Best of router
Best of router
Zdravím chcel by som poradiť nejaký špičkový router. Moc sa v tom už neorientujem. Bývam na sídlisku v BA. Dosť zrušená oblasť. Jedná sa mi hlavne o stream hier do vr boxu cez trinus. Utorrent beží tiež nonstop. Takže by som chcel niečo so štandardom AC.aby to malo funkciu port forwarding. Doma mám len od Orange Huawei echolife HG8245H. Ten má myslím optický konvertor. Lebo internet mam optiku. Čiže to tam asi musím nechať. Rozpočet je 350eur. Ďakujem vopred za akékoľvek rady.
Naposledy upravil/-a xvydra v Št 07. Dec, 2017, 10:15, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Best of router
vela veci je spickovych v rozlicnych oblastiach - kedze sa bavime o byte v BA, prioritou pre teba bude 5GHz pasmo kvoli nezaruseniu, AC kvoli rychlosti si napisal. Dosah ta asi tak trapit nebude kedze byt, nejaka bohata funkcionalita tiez nevyzera byt prioritou (dynamicke routovanie, extremne rozdelovanie pasma uzivatelov - bandwidth control, hotspoty v hoteli alebo na letisku robit nebudes, kaskadovat dvadsat masin pod sebou tiez nie)...
cize ty vlastne potrebujes len rychle radio, spravne ? Aby bolo co najrychlejsie aj v kuchyni aj v spalni cize nejaky ten "dosah v ramci bytu" ?
cize ty vlastne potrebujes len rychle radio, spravne ? Aby bolo co najrychlejsie aj v kuchyni aj v spalni cize nejaky ten "dosah v ramci bytu" ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
1 PC + 2x mobil, 1x tv. 3x WiFi IP kamera . To je všetko co tam bude pripojené. Byt je jednoizbový takže sedím pri routri prakticky.môže to byť aj nabuchane funkciami. Tak aby som mal pokoj niekoľko rokov.
Áno, Huawei echolife HG8245H je optický konvertor. Ja si myslím, že na tvoje použitie vôbec nepotrebuješ router za 350 €. Toto by malo spĺňať úplne všetko https://www.alza.sk/asus-rt-ac58u-d4411674.htm
Spoiler: ukázať
V hodnoteniach ale píšu ze port forwarding je nefunkčný, že slabý signál má a ze download manažér na torenty v má tiež problémy.
Never všetkému čo tam ľudia popíšu v hodnoteniach. Funkciu port forwarding to samozrejme má. Ak by náhodou nevyhovoval tak ho do 14 dní môžeš vrátiť, alebo má alza teraz zadarmo možnosť "výmena nevhodného darčeka".
Tak to idem hneď objednať. Ďakujem a ešte sa chcem spýtať na patch kábel kat 6.na ten datacom tam nadávajú že nemá takú prenosovú rýchlosť. Tak aký kúpiť? A akú dĺžku?
Ako prvé kukni aký tam máš firmware. Toto je najaktuálnejšia verzia 3.0.0.4.380.8119 a ak by bola staršia verzia tak tu stiahni http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wirele ... 1512640254
Daj potom vedieť
edit:
v tvojom prípade je úplne jedno či CAT6 alebo CAT5e lebo si limitovaný sieťovkou na 1 Gbit/s. Dĺžku si už ty musíš zmerať koľko potrebuješ
Daj potom vedieť
edit:
v tvojom prípade je úplne jedno či CAT6 alebo CAT5e lebo si limitovaný sieťovkou na 1 Gbit/s. Dĺžku si už ty musíš zmerať koľko potrebuješ
Naposledy upravil/-a BiFino v Št 07. Dec, 2017, 12:05, upravené celkom 1 krát.
No len ten kábel chcem objednať s tým alebo v krabici asi bude mať vlastný. Nie?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ja som s asus routrom nebol ani trosku spokojny, konkretne AC68u...strasne...vymenil som za Netgear R7000 -za rok ani jeden nutny restart, ani raz sa nestalo,ze by vypadaval signal a pod... 10000% spokojnost.
si kup Mikrotik RB962.. mas AC 5GHZ wifi, Giga porty, perfektny dosah /na tvoj jednoizbak ani nehovoriac/
Torrenty bezia na PC, NAS ? My myslim raz presiel ten Asus rukou... nastastie len raz... poskytnu ti to co pozadujes ale Mikrotik je ROCKSOLID riesenie, co sa restartne jedine ked vypadne prud, vykonu na rozdavanie a v buducnu ked budes potrebovat nieco specificke nastavit mas Router OS - nastavis tam 99% veci co budes potrebovat...
ps. Quicky - jo pravda, stabilita je taka aka je pri tychto marketingovych krabickach
Torrenty bezia na PC, NAS ? My myslim raz presiel ten Asus rukou... nastastie len raz... poskytnu ti to co pozadujes ale Mikrotik je ROCKSOLID riesenie, co sa restartne jedine ked vypadne prud, vykonu na rozdavanie a v buducnu ked budes potrebovat nieco specificke nastavit mas Router OS - nastavis tam 99% veci co budes potrebovat...
ps. Quicky - jo pravda, stabilita je taka aka je pri tychto marketingovych krabickach
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Toto? Mikrotik RB962UiGS-5HacT2HnT. No keď to bude lepšie ako ten Asus.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ano. Vlastnim aktualne dva. Mame k nemu temu viewtopic.php?p=1291054#p1291054 Precitaj si, ak sa ti chce.
Do mikrotiku dokážem nejakým spôsobom dostať optickú linku od Orange? Aby som mohol odpojiť Huawei optický konvertor.