna.
Skorej si ocekuj ci mas v biose rezim sata na ahci - ak nie, oprav to, pretoze prevadzkovat to v IDE rezime nieje dobre a je to zbytocne.
To vyriesili uz davno a funguje OK, aj u mna.
Skorej si ocekuj ci mas v biose rezim sata na ahci - ak nie, oprav to, pretoze prevadzkovat to v IDE rezime nieje dobre a je to zbytocne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Tak sa pozri do registra ,či máš tieto hodnoty nastavené na 0.
1. HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-Msahci. Hodnota Start na 0.
2.HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-pciide. Hodnota Start na 0.
1. HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-Msahci. Hodnota Start na 0.
2.HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-pciide. Hodnota Start na 0.
- GASPi
- Používateľ
SATA Mode je AHCI v BIOSe, ako som uz pisal (este raz preverene).
2. (Default) je (value not set)
1. nenasiel som "Msahci"4040 napísal:Tak sa pozri do registra ,či máš tieto hodnoty nastavené na 0.
2. (Default) je (value not set)
Teraz som sa pozrel a áno
1. nieje vo Win10.
2. tam je ale písal som položku Start nie Default.
1. nieje vo Win10.
2. tam je ale písal som položku Start nie Default.
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Prizivim sa na teme... Chapem to spravne, ze tento soft robi move namiesto copy? Teda ked sa nieco nepodari, co sa mi uz neraz stalo, tak pridem o OS, pretoze nebude fungovat ani novy ani povodny? Clovek si kupi SSD za nemale $$$ a daju mu ku ktomu migration tool, ktory je na <>
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- GASPi
- Používateľ
Sry, Start = 0.4040 napísal: 2. tam je ale písal som položku Start nie Default.
Nemylis si to s nejakym klonovacim SW?geroswen napísal:Prizivim sa na teme... Chapem to spravne, ze tento soft robi move namiesto copy? Teda ked sa nieco nepodari, co sa mi uz neraz stalo, tak pridem o OS, pretoze nebude fungovat ani novy ani povodny? Clovek si kupi SSD za nemale $$$ a daju mu ku ktomu migration tool, ktory je na <>
Skús cez ten program spraviť sken ,aký Sata ovládač, verziu ponúkne.
https://www.drivereasy.com
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
jj, zabudol som, ze to nie je sucast Magician ale samostatny tool: Data Migration SoftwareGASPi napísal:4040 napísal: Nemylis si to s nejakym klonovacim SW?
http://www.samsung.com/semiconductor/mi ... tools.html
Ked som si precital upozornenie, ze data z mojho stareho disku budu zmazane, tak som ho poslal hore kominom a isiel som hladat schodnejsiu cestu na TPB. Samsung si asi mysli, ze kazdy pouziva Windows iba na konzum... mne by zabralo par tyzdnov, kym by som ho dostal do povodneho stavu. Ked chcu nieco mazat, tak nech mi daju najprv zaruku, ze nova kopia bude funkcna
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- GASPi
- Používateľ
Tak nasiel mi novsi ovladac, ten som nahodil ale bezo zmeny (Intel Rapid Storage Technology (RST) Version 14.8.9.1053).4040 napísal:Skús cez ten program spraviť sken ,aký Sata ovládač, verziu ponúkne.
Inak nemoze to mat nieco spolocne so samotnym Intel RST? V BIOSe som ho videl vypnuty a v OS ho vidim na tray liste s "fajkou". Naco to vobec je?