Dlhodobo mam sluchatka zapojene v unbalanced vystupe a chcel by som to teraz napravit. Je celkom problem zohnat kabel z 4-pin Neutrik XLR na 2x 2,5mm jacky, zvycajne to je nejaky custom kablik za extra cenu (doteraz som videl cca $130 USD).
Kabel je za akceptovatelnu cenu, predavajuci ma dobre hodnotenia a ludia pri inych jeho kabloch chvalia kvalitu spracovania. Chcem sa len uistit, ci moze byt takato vecicka, ale ma niekto iny nazor?
Tak... ano . Ono tazko zhanat taketo podobne kable alebo nejake referencie na ne. Len som myslel, ci niekto nenapise nieco ako "ved tuto Jozko z Bardejova robi custom kable za tretinovu cenu".
Rozsupol som sa teda a objednal som ten cinsky kabel. Uvidime, co pride.
Som zvedavy na rozdiel vo vykone, lebo ten Aune S6 ma celkom rozdiel vo vykone medzi oboma vystupmi:
Ja som clovek na video. Audio mam tak akoze, cize ja neviem rozoznat nejaky dobry amp/DAC od lepsieho. Nemyslim si, ze to zapojim do XLR a zrazu budem uplne s otvorenymi ustami pocuvat. Ide hlavne o to, ze ten balanced vystup ma tak 3x vacsi vykon, a teraz, ked pocuvam trosku hlasnejsie, som niekde na hlasitosti 75 (zo 100) a ked chodim medzi volume 40-75, tak sa tam nakrutim ako blby s tym potenciometrom (spominal som to ako nevyhodu tohoto DACu). Takze ocakavam, ze balanced vystup nakrmi sluchatka s vacsim prehladom a nie niekde na hranici svojich moznosti.
Druha vec, pre mna nemenej dolezita, je to, ze za ~50,-€ si kupim pokoj v dusi. Viem, ze to mam zapojene tak, ako "to ma byt" a nelaka ma to vymenit, vylepsit, a podobne. Je pre mna celkom dolezite sa dostat do takeho stadia s technikou, lebo potom mi vydrzi niekolko rokov. Ked s niecim nie som uplne spokojny (tj. rozmyslam nad tym, ako som to mohol lepsie a stale mi nieco vadi), tak to potom len obmienam a minam peniaze.
Kablik je uz obejdnany, uvidime, co pride a ako to bude fungovat.
ah sory, neviem preco, ale tie vykony som si precital uplne naopak. To je potom jasna vec, aj ked symetricky kabel ako taky ti ziadne zlepsenie neprinesie, vykon samozrejme je vyhodou.
zoom napísal: St 12. Sep, 2018, 00:35
Takze ocakavam, ze balanced vystup nakrmi sluchatka s vacsim prehladom a nie niekde na hranici svojich moznosti.
S veľkym prehľadom ich krmi už aj teraz. Trochu zlepšenia to samozrejme prinesie.
Vyborne kable robia v českom kabelguru. Alebo sa opytať v najbližšom radioamaterovi.
To je taky velky problem si tie kable vyrobit?
Pri tom co tu postol Zoom je napisane ze su to postriebrene kable takze jadro bude celkom urcite medene, takze efekt skoro veskery ziadny.
A podla fotky su tam pouzite obycajne konektory bez ziadnej povrchovej upravy zo vzacnych kovov takze aj ten postriebreny kabel uz hned tu straca zmysel.
A toto stoji 55$, nieto este nejake co boli spomenute na zaciatku za 130.
Objednat potrebne konektory, kabel a ak to ma byt pekne tak nejake flexo a za 55$ mas minimalne 2 sady.
Tak maly update. Kablik uz prisiel. Kvalita prevedenia je pre mna dostatocna. Konektory su pevne zalisovane, nic nevyzera, ze by sa chcelo kazdu chvilu odtrhnut. Male 2,5mm jacky v sluchatkach su lockovacie, co som chcel. Velky XLR konektor nie je Neutrik ale Yongsheng . Kabel hra hlasnejsie a splnil moje ocakavanie.
Heatman: Ja nie som velmi zrucny na taketo veci. Najradsej som, ked uz kupim hotovu vec. Preto som sa pytal, ci niekto nepozna nejakeho vyrobcu, kde by sa to dalo lacnejsie. 130 USD za taky kabel nedam. Polovica... je na hranici, ale tak kupil som a mam. Tu stranku kabelguru.cz som si pozrel, ale tak maju tam napriklad 2,5m kabel pre Sennheisery za asi 100,- €. Takze to by ma tiez nevyslo lacnejsie.