Desk PC akka zabudovany PC v stole
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Desk PC akka zabudovany PC v stole
Helo,
z dovodu, ze moju domacu Workstation ine miesto. Na stole nemam miesto (43" LCD) a nechcem mat ani na ociach.
Takisto z istych veci nechcem aby trcali kable a aby bola na zemi.
Staci mi mini-itx, ideal mATX a nejaka vyska 12cm, aby uchladilo pri tichu i7-7700.
Rozmyslal som kupit z ikea suflik/zasuvku a tu na kolajnickach namontovat zo spodu stola.
S multifunkcnym toolom, by som vyrezal diery vpredu pred 2x 12cm fan a vzadu pre zdroj, 12cm fan a tu listu s portami.
Alebo su nejake kusy tych plechov z nejakych benchpanelov ?
Resp. skusal to niekto ? Nebude to nejake hlucne alebo radsej kupit daku htpc skrinku a na nejakych drziakoch ju primontovat na stol zospodu ?
z dovodu, ze moju domacu Workstation ine miesto. Na stole nemam miesto (43" LCD) a nechcem mat ani na ociach.
Takisto z istych veci nechcem aby trcali kable a aby bola na zemi.
Staci mi mini-itx, ideal mATX a nejaka vyska 12cm, aby uchladilo pri tichu i7-7700.
Rozmyslal som kupit z ikea suflik/zasuvku a tu na kolajnickach namontovat zo spodu stola.
S multifunkcnym toolom, by som vyrezal diery vpredu pred 2x 12cm fan a vzadu pre zdroj, 12cm fan a tu listu s portami.
Alebo su nejake kusy tych plechov z nejakych benchpanelov ?
Resp. skusal to niekto ? Nebude to nejake hlucne alebo radsej kupit daku htpc skrinku a na nejakych drziakoch ju primontovat na stol zospodu ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Re: Desk PC akka zabudovany PC v stole
Servus, nedavno som narazil na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=Cvwzjt2x18E
FVE 12.45 kWp V/Z
- Chris
- Pokročilý používateľ
super, dikes.Nieco podobne som si predstavoval, akurat na spodnu hranu kupit nejaky plech s otvormi a maticami pre dosku atd...
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Na Youtube je toho naozaj vela, mne sa pozdava aj toto https://www.youtube.com/watch?v=BUM7y3v53OY lebo je to uchytene do na perforovany kov.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
odar: fakt pekne. Ja som to velmi do hlby nehladal, ale ako tak vidim, tak to zene ani ukazat nesmiem, lebo ma donuti potom prerobit pocitac do podobneho systemu, aby bol kompletne schovany.
FVE 12.45 kWp V/Z
- Chris
- Pokročilý používateľ
Odar: fakt pecka, akurat by som osobne asi nie vsetko nitoval. Btw. neskratuje tu dosku, ak je to na tom tahokove polozene ? alebo je to nejako odizolovane ? nevsimol som si.
Ja zase az takuto prerabku moc nechcem, mozno neskor.
Preto som rozmyslal maly suflik, ktory by sa vysuval z boku a z predu by ho nebolo ani vidno.
Kvoli vysuvaniu z boku stola, by bolo miesto vpredu na Fany a vzadu na zdroj a dalsie fany.
Nepotrebujem ani grafiku, len ideal mAtx doska, zdroj aj SFX, miesto pre par SSD a tento 2 HDD cage http://nanoxia-world.com/en/products/ca ... hwarz?c=47
Ak mate nejaky tip, radu alebo dake videa na motivaciu sem s nimi
Ja zase az takuto prerabku moc nechcem, mozno neskor.
Preto som rozmyslal maly suflik, ktory by sa vysuval z boku a z predu by ho nebolo ani vidno.
Kvoli vysuvaniu z boku stola, by bolo miesto vpredu na Fany a vzadu na zdroj a dalsie fany.
Nepotrebujem ani grafiku, len ideal mAtx doska, zdroj aj SFX, miesto pre par SSD a tento 2 HDD cage http://nanoxia-world.com/en/products/ca ... hwarz?c=47
Ak mate nejaky tip, radu alebo dake videa na motivaciu sem s nimi
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Co tak Intel NUC alebo nieco na taky sposob?
Osobne mi pride dost neprakticke zabudovavat PC do stola nejak "napevno". Teoreticky by si NUC mohol aj strcit do suflika s tym, ze si nejak potiahnes kable.
Osobne mi pride dost neprakticke zabudovavat PC do stola nejak "napevno". Teoreticky by si NUC mohol aj strcit do suflika s tym, ze si nejak potiahnes kable.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
Mam teraz HP prodesk 400g3 sff (trochu vacsie ako mini-itx).
Ide mi aj o vykon i7-7700k, 4x 16GB DDR4, 1-2 m.2.ssd a 2x 3,5". To do Nuc ani HP nenapchas a chcem skryt kable maximalne
Ide mi aj o vykon i7-7700k, 4x 16GB DDR4, 1-2 m.2.ssd a 2x 3,5". To do Nuc ani HP nenapchas a chcem skryt kable maximalne
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Chris ak si dobre pamätám, tak on ten plech nastriekal farbou, takže to zrejme slúži, ako izolácia.
Šuflík je podľa mňa najjednoduchšie riešenie, tiež ma to napadlo ako prvé. Na hentaké čosi, čo je na videách treba k dispozicii nejakú dielňu. Predpokladám, že hľadáš čo najjednoduchšie riešenie.
Šuflík je podľa mňa najjednoduchšie riešenie, tiež ma to napadlo ako prvé. Na hentaké čosi, čo je na videách treba k dispozicii nejakú dielňu. Predpokladám, že hľadáš čo najjednoduchšie riešenie.
- Chris
- Pokročilý používateľ
toto vyzera celkom dobre, este lepsie ako sa mozno hrat s nejakym suflikom. Spravit taketo kolajnice a namontovat na stol odspodu
Neviem len tak slehnut to do zavuvky nebodaj tam navrtat skrinu zo spodu mi pride strasny amaterizmus
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Dobre to bude Chris, ja som take veci sledoval (svojho casu som si robil wall mounted PC ale skapal som na GK riseroch nebol som ochotny dat 100 eur za kvalitny a cinan to nedaval 9 x z 10).
Pri stole davat pozor na intake outake, aby si nic z toho neprilozil ku stene nech to ma odkial a kam fukat. potom nejako vyriesit ako sa budu pri otvarani natahovat kable a ak neriesil grafiku si uplne v pohode, tiez by som to dal do suflika (sklo je podla mna nepouzitelne na pracovny stol koli komfortu a smuham).
Daj vediet ako ti to ide!
Pri stole davat pozor na intake outake, aby si nic z toho neprilozil ku stene nech to ma odkial a kam fukat. potom nejako vyriesit ako sa budu pri otvarani natahovat kable a ak neriesil grafiku si uplne v pohode, tiez by som to dal do suflika (sklo je podla mna nepouzitelne na pracovny stol koli komfortu a smuham).
Daj vediet ako ti to ide!
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Z toho posledného videa som mal pocit ako keby sme písali rok 2005, možno vtedy to bolo in. Niečo k téme , konštrukciu resp. nohy by som si dal vyrobiť cez laferra - viac info na FB, týpek bežne máva reportáže aj v novom bývaní . Čo sa týka dosky tu by som zvolil kľudne z ikei, konkrétne hammarp a dokombinoval šuflík prípadne box zo série kallax .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
- Chris
- Pokročilý používateľ
nakoniec som sa to vykaslal a vyriesil mini pc - dell Optiplex 3050 micro, akurat skoda i7-7700, ktora tam nepojde :-/