Seruste mám možnosť za polovicu kúpiť Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance. Zatiaľ mám v kompe jeden 4 GB modul. Keď ich tam šupnem tri tak prídem o dual channel ale čo čítam to nemá taký význam to Dualchannel a strata rýchlosti bude menej ako 1%. Naopak zvýšenie na zo 4gb na 12 by malo poriadne pomôcť je to tak? Oplatí sa to? Díky
EDIT: komp je i5 4690K, 64 bit samozrejme, gtx 460 OC s perspektivou upgradu
EDIT 2: som sa docital, ze novsie procesory vedia vyuzit dualchannel aj pri 3x4 gb je to pravda?
Dualchannel vs 3*4GB
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Re: Dualchannel vs 3*4GB
Ked tam mas teraz 1x4 GB o dual channel neprides lebo v tom rezime nikdy ani nebezal. Na dual channel potrebujes 2 alebo 4 moduly. Niektore platformy dokazu vyuzit aj triple(X58) a quad channel (X79, X99) no to nieje tvoj pripad.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Dualchannel vie určite pomôcť v na RAM náročných hrách (nie každá je však náročná na rýchlosť RAM, pri niektorých to spraví rozdiel nula celá nič), pri kapacite 8 vs 12GB je však otázka čo pomôže viac, keďže 8GB už môže byť pri niektorých náročných hrách na hrane a hlavne väčšia RAM znamená väčšiu cache pre súbory čo veľmi pomôže hlavne ak nemáš SSD + konzistentnejšie fps aj ak sa ti priemer nezmení a celkovo svižnejšie odozvy systému ak máš spustených viac vecí naraz. S GTX460 ti viac ti pomôže väčšia RAM, dilema nastane po upgrade grafiky. Dokúp potom spolu s grafikou aj druhý 4GB modul do 16GB na dualchannel a máš po probléme
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
otazka z podobneho sudka: ak mam teraz 2 x 4 GB DDR3 v dualchannel a chcem upgradenut tak mozem kupit inu sadu 2 x 4 GB (aj s inym casovanim a frekvenciou, potom v biose samozrejme nastavim aby isli na rovnako) alebo mam sucasnu sadu predat a dat tam 2x 8 GB? spominam si este na casy kedy dosky so vsetkymi osadenymi DIMM slotmi nebootovali, ale dufam ze okolo roku 2012 uz to bolo vyriesene, ci?
Ja som roky prevádzkoval Z68 dosku so 4DIMM, 2*2GB a 2*4GB kity, nevidím dôvod prečo by to nemalo ísť. Môžeš akurát tak čakať horšie možnosti taktovania RAM (na default/XMP profile by mali ísť bez problémov) a aj CPU, ale v prípade frekvencie CPU sa tu napríklad pri Sandy bavíme o rozdieli či dosiahneš 5,1 GHz alebo 5,2GHz...