TV do 300€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
senin04
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 22. Jún, 2016, 10:55

TV do 300€

Príspevok od používateľa senin04 »

Zdravím,

v TV sa vôbec neorientujem. Viete mi poradiť nejakú TV pre starých rodičov do 300€?

Pozerať sa bude zo vzdialenosti 2-3m, TV sa bude používať len na pozeranie - set top box(anténa), prípadne v budúcnosti skylink zakladne programy. Čiže žiadne funkcie smart TV sa nebudú používať, hlavne aby bol kvalitný obraz. Uhlopriečka je asi jedno len aby neutrpel obraz pri väčšej(idealne asi okolo 100cm).

Za každú dobrú radu som nesmierne vďačný.
MB: Z97X-Gaming3 CPU: i5-4690K 4,4 GHz + Silentum PC Fera 2 GPU: Sapphire R9 280X RAM: 2x4gb DDR3 Kingston Zdroj: CS650M Case: Fractal define R5 OS: win7 x64 Monitor: Dell P2414H Zvukovka: DAC X6 Repro: Microlab Solo 6C
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV do 300€

Príspevok od používateľa Dunar »

Nemôžeš od 300 euroveho televizora v 40" čakať obrazove zazraky. Je to proste lowend, čomu zodpoveda aj kvalita obrazu.

Philips 43PFS5803. Je to sice smart, ale teraz je za rovnych 300€ na andreashope, čo je super cena.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Philips by som asi nechcel, Heureka bola plná recenzií o tom ako mrznú, lagujú a tak
LeaR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31

Príspevok od používateľa LeaR »

Philips nebrať..svokrovci majú za 500 a je to nepoužitelne. 5-6 sekúnd čakáš pokiaľ sa niečo stane po prepnutí programu. o Smart funkciách ani nehovorím.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Philips je velmi siroky pojem. Tak na zaklade jednej skusenosti s uplne inym TV je take hodnotenie mimo realitu. Svokrovci asi nemaju Saphi....
Ivko napísal: So 27. Okt, 2018, 15:51 Philips by som asi nechcel, Heureka bola plná recenzií o tom ako mrznú, lagujú a tak
To sa tykalo starych modelov s androidom. Tento android nema. A hlavne ako pises, oni Smart pouzivat nebudu tak tam nema co mrznut. ;)
senin04
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 22. Jún, 2016, 10:55

Príspevok od používateľa senin04 »

Veľká vďaka za tip Dunar. Ten philips vyzerá dosť dobre a ak nebude iný návrh tak ho zoberiem.

Žiadne zázraky od toho nečakám len aby to bolo kvalitovo z tých lepších v danej cene. Ako vravím smart funkcie sa tam používať nebudú, doteraz tam malí ešte starý 22", takže hocičo vačšie s lepším obrazom bude pre nich lepšie ale nechcem brať náhodne tak píšem sem.
MB: Z97X-Gaming3 CPU: i5-4690K 4,4 GHz + Silentum PC Fera 2 GPU: Sapphire R9 280X RAM: 2x4gb DDR3 Kingston Zdroj: CS650M Case: Fractal define R5 OS: win7 x64 Monitor: Dell P2414H Zvukovka: DAC X6 Repro: Microlab Solo 6C
LeaR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31

Príspevok od používateľa LeaR »

Dunar napísal: So 27. Okt, 2018, 16:25 Philips je velmi siroky pojem. Tak na zaklade jednej skusenosti s uplne inym TV je take hodnotenie mimo realitu. Svokrovci asi nemaju Saphi....
Ivko napísal: So 27. Okt, 2018, 15:51 Philips by som asi nechcel, Heureka bola plná recenzií o tom ako mrznú, lagujú a tak
To sa tykalo starych modelov s androidom. Tento android nema. A hlavne ako pises, oni Smart pouzivat nebudu tak tam nema co mrznut. ;)
No šak jasné. Možno prvé slovné spojenie som mal vynechať ale naozaj som bol prekvapený ako neskutočne laguje ten TV. Od 500€ telky som jednoducho čakal viac.

