Ktory z najlacnejsich SSD na OS (zaciatok 2019)?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Ktory z najlacnejsich SSD na OS (zaciatok 2019)?
Nazdar, kedze som velmi ohraniceny rozpoctom, a idem len na jednom 11 rokov starom disku (velociraptori), musim co najlacnejsie vyriesit disk, keby mi velociraptor odisiel, nechcem tam mat system.
Takze ma samozrejme zaujali SSDcka do 30 eur, co som pozeral s vyvalenymi ocami (naposledy som SSDcka kontroloval pred par rokmi).
Otazka je, ked otvorim napriklad alzu, ktory. Kezde je to len na OS, plus mozno najpouzivanejsie programy, 120 GB mi bude stacit. Ked budem mat peniaze budem rovno neskor riesit M2 samzorejme nejaky 500-1000 GB.
Rad by som sa teda opytal, z tych najlacnejsich SSD, ktory? (a preco?
Osobne ma najviac zaujal WD green s novou 3d NAND technologiou.
https://www.alza.sk/wd-green-3d-nand-ss ... 221685.htm
Je aj najviac kupovany v tej cene. Bohuzial vsak, v recenziach sa tam niekolki stazovali, ze nedosahuje sekvencneho zapisu ani 70 mb/sec, kym deklarovanych je 465.
Dalsia vec je, ze keby existovalo nieco O HODNE lepsie povedzme za 40 eur, tak samozrejme setrit 10 eur nebudem a poziciam si niekde, o 10-15 eur viac. Viac ako 250 GB ale urcite rozhodne teraz nepotrebujem.
Poradite s vyberom za tychto okolnosti?
Popripade este jedna moznost, ci nepockat mesiac - dva (ci sa nieco na poli SSD nechysta).
Takze ma samozrejme zaujali SSDcka do 30 eur, co som pozeral s vyvalenymi ocami (naposledy som SSDcka kontroloval pred par rokmi).
Otazka je, ked otvorim napriklad alzu, ktory. Kezde je to len na OS, plus mozno najpouzivanejsie programy, 120 GB mi bude stacit. Ked budem mat peniaze budem rovno neskor riesit M2 samzorejme nejaky 500-1000 GB.
Rad by som sa teda opytal, z tych najlacnejsich SSD, ktory? (a preco?
Osobne ma najviac zaujal WD green s novou 3d NAND technologiou.
https://www.alza.sk/wd-green-3d-nand-ss ... 221685.htm
Je aj najviac kupovany v tej cene. Bohuzial vsak, v recenziach sa tam niekolki stazovali, ze nedosahuje sekvencneho zapisu ani 70 mb/sec, kym deklarovanych je 465.
Dalsia vec je, ze keby existovalo nieco O HODNE lepsie povedzme za 40 eur, tak samozrejme setrit 10 eur nebudem a poziciam si niekde, o 10-15 eur viac. Viac ako 250 GB ale urcite rozhodne teraz nepotrebujem.
Poradite s vyberom za tychto okolnosti?
Popripade este jedna moznost, ci nepockat mesiac - dva (ci sa nieco na poli SSD nechysta).
Re: Ktory z najlacnejsich SSD na OS (zaciatok 2019)?
Na nejaky ustaleny zapis 465mb/s si doplat na PRO a disky v podobnej cenovej hladine. Za 30 eur su to braky viac menej. A urcite by som chcel aspon 250GB. Z overenych napriklad: WD Blue, SU800, MX500. Kup ten co ti vojde do ceny.
A nie, nic prevratne sa na poli 30 eurovych diskov nechysta.
A nie, nic prevratne sa na poli 30 eurovych diskov nechysta.
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ono je to brak aj ked to stojí 100e ale používa to TLC čo je dnes asik 4/5 lacných SSD
a potom tu máme ešte QLC
btw myslím že v tej kategorii je to dosť jedno a ak chceš ušetriť zober proste niečo lacnejšie
stými rýchlosťami je to tak že dlhodobé rýchle zápisy nečakaj , viacmenj ani nie sú potrebné
celé to padanie cien je o tom že sa tam používajú ako pamäte väčšie a väčšie sra.ky to sa potom zakrýva SLC kešou a lepšími algoritmami ale sra.ka ostáva vid QLC ked sa im zaplní SLC keš ...
