Da sa nejako poriesit tak, aby po zapnuti PC vsetky ventilatory stali - 0rpm a napr. pri teplote CPU nad 70C sa zapli a az od tejto teploty sa regulovali otacky ? Lebo v biose mam nastavene na PWM, lenze po zapnuti idu vsetky vetraky a v zatazi sa vsetky rozbiehaju ako cinkular - podla teploty. Mam vodne chladenie na cpu co ma byt uplne tiche ale vetraky na vymenniku hucia jak cinkular. Co s tym ? Premyslam nad tym, ze to spravim takto - vsetky vetraky spojim paralelne ich napajanie iba plus a minus a seriem na celu regulaciu aj tak to stoji zahovno - lebo to reguluje podla teploty a vydava to ozaj zvuky jak cinkularka. Ked budem PC pouzivat na hudbu, filmy a pod... vetraky jednoducho budu vypnute vypinacom a ked budem hrat zapnem ich bud na 5V co pojdu potichu uplne alebo ak budu velke teploty pustim na 12V. Inac neviem.
Kde zapajate ventilatory co su na vymenniku ? Do dosky cpu fan ? Ja ich mam zapojene do HUB pre FAN co je original v bedni NZXT. A riadiaci signal pre HUB mam zapojeny do CPU Fan a pumpu do AIO pump.
Máš PWM alebo DC fany ?
Každopádne Asus má v uefi (na mojej to tak je na starej z97 rovnako takže na tvojej to bude totozne ) pôjdeš do qfan, vyberieš daný port a nastavia si krivku. Dokonca má Asus po novom v Bioderma tuning kde bežne ti dovolí dať iba 20% tak po otestovaní fanov ti dovolí dať menej (napr moje idú na 10% (300ot) do 55C ani o nich neviem).
Asus to má pekné poriesene priamo v biose len si to treba nastaviť.