stiv napísal:Parada. Tesim sa na updaty. :good:
GABO napísal:Ahoj a vítaj na fóre samozrejme sa tešíme a že to bude pecka ako vždy ... :)
yesper napísal:cool, ale sa Vas nazbieralo v poslednej dobe. Jeden lepsi ako druhy, len zizam :)
Marek125 napísal:Ta doska je brutálna, teším sa na update ta skrinka je topka lepsie si uz nemohol vybrať :D
pipo137 napísal:Super, tesim sa na update-y ;)
Ahoj všem a díky za pěkné přivítání na fóru. Neměl jsem ještě zapnuté sledování tématu, tak odepisuji až teď :D Ale zároveň s tím je tu i první update :)
--------------------------------------------------------------------
Tááák konečně první update! :) Začneme skříní - Phanteks Enthoo Evolv ATX TG. Za mě jedna z nejlepších skříní, kterou jsem kdy měl. Ale ani tak se nevyhne úpravě :D
Od Phanteks mimo skříně dorazily i RGB pásky (pro osvětlení stolu s touto sestavou, ve skříni bude asi jen bílé světlo, protože nejsem zastánce svítícíh kolotočů..). Také přišly ventilátory s velkým statickým tlakem ideální pro radiátor vodního chlazení.
A nakonec ještě teplovodivá pasta Phanteks. S tou ještě zkušenosti nemám, tak doufám, že bude kvalitní :)
Zde už skříň odstrojena od všech demontovatelnýh dílů.
Do vnitřku skříně přijdou celkem 4 plechy, které většinou mají jen estetický vzhled - aby byl vnitřek čistější a zakryly se zbytečné otvory apod. Měřící a kreslící fáze pro všechny plechy mi zabrala asi hodinu, jsem puntičkář a chtěl jsem to všechno přesně a hlavně hezky :)
Plechy jsou páleny na laseru a ohýbány na CNC ohraňovacím lisu.
První plech uvnitř, přimontovaný bude do rámu skříně na 2x M3 šroub. Chybí v něm ale otvor pro radiátor (který bude 360 mm), protože jsem do poslední chvíle nevěděl jestli bude 35 nebo 55 mm tlustý.
Pro potřeby naměření otvoru jsem použil starší radiátor (který už něco pamatuje :D ), abych si nepoškrábal nový od Bitspower.
Otvor na radiátor jsem musel udělat o něco větší po obou stranách řezu, protože potom bych do skříně nedokázal radiátor resp. plech vložit zároveň s tím druhým.
Řez se zdařil celkem rovný, nicméně stejně bylo třeba malé srovnání pilníkem a poté zabroušení.
Před vrtáním otvorů pro horní díl jsem ještě přimontoval druhý plech, který bude také na M3 šroubech, ale se zápustnou hlavou.
A spodní část skříně hotová :)
Poté jsem vyndal tyto plastové (asi) krytky z pozic, kam se montují držáky pro HDD.
Plech se zmenšenými otvory, oproti skříni, pro kabeláž. A ohnutý o 27 stupňů - dle rámu skříně.
Aktuální stav :) Více již brzy!
PS: Povolený počet smajlíku je zde jen 10, takže jsem je musel v tomto postu vypnout :D