kvalita zvuku z predneho vs zadneho panelu
kvalita zvuku z predneho vs zadneho panelu
idem sa opytat, asi budem najskor za blbeho ale neviem sa to nikde docitat, je rozdielna kvalita zvuku zo zadneho vystupu na doske a z predneho panelu na bedni? je to na doske napojene na ten isty zvukovy cip alebo su to rozdielne a ten zadny vystup je kvalitnejsi?
resp. este jedna otazka ma napada, mam dosku gigabyte dole v popise , aku drahu zvukovu kartu by som si musel cca zaobstarat aby bol vystup kvalitnejsi? cital som nieco ze tie integrovane zvukovky su celkom ok, je to pravda?
resp. este jedna otazka ma napada, mam dosku gigabyte dole v popise , aku drahu zvukovu kartu by som si musel cca zaobstarat aby bol vystup kvalitnejsi? cital som nieco ze tie integrovane zvukovky su celkom ok, je to pravda?
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: kvalita zvuku z predneho vs zadneho panelu
je to poznat
od 30e aspon
od 30e aspon
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ber to ako laicky nazor, na rozdiel od andreho nejsom ziadny audiofil. podla mna kvalita zvuku na dnesnych doskach je ok, co vsak byva problem je rusenie od inych periferii. na zaciatku to este moze byt ok, no ako sa do pc dostane trosku prachu tak sa objavi staticky hluk na pozadi. externa zvukovka v tomto je viac odizolovana od ostatnych periferii a byva ok.
ja mam xonar dx a pouzivam predny vystup. podla mna jediny rozdiel v prednom vystupe moze byt ze ten kabel ide vnutrom bedne kde opat moze nazbierat nejake rusenie, inac zvuk by mal byt rovnaky. ci?
ja mam xonar dx a pouzivam predny vystup. podla mna jediny rozdiel v prednom vystupe moze byt ze ten kabel ide vnutrom bedne kde opat moze nazbierat nejake rusenie, inac zvuk by mal byt rovnaky. ci?
Spoiler: ukázať
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Typicky bude predny panel mat horsiu kvalitu kvoli tomu akymi kablikmi to je pripojene. Plus tam mas spoj naviac pripojenim na dosku/kartu a kvalita jackov moze hrat rolu.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
myslel som si ze to bude tak nejak, ze audio cip je na doske jeden a nakolko predny panel sa pripaja kablikom do dosky tak budu nejake straty/sum SNR.. takze ak by som si chcel nahodou polepsit zvukom do sluchatok tak by som mal ist do zvukovky aspon od 50€ a vyssie
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
Na sluchadlach si pri aspon trochu normalnom kabli rozdiel medzi prednym a zadnym vystupom nevsimnes, cim nizsia impedancia, tym vacsia odolnost voci ruseniu.
Pripojene to je samozrejme na ten isty cip, u integracov je to pripojene na osobitny vystup kodeku, u niektorych lepsich zvukoviek je predny a zadny vystup uplne to iste a prepina sa relatkom.
Inak konspiracni teoretici hovoria, ze integrace su lepsie.
Pripojene to je samozrejme na ten isty cip, u integracov je to pripojene na osobitny vystup kodeku, u niektorych lepsich zvukoviek je predny a zadny vystup uplne to iste a prepina sa relatkom.
Inak konspiracni teoretici hovoria, ze integrace su lepsie.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Ja nie som audiofil a kvalitu zvuku od 320mbps mp3 hore nerozoznam uz vobec, ale ked mi prestala ist zvukovka (Asus Xonar Essence) a napojil som smiesne Creative T20 na integrovanu .. trvalo mi az 3 tyzdne kym som si povedal dost a rozobral cele PC, ze idem opravit Asusku za kazdu cenu ..a nakoniec to bol problem na PCI sockete dosky, cize vyrieseny problem a mozem znova pocuvat nekvalitnu hudbu a nekvalitne videa (a vdaka XonarSwitch si mozem prepinat repro/sluchatka klavesovou skratkou, oba vystupy su zo zvukovky..)
Nech si kazdy hovori co chce, tie integrace hraju hnusne, vsetko je ploche, rany do repro pri zapinani/vypinani, ani ekvalizery nepomozu ..
Nech si kazdy hovori co chce, tie integrace hraju hnusne, vsetko je ploche, rany do repro pri zapinani/vypinani, ani ekvalizery nepomozu ..
- molnart
- Sponzor fóra gold
mp3 od 320 mbps hore nerozozna ani netopier. dokonca ani od kbps. ja nerozoznam ani 128 kbps (VBR)
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
No neviem ale tak zase 128 a 320 je teda dosť znateľný rozdiel
Hudbu počúvam na dosť hlasno, do nedávna som bežal iba čisto na Cloud 2 a tiež som si nesťažoval
ale teraz na Audio-GD NFB-11.28 + DT 1770 Pro a úplne niečo iné, takže záleží aj na čom počúvaš, že.

.
- molnart
- Sponzor fóra gold
robil som ABX testy, nerozoznal som od originalu.
a nejsom sam:

zdroj: http://listening-test.coresv.net/results.htm
a nejsom sam:

zdroj: http://listening-test.coresv.net/results.htm
Tak ono je aj rozdiel medzi dvoma 128kbit mp3, čo bol zdroj a ako kvalitne to bolo skonvertované. Neviem ako teraz, ale v minulosti som si vypočul dosť veľa hrozne znejúcich 128kbit mp3.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
320 mbps hore nerozozná ani netopier
Lepermessiah sa asi len pomýlil.
No a ja taktiež počujem rozdiel medzi 128kbps vs. 320kbps.

No a ja taktiež počujem rozdiel medzi 128kbps vs. 320kbps.
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
- molnart
- Sponzor fóra gold
platilo by to aj keby da kbps, lebo mp3 vyssi bitrate ako 320kbps nepozna.
bol by som zvedavy na nejaky vas ABX log ked tvrdite ze to spolahlivo rozoznate.
bol by som zvedavy na nejaky vas ABX log ked tvrdite ze to spolahlivo rozoznate.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
jaaj som sa sekol, ale aspon som sa trochu zasmial teraz sam na sebe (to tak vyzera ked clovek riesi staznost na UPC a zaroven pise o bitrate na mp3). ja som to pisal hlavne preto, lebo vela ludi pise ze musi byt FLAC nech to ma zvuk, lebo mp3 je sracka a bla bla ..tak mozno pre niekoho, ja ten rozdiel urcite nespoznam, na niektorych specifickych skladbach je dost poznat aj 256 vs 320, na mnohých 192 oproti 320 je tiez rozdiel .. no ale tak ci tak, ta integrovana zvukovka minimalne na mojej doske spravi zo vsetkeho 128ckovu mp3 z roku 2000 ...
PS: molnart mi nehovor, ze nepocujes rozdiel WAV vs MP3 pre tu skladbu SinceAlways co si linkol .. pride 10. sekunda a usi mi trha
PS: molnart mi nehovor, ze nepocujes rozdiel WAV vs MP3 pre tu skladbu SinceAlways co si linkol .. pride 10. sekunda a usi mi trha

- molnart
- Sponzor fóra gold
leper, vyskusal som, WAV vs Lame 3.99.5 -V5 (143 kbps VBR) a nepocujem absolutne ziadny rozdiel. zvukovka Asus Xonar DX, sluchadla Sony MDR-V6 napriek tomu ja musim mat hudobny archiv vo FLAC, ale len cisto z dovodu aby som to kedykolvek mohol prekodovat na lepsi lossy format. do auta pouzivam MP3 -V5, do mobilu Opus 96 kbps.
napriek tomu si myslim ze nejsom hluchan a som celkom narocny na artefakty, minule na mobile som pretacal pesnicky lebo vzdy som tam pocul artefakt, spravil screenshot kde to bolo, doma pustam flac original a bolo to aj tam. holt, rusky doom metal, asi nahravali v lese.
napriek tomu si myslim ze nejsom hluchan a som celkom narocny na artefakty, minule na mobile som pretacal pesnicky lebo vzdy som tam pocul artefakt, spravil screenshot kde to bolo, doma pustam flac original a bolo to aj tam. holt, rusky doom metal, asi nahravali v lese.