Rozoberali sme to uz vo Fractal Design R4 teme no napriek tomu ked ma niekto viac skusenosti rad by som ich pocul. Ktory z tychto dvoch pasivnych chladicov/stisovacov HDD by ste vybrali. Pripadne nieco ine.
V prvom rade mi ide o stisenie disku ako takeho, nie vyslovene o seek, potom o odvibrovanie (aj pripadnym polozenim boxu na spodok skrinky). Lepsie teploty su len bonus.
Pozeral som ako to vyzera s cenami a vobec nie som mudry. Niekde je lacnejsi Himuro o 4e ako Alptunel. Niekde je zas Himuro drahsi o 10e ako Alptunnel.
Je mi jasne ze z HDD neurobim bezhlucne SSD, o to mi ani nejde, ale ak to aspon trochu pomoze tak by som to chcel vyskusat a pri tej prilezitosti vybrat to lepsie.
Diky
SCYTHE SCH-1000 Himuro vs Alpenföhn Alptunnel
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
SCYTHE SCH-1000 Himuro vs Alpenföhn Alptunnel
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: SCYTHE SCH-1000 Himuro vs Alpenföhn Alptunnel
Ak by si chcel, mám nevyužitý http://www.scythe-eu.com/en/products/hd ... -case.html Bral som ho z druhej ruky, je trochu doškrabaný, ale inak OK. Mali ho rodičia v PC, keď som im kúpil SDD, toto som vymontoval a zavadzia v skrini. Ak by si chcel real foto, nie je problém, ale až budúci víkend, lebo teraz som mimo. Je to dobrý výrobok, len ja ho už nemám ako využiť.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 25. Máj, 2017, 16:35
Ak by som si mal vybrat z trojice Himuro, Alptunel a SQD, Bez pochyby to vyhra SQD.
Mal som Himuro aj SQD a SQD mi pride o mnoho viac zamerane na stisenie disku. Ja v nom teraz mam WD Green a som docela prekvapeny, ako ticho bezi.
Samozrejme najlepsi sposob ako stisit disk je vypinat ho mimo zataze. Toto ovsem neplati, pokial tam mas OS. V tom pripade radsej kup za tie peniaze SSD.
Mal som Himuro aj SQD a SQD mi pride o mnoho viac zamerane na stisenie disku. Ja v nom teraz mam WD Green a som docela prekvapeny, ako ticho bezi.
Samozrejme najlepsi sposob ako stisit disk je vypinat ho mimo zataze. Toto ovsem neplati, pokial tam mas OS. V tom pripade radsej kup za tie peniaze SSD.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
za mňa taktiež Scythe Quiet Drive
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
@boromartin: zostavu mam v podpise... je jasne ze na OS mam SSD... na HDD nemam prakticky nic nainstalovane, je to na 99% len datovy disk... vypinat ho som aj zvazoval kedysi, ale jednak som neprisiel efektivne na to ako (priznavam dlho som to neskumal), jednak Windows je potvora a zacne do neho hrabat aj ked nema ziadny dovod a jednak zivotnosti by to asi nepomohlo... disk vyzera byt v dobrej forme ale predsa len bude mat 4 roky o chvilu
all:
no ten SQD sa uz nepredava, a nerad by som riesil "trochu doskrabany" kus nic v zlom... a chcel by som to tento tyzden uz uzavriet
skuste ked tak dat od oka tip na Himuro alebo Alptunnel...
som skor nakloneny tomu Alptunnelu... a maju ho v alze skladom
all:
no ten SQD sa uz nepredava, a nerad by som riesil "trochu doskrabany" kus nic v zlom... a chcel by som to tento tyzden uz uzavriet
skuste ked tak dat od oka tip na Himuro alebo Alptunnel...
som skor nakloneny tomu Alptunnelu... a maju ho v alze skladom
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ak je schovany v bedni, tak ti moze byt vonkajsi stav suma-fuk. A zas nevyzera tak, ako keby po nom presiel traktor Nic lepsie, co sa tyka tlmenia hluku HDD nezozenies, lebo nic lepsie sa nevyrabalo. To bol dovod, preco som nekupoval svojho casu novy vyrobok, ale prave tento z druhej ruky. Ale tak rozhodnutie je na tebe.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Ja som za SQD tiež, mal som v ňom svojho času nejaký Samsung zabalený a spomedzi týchto odhlučňovačov vychádzal najlepšie aj v reckách. Len už je celkom dlho end of life. Mal by si po ňom fakt chňapnúť, kým je príležitosť.
Spoiler: ukázať