taký 10r HDD je potom zrazu na tom lepšie
najhoršie je že moc neni nakoniec z čoho vyberať alebo je z čoho vyberať ale zrazu niesú SSD také atraktívne
a potom tu máme ešte QLC
btw myslím že v tej kategorii je to dosť jedno a ak chceš ušetriť zober proste niečo lacnejšie
stými rýchlosťami je to tak že dlhodobé rýchle zápisy nečakaj , viacmenj ani nie sú potrebné
celé to padanie cien je o tom že sa tam používajú ako pamäte väčšie a väčšie sra.ky to sa potom zakrýva SLC kešou a lepšími algoritmami ale sra.ka ostáva vid QLC ked sa im zaplní SLC keš ...
taký 10r HDD je potom zrazu na tom lepšie
najhoršie je že moc neni nakoniec z čoho vyberať alebo je z čoho vyberať ale zrazu niesú SSD také atraktívne
Spoiler: ukázať
Delid CPU --- AM5 / 1700
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
btw WD radí svoje SSD ako volakedy HDD
Green - najlabší
Blue - taký zlatý stred
Black - top ssd NVME, fakt neni zlý
ale inak ako napísal ericc64, ak za málo tak proste za málo
Green - najlabší
Blue - taký zlatý stred
Black - top ssd NVME, fakt neni zlý
ale inak ako napísal ericc64, ak za málo tak proste za málo
Spoiler: ukázať
ADATA Ultimate SU800 256 GB.
Pre bežného človeka aj lacný SSD dobrý, teda lepší ako klasické HDD účel to splní.
Ked mas obmedzeny rozpocet,preco nekupis nieco z bazaru? Urcite sa najde dobra ponuka,ked potrebujes usetrit kazde euro.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X Chladic: Noctua NH-D14 MB: B550 Aorus ELITE V2 PSU: Corsair cs750M GPU: RTX 3090 + 3060Ti RAM: G-SKILL Aegis 64GB 3200Mhz SSD: Intel 660p 1TB M.2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
na bazári pýtajú viac ako za nové..
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
november/december som bral z alzy5 ks ssd diskov 256GB po cca 38 eur. Za tie prachy na nie je co riesit. Nie su to najdokonalejsie SSD, ale tu hra hlavnu ulohy cena. Oproti klasickemu HDD je to stale formula vs skoda.
Ak hladas kvalitu, tak sa do tejto kategorie nepozeraj, tam si budes musies priplatit
Ak hladas kvalitu, tak sa do tejto kategorie nepozeraj, tam si budes musies priplatit
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Myslel som nas bazar na fore,bazos a pod su vacsinou dost predrazene a treba zjednavat
CPU: AMD Ryzen 9 5900X Chladic: Noctua NH-D14 MB: B550 Aorus ELITE V2 PSU: Corsair cs750M GPU: RTX 3090 + 3060Ti RAM: G-SKILL Aegis 64GB 3200Mhz SSD: Intel 660p 1TB M.2
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Diky za odpovede.
Zatial ten AData Ultimate SU800 vyzera najlepsie.
bazar sa mi nechce riesit co sa tyka diskov (radsej novy), a zbezne som tam pozeral a fakt, akoby sa nevedeli zmierit, ze to islo tak dole a stale sa snazia pretlacit "stare" ceny, lebo jasne, ze prerobia neskutocne oproti tomu, za co to kupovali.
Write mate pravdu, ze na OS SSD nebude treba velky sekvencny zapis.
Presne, i ja mam pocit, ze za tu cenu to zrychli OS o tolko oproti HDD, ze nieje co riesit, stale sa to oplati aj ked to mensiu kvalitu, len som nechcel kupit bez porady hned to najhorsie, co v tej kategorii je, kedze sa medzi ssd diskami vobec neorientujem.
Zatial ten AData Ultimate SU800 vyzera najlepsie.
bazar sa mi nechce riesit co sa tyka diskov (radsej novy), a zbezne som tam pozeral a fakt, akoby sa nevedeli zmierit, ze to islo tak dole a stale sa snazia pretlacit "stare" ceny, lebo jasne, ze prerobia neskutocne oproti tomu, za co to kupovali.
Write mate pravdu, ze na OS SSD nebude treba velky sekvencny zapis.
Presne, i ja mam pocit, ze za tu cenu to zrychli OS o tolko oproti HDD, ze nieje co riesit, stale sa to oplati aj ked to mensiu kvalitu, len som nechcel kupit bez porady hned to najhorsie, co v tej kategorii je, kedze sa medzi ssd diskami vobec neorientujem.