No .. tak kde zacat
Uz dlhsiu dobu som fungoval na W10 ... samozrejme cracknute nebudeme si klamat . Priletel aniversary, ziaden problem
.. az pokial sa neobjavil Creators Update
A sranda moze zacat

Hry padali ... jedna po druhej ... niektore programy bez problemov ine mali tiez problem s crashmi a pod. Nepomahalo nic co som vyhrabal z roznych for .. vypinat Game Mode , DVR a podobne ficury co prisli s tymto updatom ... vsetky overlay appky som povypinal .. skusal resetnut bios default nastavenia ci naaaaaaahodou tam nieje problem ... nic nepomahalo
Ten isty problem som mal asi pol roka dozadu kde sa mi windows automaticky updatli na creators. Tam som to vyriesil tym ze som stiahol aniversary W10 a slo to az do momentu pokial sa to zase neupdatlo ... netusim ci to ide zakazat , vraj nie . Creators z neakeho zahadneho dovodu nema ani moznost rollbacku na predosli build takze som v tahu
Co som urobil ? Natiahol 7-cky a nastali problemy nevidanych rozmerov

Samozrejme ze som zabudol na to ze ryzen nema usb2-jky tym padom mi po instalacke winu ( instalacka nie z boot usb kluca ale priamo zo systemu ) nebralo klavesnicu ani mys ... samozrejme ze som ani nenahral rucne ovladace do isa winu ... kedze ma to vobec nenapadlo ... nakoniec som pomocou druheho ntb spravil boot usb nahral tam crackle 7-cky , nainstaloval winy na tom booku, hodil tam ovladace na usb, lanku a hodil som to do kompu kde som pomocou ps2 klavesnice vedel robit aspon nieco. Nakoniec po asi 4 hodinovom trapeni som rozchodil 7-cky na Ryzene ... kazdopadne dalsi problem , 7-cky nevidia 3TB disk v systeme ... tj vidim ho v device manageri .. vidim ho v disk managemente ale nevidim ho v Tomto pocitaci . Vravim si ze staci priradit pismeno ... no to mam sede a jedina moznost je delete volume . Co nechcem kedze tam mam celu steam library , origin a uplay ( 400GB stahovani ). Disk bol formatovany na 10-kach ked som ho kupil ... tusim klasicky GPT partition NTFS
Neaky sposob ako rozchodit ten disk bez straty dat na disku ? musim to teraz hodit niekomu na 10-ky a zozalohovat ? alebo zase updatnut 10-ky aby som mohol disk bez formatovania pouzivat ? ach boze
Co sa 10-tok tyka nemam problem len ako spominam vyssie ... probelmy s padmi hier a programov ... takto sa robit neda. Este ma napadlo ci si creators neoveruje licenciu a toto je taka rakovinka za to ze nemam legal
A tu prechadzame ku poslednej otazke ... nemam moc naladu kupovat W10 home za 110 eur aby som zistil ze problem bol inde, tak ci sa oplati key z kinguinu alebo g2a ja neviem ..
Ospravdlnujem sa za litanie ... nikto to tu citat asi ani nebude ... ale nebudem sa rozpisovat v 10tich prispevkoch ale napisem naraz ... ak mate na toto hore niekto nervy