kupa DAC k Dt 150/770
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 01:37
kupa DAC k Dt 150/770
Zdravím, chystám sa na kúpu sluchadiel Beyerdynamic DT150 alebo Beyerdynamic DT770 250 ohm, tu tiez niesom este celkom rozohdnuty, budem ich pouzivat iba doma popripade v práci. Pocuvam vsetko mozne, cez rock, slabsie odvary metalu, instrumentalky, soundtracky, ale aj moderné typu the killers alebo imagine dragons.
Čo od sluchadiel chcem je pohodlnosť aj pri dlhšom nosení a celkovo čo najlepší komfort a odpovedajúca čo najlepšia kvalita zvuku. Vedeli by ste mi na základe tohto poradit s výberom medzi tymito dvoma, popísať nejaké plusy mínusy, resp. poradiť aj iné uzavreté slúchadla do 150€?
A k nim by som hneď bral aj nejaký zdroj, resp. prevodník aby vedel dostatočne nabudiť aj 250ohm slúchadlá, hodila by sa aj regulácia hlasitosti ale nieje nutnosť, v týchto veciach sa fakt neorientujem, cena optimálne do 100€, najlepšie možnosť kúpiť naraz zo slúchadlami ak to pôjde zo zahraničia.
Ďakujem za každý radu
Čo od sluchadiel chcem je pohodlnosť aj pri dlhšom nosení a celkovo čo najlepší komfort a odpovedajúca čo najlepšia kvalita zvuku. Vedeli by ste mi na základe tohto poradit s výberom medzi tymito dvoma, popísať nejaké plusy mínusy, resp. poradiť aj iné uzavreté slúchadla do 150€?
A k nim by som hneď bral aj nejaký zdroj, resp. prevodník aby vedel dostatočne nabudiť aj 250ohm slúchadlá, hodila by sa aj regulácia hlasitosti ale nieje nutnosť, v týchto veciach sa fakt neorientujem, cena optimálne do 100€, najlepšie možnosť kúpiť naraz zo slúchadlami ak to pôjde zo zahraničia.
Ďakujem za každý radu
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: kupa DAC k Dt 150/770
Odkiaľ si? Nie si náhodou z BA?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Dt 150 maju kultivovanejsi, vyrovnanejsi zvuk, DT770 zas maju zvuk do V, mozu byt na dane zanre zabavnejsie.
Z alternativ Soundmagic HP150, Shure SRH840, Audio-Technica ATH-A550Z, uplne idealne zvonku ak sa podari este zohnat za 100-150$, tak Audio-Technica ATH-A900X.
Co sa DACu tyka, zalezi aj aku konektivitu pozadujes. Ci nim budes napr. krmit aj repro atd.
Z alternativ Soundmagic HP150, Shure SRH840, Audio-Technica ATH-A550Z, uplne idealne zvonku ak sa podari este zohnat za 100-150$, tak Audio-Technica ATH-A900X.
Co sa DACu tyka, zalezi aj aku konektivitu pozadujes. Ci nim budes napr. krmit aj repro atd.
-
- Nový používateľ
Nie niesom priamo z BA, ale mám to blizko a sem tam sa tam objavím, prečo ?loleqboleq napísal:Odkiaľ si? Nie si náhodou z BA?
Takže môžem to brať tak, že celková kvalita zvuku je na podobnej úrovni, akurát DT 770 hrá viac basovejšie ? Kde by sa napr. dalo zohnať Audio-Technica ATH-A900X, definuj vonku. UK, USA ?Dunar napísal:Dt 150 maju kultivovanejsi, vyrovnanejsi zvuk, DT770 zas maju zvuk do V, mozu byt na dane zanre zabavnejsie.
PRvotna myslienka bola taka ze s nou nakrmim aj repro, ale upustil som do toho, zabudol som to napisat ze bohate staci sluchadlovy zosilovac/prevodnik ale ak by sa nasiel nejaky schopny v rozumnej cene s moznostou v buducnosti napojit aj repro tak smelo do toho, ak sa oplati doplatit za to ovsem..
Bezne sa dali kupit z USA a JAP (bolo toho plno na ebay, amazon...) za ceny 100-120 dolarov, co v nasich koncinach (aj s pripadnym dph) vydalo ledva na najnizsi model A500X. Uz ich ale velmi nevidno, uz sa nerobia a zrejme sa dopredali, lebo uz maju nastupcu A990Z, ktory je ale drahy aj vonku.
Za lineout (vystup na repro) nepriplacas, ma ho vacsina dacov. Je ale par takych, ktore nemaju, resp. maju len jeden vystup ktory je "univerzalny" tak preto sa pytam.
