Chlapi pomoc,
akurát som chcel nahodiť M.2 disk na dosku a ja blbec som buď niekde odfajčil ten dištančný stĺpik a skrutku na uchytenie, alebo mi to v Asuse zabudli pribaliť? Neviem o tom, že by som z krabice vyhadzoval hocičo z príslušenstva ktoré som nepoužil. Ale bohvie... každopádne neviem akého mudrca napadlo baliť tieto veci samostatne do minisáčku, nie aby to rovno nahodili na dosku a človek si to tam nájde keď to potrebuje. Každopádne som si zarobil na prúser.
Čo som pregoogloval, tak je problém sa k tomu dostať ako k náhradnému dielu a na ebay tieto veci idú po 12 dolárov bez shippingu... im musí hrabať. Plus ak je pravda čo som sa dočítal, tak na Asus dosky pasujú len stĺpiky priamo od Asus, nie je to nič univerzálne.
Stĺpik by nebol problém, viem tam podložiť dve malé matice čo akurát zapadnú, problém je so skrutkou čo by uchytila SSD a sadla do závitu. Čiže hľadám niečo čo zachytí SSD a prejde maticami až do dosky. Dĺžka skrutky cca 8 mm, ale neviem aký je tam priemer a typ závitu... čisto náhodou neviete niekto?
Dík vopred.
Asus X99 Strix - M.2 skrutka a stĺpik
Re: Asus X99 Strix - M.2 skrutka a stĺpik
Pasuje tam aj klasicka skrutka (spravnej velkosti - aby sla zaskrutkovat). Nemusis mat tu asus skrutku so stlpikom.
Mozno ti niekto podaruje nejaku. Teraz su 115X dosky so 4rmi slotmi a podobne.
Mozno ti niekto podaruje nejaku. Teraz su 115X dosky so 4rmi slotmi a podobne.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Jo už som čosi vygooglil, mala by tam ísť klasická M2-ka
Čiže zajtra železiarstvo... hádam to dám dokopy nejak.The standoff male thread is M2 while the screw with oversize flat phillips head is also M2. The body length is 4mm and the male thread length is 3mm and finally the body width is 4.7mm. This body is wider than standard hex M2 standoffs so it can support the M.2 SSD at the notched end. I have not been able to find any M2 standoffs with this wider body. I measured the actual ASUS standoff with digital calipers
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Poriešené M2 skrutkou 2x10 mm. Ako stĺpik som použil dve matičky z 3 mm skrutiek, z hornej strany ešte jedna širšia podložka pod hlavičku, aby to zachytilo výrez v plošáku SSD a drží to bez problémov. Foto nemám. Každopádne potvrdzujem, že bežný závit M2 skrutiek sedí, no problem.
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Je pekne ze M.2 disky potrebuju M2 skrutku.