Ahoj, mam osadeny chladič SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 ale ani bohovy neviem ako ho mam otočiť tak aby ramky som tam narval 4ks
doska Fatal1ty Z170 Gaming K6 ramky Dominator® Platinum Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 Memory Kit (CMD16GX4M2B3200C16)
chcem dokúpiť dalšie 2 take isté ale kôli chladiču ich tam nenarvem potrebujem poradiť či chladič odstraniť a kúpiť vodnika alebo nejaky trik na to aby som tam uvoľnil miesto na dalšie 2 kusy ramiek ?
Ostáva buď zmeniť ramky alebo zmeniť chladič. Máš neviem či nie najväčšie ramky aké existujú tak čo čakáš. Chceš ich rezať? Zoberieš buď single tower chladič alebo dual kde je miesto pre ramky. Napr NH-D15S má bez osadeného pravého fanu miesto. Cryorig R1 Universal má aj s fanmi miesto pre ramky.
castelL nejde o 32GB RAM ide o to že teraz mam ventilátor osadený s ľavej strany a prietok vzduchu nie je najlepší to asi predal chladič načo taky brutálny keď je neefektívny výrobcovia asi nemysleli na ,,veľké" ramky
Oni na to myslia, ale nemajú inú možnosť. Ak chcú spraviť výkonný chladič, musia ísť do väčších rozmerov a s tým ide ruku v ruke kolízia s vysokými pamäťami. Platí to už roky rokúce a myslieť na to má v prvom rade zákazník. Ja skôr nevidím zmysel vo vysokých RAM, nepridáva to nič na funkčnosti iba to vytvára zbytočný problém s kompatibilitou.
mino_85 Súhlasím s tebou len že to prišlo tak čekane ten chladič som zohnal s bazáru sa babku tak som to využil lenže nepočítal som na tie ramky.
Nevadí poriešim vodníka alebo nejaký iný chladič