Ak to teda ma mat 2 vystupy, tak pozri napr. Topping D3, Schiit Fulla 2, SMSL M3, FX dac X6...
Za lineout (vystup na repro) nepriplacas, ma ho vacsina dacov. Je ale par takych, ktore nemaju, resp. maju len jeden vystup ktory je "univerzalny" tak preto sa pytam.
Ak to teda ma mat 2 vystupy, tak pozri napr. Topping D3, Schiit Fulla 2, SMSL M3, FX dac X6...
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ak vieš, tak DAC/AMP máš vyriešený, v BA predáva týpek dobrú krabičkuJasterisko napísal:Nie niesom priamo z BA, ale mám to blizko a sem tam sa tam objavím, prečo ?loleqboleq napísal:Odkiaľ si? Nie si náhodou z BA?
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1262810 .
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Nový používateľ
oplati sa dat za 3 rocnu krabicku 150 € ? Nieje lepsie tu cenu investovat do niecoho noveho ? Hadam sa za tie 3 roky nieco na trhu objavilo co za 150€ dorovna kvality tohoto a + mám k tomu zaruku, ci ?loleqboleq napísal:Ak vieš, tak DAC/AMP máš vyriešený, v BA predáva týpek dobrú krabičkuJasterisko napísal:Nie niesom priamo z BA, ale mám to blizko a sem tam sa tam objavím, prečo ?loleqboleq napísal:Odkiaľ si? Nie si náhodou z BA?
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1262810 .
To tazko. Toto prave nie je kategoria produktov, kde by kazdy rok bolo na trhu nieco lepsie, vykonnejsie atd. ako napr. v segmente pc komponentov kde 3-rocba vec je uz stara. Za 150€ (aj ked len od ruky) je to velmi dobra kupa.
-
- Nový používateľ
Na tend any DAC sa budu dat v buducnosti napojit cez ten analog out aj reproduktory ano ? Niesom si isty a docital som sa len ze tam je moznost napojenia dvoh aprov sluchadiel.
Tak ak by bol teda DAC viac menej vyrieseny, Co s tymi sluchadlami ? Neviem sa rozhodnut, je toho fakt vela, ale co som s auz nieco docital tak sa mi pozdavaju tie DT 770, neurobim s nimi chybu ? BTW: budem hravat aj hry s tymi sluchadlami, ak na tom zalezi
Tak ak by bol teda DAC viac menej vyrieseny, Co s tymi sluchadlami ? Neviem sa rozhodnut, je toho fakt vela, ale co som s auz nieco docital tak sa mi pozdavaju tie DT 770, neurobim s nimi chybu ? BTW: budem hravat aj hry s tymi sluchadlami, ak na tom zalezi
Stereo reproduktory tam pripojit vies.
Nie, s DT770 chybu neurobis.
Nie, s DT770 chybu neurobis.
-
- Nový používateľ
Pan bacil mi odpisal ze to je aktualne, ale uz nejako mi neodpisuje tak neviem co s tym. Viete mi poradit teda nejaku najlepsiu alternativu v podobnej cenovej relacii ?
Napr. SMSL M6 alebo V2.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Môže mať robotu, daj mu čas. Ovšem pokiaľ nie je problém, že neodpisuje týždeň...to je iné, potom.Jasterisko napísal:Pan bacil mi odpisal ze to je aktualne, ale uz nejako mi neodpisuje tak neviem co s tym. Viete mi poradit teda nejaku najlepsiu alternativu v podobnej cenovej relacii ?
Mohol by si ako poslednú možnosť napísať tu
https://elektro.bazos.sk/inzerat/756946 ... NE-X1S.php
a skúsiť podhodiť nejakú nízku cenu, mám pocit, že ten inzeráť je tam už dlho (len asi starý zmazal a dal nanovo). Trebárs 180€, možno by to vzal.
-
- Nový používateľ
Tak po druhej sprave sa mi uz ozval,v sobotu idem do BA tak to tam hned aj vyskusam a uvidim, ale myslim ze budem spokojny, kedze som nic lepsie ako integrovanu kartu nepocul .
Ten druhy inzerat uz je dost cez limit, povodne som chcel investovat do dacu iba 100€+-.
Ten druhy inzerat uz je dost cez limit, povodne som chcel investovat do dacu iba 100€+-.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Jj, veď práve, to bolo len ako naozaj núdzové riešenie, že ak by Oehlbach za 150€ nevyšiel. Držím palce, nech to vyjde.