Caute, jak nastavit tuto dosku, aby mi drzala stale napetie co nastavim, teda Vcore ??? Mam 4,9GHz s nastavenym Vcore v biose na 1,250V ale v cpuz ked pustim napr. Cinebench to vyleti az na 1,330V. Setriace funkcie som povypinal ale i tak mi kolise frekvencia od 800 az po 4900 A ked vypnem turbo tak cpu ide na 4200, tych nastaveni je tam na mariu
Ktorému napetiu Vcore mam vlastne verit ? Co je nastavene v biose alebo co ukazuje cpuz ? Ani Boh sa v tom nevyzna. Mam 5Ghz, v biose nastavene vcore na 1.330V, cpuz ukazuje 1.344V v iddle a v burne 1.424V. Tak ktore je pravdive ?
No Vcore mam nastavene na manual, cize offset by mal byt vypnuty. Ale uz tomu asi chapem, on ked nieje v zatazi ide na 4200 a v zatazi ho turbo hodi na nastavenu hodnotu povedzme 4,8ghz s nastavenym vcore napr 1.3V. Ale v iddle ked ide na 4,2ghz je vcore 1,25V. Ale skusam prime po pol hodine padne i na 4,6ghz s 1,280 tak neviem no, ci je daco zle nastavene este alebo co. Windows nabehne i na 5,3ghz ale o stabilite sa vravet veru neda.
No takto nejak som to nastavil aj ja, pri 5ghz mi cinebench prejde ale prime padne hned a divne je to, ze prime padne i pri 4,6ghz a 1.350V vcore Tak nechapem tomu akoze, na 4500 prime bezi v pohode, max teploty 80C, vcore auto.