Potrebujem raz za cas sa prihlasit na jeden komp z dialky. Zistil som ale, ze ked sa prihlasim cez teamviewer, tak ono to normalne prihlasi usera aj lokalne, takze ak niekto je pri pocitaci (v rovnakej miestnosti) tak vidi co na tom kompe z dialky robim, a eventualne by mi mohol ukradnut aj session a ostat prihlaseny lokalne, prehrabat sa v kompe apod. co ja samozrejme nechcem. Potreboval by som aby lokalna obrazovka zostala uzamknuta tak ako pri remote desktope.
Neprisiel som na to ako v teamvieweri tuto funkciu zapnut. Existuje nejaka ina alternativa? Napada mi len spustit samostatny vpn server na tom vzdialenom kompe a potom sa prihlasovat cez RDP, ale pride mi to celkom zlozite, radsej by som mal nieco out of the box...
diky za rady
Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia
Re: Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia
Uvazujes o vpn serveri, takze tam asi mas verejnu ip. Co ti brani pouzivat RDP priamo?
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
v Teamvieweri vies vzdialenemu PC zobrazovat ciernu obrazovku, cize kym je session aktivna bude cierne, nasledne odhlasis usera a vypnes session .. obrazovka sa znovu ukaze ale user uz bude odhlaseny (akurat moze ostat to popup okno ze bol pouzity Teamviewer)
Spoiler: ukázať
Da sa to aj cez chrome remote desktop. Chce to ale zmenu jednej hodnoty v registroch.
https://www.reddit.com/r/chromeos/comme ... _mode_for/
https://www.reddit.com/r/chromeos/comme ... _mode_for/
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
hubula, mas pravdu, vpn by mi nesla, nejak som si myslel ze by som vedel priradit domenu aj vnutornej ip adrese, co je samozrejme blbost. nemam tam pristup do routra, takze neviem to nakonfigurovat, navyse vyzera to tak ze lokalna siet je v IPv6, co dalej komplikuje veci.
@leper: presne tuto moznost som hladal, akurat mi to nefunguje. nainstaloval sa mi ten teamviewer display driver, ale display to stale neschova a vsetko vidno (vtipne je ze komp je oproti oknu, takze ked sa prihlasim a spustim webcameru tak v odraze pekne vidim co je na displayi )
@leper: presne tuto moznost som hladal, akurat mi to nefunguje. nainstaloval sa mi ten teamviewer display driver, ale display to stale neschova a vsetko vidno (vtipne je ze komp je oproti oknu, takze ked sa prihlasim a spustim webcameru tak v odraze pekne vidim co je na displayi )
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
reverse tunnel ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs