Bude to koli vyrobnemu procesu, ale presnejsie ti nepoviem, ale ak ta to velmi zaujima tak na pctuningu, alebo svethardware bol trochu davnejsie clanok o vyrobe mikrocipov a tam to urcite bude spomenute.
Inak sa im s tym asi lepsie naraba, na kruhu nemozes odrazit roh
Neviem ci sa to pri vyrobe wafera netoci (odstreduje jak v pracke, len horizontalne otocene) aby sa vyplavili necistoty a zostal len cisty kremik, ale tieto moje poznatky uz hranicia s fantaziou, fakt si to velmi nepamatam, skus najst ten clanok
To ze sa vyrabaju kruhove ma suvis s rastom kremikoveho krystalu z roztopeneho kremiku, kruhovy tvar teda suvisi s technologiou jeho vyroby. Krystal rastie tak ze sa takpovediac taha z roztoku (kremik dopovany zarodkami krystalov) ohriateho tesne nad teplotu topenia kremika. Taha sa tak ze pri tahani cely postupne rotuje. Kruhovy tvar ma fyzikalnych dodovov (suvisi s povrchovym napatim kvapalin) ma kruhovy tvar. Podobne ako ma kruhovy tvar prud vody z vodovodu.
Este si pamatam prednasku kde koloval tazky valec (ktosi kdesi zohnal chybny kus, lomova plocha bola ako nejake pokrivene zrkadlo ), z podobneho sa potom rezu wafery
keby si mal stvorec tak by ti to do prostriedku bola bud priehlbina alebo kopec, a kedze je to v kruhu je tam najnizsi mozny podiel energie na udrzanie tvaru cize v podstate idealny. kazda kvapalina sa ti najlepsie tvari v kruhu zakladny chemicko-fyzicky poznatok