Samozrejme mam skúsenosť s jedným modelom, takže iné/novšie modely môžu byť na tom podstatne lepšie.
Ivko
Používateľ
Používateľ

Ja som pri výbere TV preliezal každý model cez Heuréku, určite vie Philips ponúknuť aj kvalitu akurát pri TV za 300€ musí byť človek všeobecne opatrný. Ja som vtedy hľadal niečo za +-500€ a tam bol každý Philips na prd, pričom parametre výborné
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Inak tie "recenzie" na heureke a eshopoch je treba brat s velkou rezervou. Vo vacsine pripadov je na vine uzivatel a nie produkt. Je tam popisanych strasne vela nezmyslov.
Prax neraz ukazala.

Treba si uvedomit, ako vznikaju. Kupia si produkt, a system ich ani nie po tyzdni vyzve aby to ohodnotili.
1. za tyzden ho nemozu mat ani poriadne vyskusany
2. nikto necita navod, vsetci su mudri. Potom je tam plno bludov, ktore su v navode jasne vysvetlene. To sa stava casto.
3. casto su veci tam kritizovane v aktualnom FW uz opravene. Nemozno preto brat do uvahy co sa tam pisalo pred 3/4 rokom, ked odvtedy vyslo niekolko aktualizacii FW.
4. takmer nikto z nich ten konkretny vyrobok nikdy s nicim neporovnal. A tak niektore veci ktore kritizuju, mozu byt u konkurencie este horsie. Resp. vice versa.
5. neda sa vztahovat skusenost s jednym modelom na iny, zovseobecnovat a aplikovat zistenia na cele portfolio znacky. O to viac ak je to iny rocnik, system...

Nepisem to preto aby som obhajoval Philips. Ich problemy poznam. Len proste heureka a spol. je zly zdroj informacii.

Inak za problemy s televizormi s androidom moze Google, nie vyrobcovia TV. Oni nemaju moznost do systemu zasahovat tak ako v mobiloch. Tu je to cisto v kompetencii Googlu.
A ten aj po urgenciach na nejaku opravu na to casto prdi. Resp. neponahla sa.
Tym opat neobhajujem vyrobcov, len vysvetlujem ako sa veci maju.

V tom rozpocte v 40+" vela "znackovych" alternativ nemas. Philipsy su hadam jedine. Potom uz len vselijake Sencory, Gogeny... Ten Philips je teraz za dobru cenu.

Ako alternativu by sa dalo uvazovat aj o tom Gogene. Obrazovo sice ziaden hit, ale je na to 40 mesiacov zaruka.
Ivko
Používateľ
Používateľ

Neviem či za všetko môže Google, ono je to aj o výkone hardware, tak ako mobil môže mať 2GB RAM, tak isto aj 4GB RAM a je jasné kde ten systém ako pobeží, zvlášť ked to je niekedy plné nezmyslov. To isté platí pre TV, pri tých Philipsoch čo boli v mojom rozpočte boli všeobecne negatívne recenzie na to že mrznú, sekajú

Ja som s kúpou neponáhlal a mal som čas sledovať akcie = porovnávať ceny a trvalo to zhruba dva mesiace až bola skutočne akcia, nie len papierovo zľava. Bolo mi tak trochu jedno čo za značku to bude a vyšlo to na Sony za 444€, všade inde +-550€
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Vyrobcovia do systemu nemozu zasahovat. A ak je v nom nejaky bug, ktory sa prejavuje na roznych modeloch s roznym SoC a hardverom, tak kto za to moze?
Richard_12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Príspevok od používateľa Richard_12 »

S tými recenziami od užívateľov súhlas. Po prečítaní hodnotení na Alze sa nestačím čudovať. Pánko sa sťažoval na wifi router, že nefunguje. Nakoniec sa ukázalo, že má aDSL a kúpil obyčajný wifi router (bez modemu). Často sú tam zmiešané diskusie. V jednej diskusii sa rozpráva o rôznych výrobkoch od konkrétneho výrobcu atď.

Návrat na "Nákupná poradňa"