Chcem sa spýtať, nakoľko je tu pár skúsených jedincov s mikrotikmi.
Potreboval by som poradiť nejaký Mikrotik (Je to pre mňa nové) s týmito požiadavkami:
• Gigabitové porty
• WiFi 2G + 5G
• USB Port - možnosť použiť ako SMB/FTP, NAS (Čiže možnosť pripojiť USB Kľúč / Externý disk)
• Shape-ovanie trafficu - IP Bandwidth control (Limitovanie rýchlosti podľa MAC, IP atď)
• Load Balancing -> Pripojenie dvoch WAN (Napr. jeden by śiel cez LAN port, druhé WANko by sa prijímalo cez Wi-Fi z APčka #2) Teraz mi toto beží a rád by som router, kde sa to dá nastaviť.
Nikdy som MikroTik nemal, premýšľam nad ním preto, lebo pri OpenWRT sa nedá shape-ovať traffic. Skúsenosti mám z OpenWRTčka resp. Pandoraboxu na Xiaomi Mini kde všetky tieto veci mám, len mi chýbajú Gigové Porty a mám len 2 LAN porty, inak nemám dôvod meniť...
Nemal by som mať problém to nastaviť ako mám povedzme základné znalosti Sietí a skúsenosti z OpenWRT atď?
Díky za návrhy
Mikrotik - USB + Wifi DualBand + FTP/SMB + NAS + Load Balancing!
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Mikrotik - USB + Wifi DualBand + FTP/SMB + NAS + Load Balancing!
kup si jazdenu cisco asa 5506. ziskas mnohonasobne viac
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Tak cisco ma celkom dobru doku, hlavne aj toho co neni treba
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Ok. Do 50 max 100€.
edit: Tak asi som našiel asi adepta: Xiaomi Mi WiFi Router 3G (256MB RAM / DDR3 1200MHz, 128MB ROM, Gigabit LAN, DualBand, MediaTek MT7621AT |CPU 880MHz| ) Hodím tam zase PandoraBox .
Ale našiel som aj nejaké mikrotiky do 50€ ale bez Wi-Fi
edit: Tak asi som našiel asi adepta: Xiaomi Mi WiFi Router 3G (256MB RAM / DDR3 1200MHz, 128MB ROM, Gigabit LAN, DualBand, MediaTek MT7621AT |CPU 880MHz| ) Hodím tam zase PandoraBox .
Ale našiel som aj nejaké mikrotiky do 50€ ale bez Wi-Fi
Ahoj, napr. RBD52G-5HacD2HnD stoji nieco okolo 50 Euro. V niektorych E-shopoch dokonca pod 50 E:
http://www.lancentrum.eu/det/sk/21/334/ ... -hAP-ac2--
http://www.lancentrum.eu/det/sk/21/334/ ... -hAP-ac2--