Pekne nedelne popoludie prajem
Chlapi potreboval by som poradit modem. Vobec sa v tom nevyznam. Peniaze su problem neni. Hladam nieco, co by utiahlo aj IPTV aj internet bez problemov. Mamrouter od tplinku (wr1043nd) co ste mi tu radili a neviem si vynachvalit. Momentalne mam len net of tcomu ale do buducna zvazujem IPTV, tak aby som potom nemusel menit. Myslim si, ze ADSL,VDSL by mali standardne podporovat asi vsetkynaraz .. Ci ? Problem vidim Len v optike .. Nakolko sa vsade zavadza, tak by som nerad za 2 roky menil modem, aby som mohol prejst na optiku..
Co sa tyka providera, tak to he sumak ci o2/orange/swan .. Ak podporuje tu danu technologiu, tak by to malo behat bez problemu
Dakujem za pomoc
Modem
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Modem
Ked prejdes na internet na optike, tak od poskytovatela internetu dostanes vzdy ich konvertor kombinovany s routerom. Optika nieje ziadny druh DSL, doma ti rovno konci samotny opticky kabel.
Nikto z poskytovatelov ti nedovoli ci nepodporuje pouzitie vlastneho modemu - negarantuju funkcnost, konfiguraciu, nepustia si kadejake cudzie zariadenia do svojej siete. Z tychto dovodov proste neriskuju ze ludia si popripajaju hocico a potom budu pindat ze im daco nejde - a poskytovatel ma riesit kadejake nezname veci, co si ludia pripoja.
Momentalne skoro kazdy pouziva konvertor kombinovany s routerom tj. 1 krabicka do ktorej ide optika a z nej ide rovno LAN kabel do PC/inych zariadeni. Ak nechces pouzivat funkcie routra v tomto konvertore kombinovanom s routerom, vie to vacsinou provider nastavit, ze sa chova len ako priechodzi clanok konvertujuci optiku na metaliku. A za dany konvertor si mozes pripojit router aky chces, kludne aj ten tvoj, co pises ze si s nim spokojny.
Nikto z poskytovatelov ti nedovoli ci nepodporuje pouzitie vlastneho modemu - negarantuju funkcnost, konfiguraciu, nepustia si kadejake cudzie zariadenia do svojej siete. Z tychto dovodov proste neriskuju ze ludia si popripajaju hocico a potom budu pindat ze im daco nejde - a poskytovatel ma riesit kadejake nezname veci, co si ludia pripoja.
Momentalne skoro kazdy pouziva konvertor kombinovany s routerom tj. 1 krabicka do ktorej ide optika a z nej ide rovno LAN kabel do PC/inych zariadeni. Ak nechces pouzivat funkcie routra v tomto konvertore kombinovanom s routerom, vie to vacsinou provider nastavit, ze sa chova len ako priechodzi clanok konvertujuci optiku na metaliku. A za dany konvertor si mozes pripojit router aky chces, kludne aj ten tvoj, co pises ze si s nim spokojny.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
No tak som to aj planoval .. Len som si myslel ze buds spolahlivejsie kupit aj modem, lebo tento stary od nich stoji za prd dakujem za rozsiahlu odpoved. Budem kontaktovat tcom, nech poslu normalne zariadenie ked budem kupovat IPTV
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
sak mas ten tplink co ti pisal ze ti vyhovuje.
tcom ti da to, co davaju kazdemu, ziadna ina moznost neexistuje u nikoho.
tcom ti da to, co davaju kazdemu, ziadna ina moznost neexistuje u nikoho.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB