Zosik 2x200W
Zosik 2x200W
Nemate niekto nejaku schemu plosneho spoja aj so zoznamom suciastok na nejaky zosilovac 2X200w 8ohm potrebujem 8ohm a vsade stale najdem len 4ohm Diky!
A este som sa chcel opytat ci je dobry typ SPD 400 z "aldax.cz" a potom keby som chcel tam pripojit aj vstupy aj vystupy tak mozem tam dat k nemu aj Predzosilovac SubJunior, lebo by som chcel aby sa mi dal pridavat aj hlas a nejake basy, vysky atd... (alebo SubSenior)
Vdaka za radu ! A poprosil by som aj o rady z mojich dvoch predchadazjucich otazkach!
Vdaka za radu ! A poprosil by som aj o rady z mojich dvoch predchadazjucich otazkach!
- BoBo_
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
aaach...to ti treba 70w/8ohm !!! to sa urcuje podla bassaku a nie ako v tesco srackach ze napisu este aj prikod LED-iek tebe by stacil 2xlm3886 pri max napajani....by ti to utiahlo....ale ak ani nevies ze prikon bedni sa urcuje podla bassaku tak ti neradim stavat zosi.....dopadne to zle nedobre :roll:
OMG kto ti povedal ze vykony repro sa spocitavaju a taky zosik nato musis dat? Sak uz len ked si spocitas nominalne vykony 70+40 tak na 200W zosiku by zasvietili ako ziarovky. Ty potrebujes max. tak 80W zosik. To ze na tvojej ARN6614-08 alebo ARN226-08 pisu ze 140W tak to je vykon ktory repro zvladne narazovo(kratkodobo) a nie nonstop. Ten reprak ma dost uz pri plnych kvalitnych sinusovych 70W. A ty tam chces dat 200W.stifler1 napísal:Takze to sa tie vykony nespocitavaju dokopy to sa berie podla basoveho repraka? A ja som myslel ze sa spocita vyskovy s basakom, ked to kazdy hovori inak niekto ze dokopy a teraz BoBo ze podla basaka!
inak ako hovoril BOBO. LM3886 bohato stacia na tie repro.
Spoiler: ukázať
- BoBo_
- Používateľ
presne tiez som tusil ze tam ma 6614 alebo neaku 226-ku....ja mam na dvoch LM-kach a 120w toroide + 2x15mf filtracia,chladic zo zvaracky a na 6604(skoro to iste ako 6614) mi uz reprak nevladze!!! daj tam LM3886,zapoj podla katalógu a rob disco 8) este premyslam ze na to spravim predzosik v A triede,uberiem zosilenie LM-ka na 1x a to bude potom pecka :blind:
ech, ty asi fakt radsej zosik nerob. regulaciu ti netreba, budes mat napr. zosik ktory da 100W do 4 Ohm (myslim ze SPD100, taky v aldaxe maju) - na tie tesly ti to bude stacit a aj tym reprakom to bude stacit. Vhodnou regulaciou wattov by bolo rozumne pridavanie hlasitosti alebo napr. menej napatia z trafa (to by si si mal vediet spocitat).
A este - vyhybka ti vykon rozdeli do reproduktorov v istom pomere, zatial co basak si vzdy berie 100% vykonu, no celkovy max. prikon nespocitas scitanim prikonov vsetkych reproduktorov v sustave, ten kto ti toto povedal ocividne o tomto nemal ani paru. Odkaz mu nech radsej ide kopat zemiaky.
A este - vyhybka ti vykon rozdeli do reproduktorov v istom pomere, zatial co basak si vzdy berie 100% vykonu, no celkovy max. prikon nespocitas scitanim prikonov vsetkych reproduktorov v sustave, ten kto ti toto povedal ocividne o tomto nemal ani paru. Odkaz mu nech radsej ide kopat zemiaky.
Spoiler: ukázať
- BoBo_
- Používateľ
TomKocuR mi pojdeme na pivo heh....treba mladeho zaucit ale podla mna to nezvladne....by som mu aj predal ten moj hotovy zosik....co povies stifler 1??.....to by ti tie tvoje ARN-ky vybudilo...ale je tu este problemik...ak mas integrovanu zvukovku,tak zosik radsej ani nerob....je to zbytocne....to je ako keby si dal do trabanta motor z traktora,hej malo by to viac koni ale keby si chcel s tym nieco potiahnut tak sa ti ten plast roztrhne inak,dufam ze mas v tych bedniach aspon vyhybky....ake nie tak lutujem tie vyskace