Zdravim.
Neviete ako je mozne, ze ked mam windows 7 update, a nemal som nainstalovany KB (update) security patch, proti Wanna Cry ransomware?
Ostal som sokovany. Pozrel som list vsetkych updatov, a nebol tam v liste. Taky kriticky update? Dokonca ani tie z okolia 03/2017 - 06/2017, kedy sa to riesilo. Trebalo normalne manualne stiahnut update, odtialto
https://www.catalog.update.microsoft.co ... 474419+x64
a nainstalovat ho.
Stalo sa to aj vam, ze update co zablokuje WannaCry na windows 7, nebol v liste autoupdatov a museli ste ho vtedy riesit manualne?
Preco microsoft tak dolezity security update, nedal medzi auto-updaty?
O tom utoku wannacry som sa dozvedel az z clanku uplne nahodne az teraz, ja som o tom ani nevedel, lebo prave v roku 2017 som nepouzival komp velmi casto, a necital ani spravy nejak prilis casto, takze tuto udalost nepostrehol. Az teraz v jednom clanku som si precital, ako to nejaky 22 rocny chlapik zablokoval, ked registroval domenu. A len tak zo zaujimavosti som isiel na stranku microsoftu, kde boli vymenovane updaty, co to riesili, a skontroloval som, ci ich mam, lebo aj ine ransomware mozu zneuzivat tu bezpecnostnu hole, ktorou sa wanna cry siril.
Nemal som to poriesene, zistil som, a dokonca, medzi auto-updatami, co vysli, neboli nikde tie patche co to riesili, uplne som ostal sokovany. Ze som vlastne tu bezpecnostnu dieru mal otvorenu, celych 2,5 roka odvtedy.