Wifi - najväčší dosah
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Wifi - najväčší dosah
Akú Wifinu (wifi router) by ste poradili do nejakých 50-60€ s dôrazom na najväčší dosah.
Umiestnená bude v na druhom poschodí a ide o pokrytie signálom aj na terase.
Aktuálne nemám vôbec predstavu, ktorý vybrať.
Umiestnená bude v na druhom poschodí a ide o pokrytie signálom aj na terase.
Aktuálne nemám vôbec predstavu, ktorý vybrať.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Re: Wifi - najväčší dosah
Čo myslíš tým "dedicated access point" ?? Postni sem aký by si odporúčil.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nakresli fyzicku topologiu - kde su ake steny (hrubka, vzdialenosti atd). V ramci jedneho poschodia nevidim vaznejsi problem, v ramci prechodu z druheho poschodia na prizemie a tam na terasu zlahka zacinam nieco citit (prieser), ale to sa da velmi efektivne "poriesit" spravnym umiestnenim APcka a jeho kvalitnejsou antenkou.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
Tu je narychlo nakreslený zhruba dom. Na poschodí je v tom rohu už zásuvka kam by som pripojil wifinu, je to napojené na DSL router Dlink.
Jedná sa o to aby bolo pokryté zhruba to čo je ten kruh zeleným.
https://drive.google.com/file/d/0B1UNnK ... sp=sharing
Jedná sa o to aby bolo pokryté zhruba to čo je ten kruh zeleným.
https://drive.google.com/file/d/0B1UNnK ... sp=sharing
-
- Pokročilý používateľ
podla mna to mas uplne v pohode. Chybaju mi tam hrubky stien (necakam ze byvas v protiatomovom kryte takze povedzme standard 8cm az 16cm priecka, 30cm nosna vec, neprilis vela zelezobetonu, dufam ze nejake tehly alebo nejaky zdravy material co je absolutne v pohode z pohladu wifi).
Takisto chybaju vzdialenosti, neviem ako mas velku cimru a terasu co chces pokryt. Predpokladam ze vonkajsia stena bude radovo 30cm plus minus par hore dole, hrubka izolacie polystyrenom alebo mineralnou vatou nehra ziadnu ulohu.
Za splnenia mojich predpokladov ti bude sluzit absolutne kazdy wifi. Ak je aj terasa na prizemi a umiestnenie zariadeni na poschodi, bude to v pohode kedze zariadenia sa budu nachadzat uplne v rohu najblizsie ku terase. Z uvedenych dovodov nedoporucujem nic konkretne
Takisto chybaju vzdialenosti, neviem ako mas velku cimru a terasu co chces pokryt. Predpokladam ze vonkajsia stena bude radovo 30cm plus minus par hore dole, hrubka izolacie polystyrenom alebo mineralnou vatou nehra ziadnu ulohu.
Za splnenia mojich predpokladov ti bude sluzit absolutne kazdy wifi. Ak je aj terasa na prizemi a umiestnenie zariadeni na poschodi, bude to v pohode kedze zariadenia sa budu nachadzat uplne v rohu najblizsie ku terase. Z uvedenych dovodov nedoporucujem nic konkretne
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
Aby som ešte upresnil je to dom môjho známeho, ale to je jedno. Takže rád by som vedel čo do tých 50-60€ najlepšie kúpiť mám lepšie skúsenosti z ASUS wifinami.
napr https://www.alza.sk/asus-rt-ac52u-b1-d4 ... d=18843092
napr https://www.alza.sk/asus-rt-ac52u-b1-d4 ... d=18843092
potrebuješ tam tie glany/ac? píšeš len o tom pokryti wifi, na to ti stači uplne v pohode niečo za dvacku, zas to netreba až takto hrotiť.
-
- Používateľ
Tak ak bude mať rovnaký dosah wifina za dvacku tak OK ale nemyslím si že by to tak bolo.
Celú terasu ti pokryje hoc čo, ak ti ide o to mať signal ešte ďalej tak lepšie spraviš ak hore daš router za 20 a niekde dole do zasuvky extender.
Ja by som na tvojom mieste do tak draheho routra každopadne neinvestoval, aj tak to bude brzdiť antena v telefone.
Ja by som na tvojom mieste do tak draheho routra každopadne neinvestoval, aj tak to bude brzdiť antena v telefone.
-
- Pokročilý používateľ
extender je kravina.
preco? Zazrak to nie je ale na to aby si mohol na hajzli surfovat na telefone to staci
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Pokročilý používateľ
namiesto sprznenych extenderov treba postavit normalne radio.
-
- Používateľ
Zoberem z alzy ASUS aj tak si ho dá do nakladov a uvidíme.