Upgrade s miniálnou hlučnosťou
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 15. Sep, 2008, 19:07
Upgrade s miniálnou hlučnosťou
Zdravím
Už dlhšie nesledujem PC HW tak si necham rád poradiť.
Mám doma desktop s ktorym som spokojny ale odisla mi GPU (stara HD5770) a skrinka uz vydava zvuky ako raketa (zalman Z3).
Aktualne tam mam AMD FX6300 + ASU M5A97 a RAM Crucial 1600MHz DDR3.
Tie si planujem este chvilku nechat a vymenit teraz len zdroj, skrinu a gpu, s tym ze za 3-4 mesiace sa upgradne zvysok.
Nejaké rady na co najtichsiu grafiku, zdroj a skrinku ? mozno aj bez fanov.
dokopy tak okolo 300 ? neviem nesledujem ceny tak snad som nestrelil velmi malo.
Hladam najlepsi pomer cena vykon nie ziaden high end.
Dakujem
Už dlhšie nesledujem PC HW tak si necham rád poradiť.
Mám doma desktop s ktorym som spokojny ale odisla mi GPU (stara HD5770) a skrinka uz vydava zvuky ako raketa (zalman Z3).
Aktualne tam mam AMD FX6300 + ASU M5A97 a RAM Crucial 1600MHz DDR3.
Tie si planujem este chvilku nechat a vymenit teraz len zdroj, skrinu a gpu, s tym ze za 3-4 mesiace sa upgradne zvysok.
Nejaké rady na co najtichsiu grafiku, zdroj a skrinku ? mozno aj bez fanov.
dokopy tak okolo 300 ? neviem nesledujem ceny tak snad som nestrelil velmi malo.
Hladam najlepsi pomer cena vykon nie ziaden high end.
Dakujem
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Upgrade s miniálnou hlučnosťou
Tak nechytil si práve najlepší čas na smrť GPU, ceny nových sú zatiaľ neprijateľné, pokiaľ sa nebavíme možno tak o GTX1050, tie sú aj v základe ako tak lacné, tak aj to veľké zdražovanie znamená len menšie navýšenie sumy.
Pasívny režim je zbytočný, stačí kvalitný základ zregulovaný na nízke otáčky a oproti celo-pasívnej prevádzke budeš mať pokoj na duši, že ti to nehorí ale stále je tam nejaký prietok.
Ak ti ide o ticho, tak okrem iného musí byť základom kvalitná (ideálne odhlučnená) skrinka a ventilátory - samozrejme aj zdroj, aby ťa žiaden zo zúčastnených nezradil.
CASE: Phanteks P400S alebo Fractal Define S
Ventilátory (počet podľa potreby): Noctua NF-S12A ULN alebo Noctua NF-A14 ULN --obe nemusíš ani regulovať, už na ich "maxime" by mali byť nepočuteľné
PSU:
Minimum - http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0 ... %2bformula
Optimum - https://www.alza.sk/search.htm?exps=sea ... pn=1&prod=
Maximum (len najväčší puntičkári ocenia toto v porovnaní so Zízonikom FP) - https://www.alza.sk/search.htm?exps=corsair%202018 (ide o RMx/RMi radu s označením "v2" alebo "2018" --sú to nové revízie)
GPU: https://www.alza.sk/asus-rog-strix-gtx1 ... 590705.htm (príklad, aj tá MSI Aero jednoventilátorka by nemala byť nikdy počuteľná, tá karta nemá pomaly ani spotrebu); očakávaj myslím 2-3x vyšší výkon.
Pasívny režim je zbytočný, stačí kvalitný základ zregulovaný na nízke otáčky a oproti celo-pasívnej prevádzke budeš mať pokoj na duši, že ti to nehorí ale stále je tam nejaký prietok.
Ak ti ide o ticho, tak okrem iného musí byť základom kvalitná (ideálne odhlučnená) skrinka a ventilátory - samozrejme aj zdroj, aby ťa žiaden zo zúčastnených nezradil.
CASE: Phanteks P400S alebo Fractal Define S
Ventilátory (počet podľa potreby): Noctua NF-S12A ULN alebo Noctua NF-A14 ULN --obe nemusíš ani regulovať, už na ich "maxime" by mali byť nepočuteľné
PSU:
Minimum - http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0 ... %2bformula
Optimum - https://www.alza.sk/search.htm?exps=sea ... pn=1&prod=
Maximum (len najväčší puntičkári ocenia toto v porovnaní so Zízonikom FP) - https://www.alza.sk/search.htm?exps=corsair%202018 (ide o RMx/RMi radu s označením "v2" alebo "2018" --sú to nové revízie)
GPU: https://www.alza.sk/asus-rog-strix-gtx1 ... 590705.htm (príklad, aj tá MSI Aero jednoventilátorka by nemala byť nikdy počuteľná, tá karta nemá pomaly ani spotrebu); očakávaj myslím 2-3x vyšší výkon.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
ja len ci ti skor nevresti chladic na CPU ak tam mas box.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Používateľ
CPU mám chladeny pasivne mam tam scytche ninja 2 a pohode chladi bez ventilatora. cize nie
Hucia tie ventilatory na bedni je ich dost. Preto by som radsej bednu s jednym max , a aby sa da vymeniť bez vacsich problemov casom ak zacne byt hlucny.
Dakujem za radu pozriem to, GPU od AMD sa neoplatia ? nVidiu som este nemal
Hucia tie ventilatory na bedni je ich dost. Preto by som radsej bednu s jednym max , a aby sa da vymeniť bez vacsich problemov casom ak zacne byt hlucny.
Dakujem za radu pozriem to, GPU od AMD sa neoplatia ? nVidiu som este nemal
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
ventilatory vies dat vzdy prec / nepripojit pripadne si ich zregulovat, to budes musiet urobit aj na novej
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Používateľ
Zmenit som ju chcel aj tak, preto som hladal nieco co je uz prirodzene lahsie uchladitelne. idealne jeden fan an odvetranie a dost.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ako hovorím, pasívny režim pri kvalitných ventilátoroch je hlúposť, tie Noctuy, ktoré som linkoval pôjdu o 6 rokov rovnako ako prvý deň.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Yup, mam Noctu-u a uz (dnes) idu 7 rok rovnako, ako v den kupy. Jednu z 8 som reklamoval, ale inak naozaj ako nove.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Vdaka za rady skusim teda vymenit chladice za tichsie a uvidime ci pomoze.
K tej GPU, ako su na tom ADM grafiky ? napriklad RX550 alebo RX560 ? ci sa skor oplati nvidia ? vzdy som bol skor ati/amd fan ale necham si poradiť.
K tej GPU, ako su na tom ADM grafiky ? napriklad RX550 alebo RX560 ? ci sa skor oplati nvidia ? vzdy som bol skor ati/amd fan ale necham si poradiť.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Sú na tom horšie, RX560 je výkonovo na úrovni 1050tky (ak môžeme predpokladať, že 560tka 2GB vs 4GB verzia je inakšie identická), ale okrem iného sú 560tky pažravejšia a viac hrejú (čítaj 128W (po OC) u 1050tky vs. 170W (po OC) u 560tky 4GB verzie).
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Hlavne v lete. Ja bezim na HTPC semi pasivne. Pod urcitu teplotu sa ventilator netoci, nad urcitou teplotou sa roztoci a mam nastaveny limit, kde sa roztoci na 100 %. Podla mna najrozumnejsie a najbezpecnejsie riesenie.