Wifi prijimac pre PC

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Wifi prijimac pre PC

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Zdravicko, prerabam byt a rozmyslam nad pripojenim PC cez Wifi prijimac, aby som si setril tahanie ethernet kabla po listach cez celu obyvacku. Navyse pozicia PC sa moze zmenit odstupom casu co bude robit mensie problemy.

Je nejaky spolahlivy Wifi prijmac pre PC, ktory sa ako tak bude dat porovnat vykonnostne s kablom co do pingu, stability pripojenia pri downloade a pod. ? Planoval som zvysovat linku na 1gb, ale predpokladam, ze prijimac nebude az taky silny.

Dik za reakcie, osobne skusenosti s primacmi uvitam velmi rad.

v archive som nasiel odporucanie na tento 300 mbps https://www.alza.sk/asus-usb-n14-d1478795.htm
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Re: Wifi prijimac pre PC

Príspevok od používateľa lepermessiah »

Ja mam doma (uz v sufliku) Netgear A6210 a bol spolahlivy, bez vypadkov aj 12 hodin vkuse .. len cena a rozmery ta mozno odradia (je to uz AC dual)
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Vdaka leper,

ostatni ? nieco take typu ASUS USB-AC53? alebo to je uplne jedno co s AC vezmem ?
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

na wifine nedosiahnes gigabit.
pingy mozu byt na tu kratku vzdialenost porovnatelne s kablom.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Pokial mi to bude tahat 600 - 800 mbps, a ping bude priblizne ako na kabli +-10, budem volit na PC asi Wifi. PC bude vzdialeny od Wifi 2 m, max do budnosti 1 m cez stenu co bude pre 5Ghz asi problem, ale to budem riesit asi az potom.
- Satoshi Nakamoto
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

a z akeho routera do pojde? Aj to si pozri. Nemyslim, ze realne bude davat 600-800mega.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

ak robis rekonsktrukciu urcite natiahni kable. pekne do steny, ziadne listy
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Koli 2 metrom riesis wifi? Nejde len o wifi co das do pc, ale aj o router/ap co tu siet vysiela. Keby si neriesil tu rychlost a pingy, tak by si mohol pouzit aj usbwifi kartu
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

molnart napísal: Po 21. Okt, 2019, 12:49 ak robis rekonsktrukciu urcite natiahni kable. pekne do steny, ziadne listy
do steny urcite nie :) to nie je elektrika, voda alebo plyn

Router: ASUS RT AC1200G. Ano riestim koli 2m pretoze mi treba tahat kabel pod zarubne, aby ich nebolo vidno, PC sa mozno casom presunie inde, a ten kabel tam zbytocne ostane? :)
- Satoshi Nakamoto
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Ked uz prerabas, je skoda toto neurobit. PC nieje ntb, co migruje po byte, aby bol kabel realny problem :-)
Kable je mozne tahat aj v rohu na zemi, kde sa podlaha stretava so stenou. Potom ti staci len 20cm drazku a dieru na LAN zastrcku. Ked potom polozis plavacku, nic nevidis. Zo zastrciek tahas patch kable, ako sa to bezne robi. Existuju aj rohove listy s vyklenkom pre kable.

Wifi nieje tak vykona a spolahliva ako kabel. Presunies si pc o pol roka na druhu stranu izby a zistis, ze signal mas polovicny. A ries, ci rusenie od suseda, nedostatocny dosah lebo mury, atd. Na doma, ked mas moznost kabla, ries kabel. Wifi si nechavaj pre zariadenia, ktore fakt migruju po byte - ntb, tablet, mobil, atd.

Rozhodnutie je na tebe :-)
Kamos ma v PC toto
https://www.alza.sk/asus-pce-ac51-d4290705.htm
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

praveze je to 2m, tak by som koli tomu nerozmyslal nad wifi. Tvoje naroky na rychlost a ping su velke a nie je to len o wifikarte v PC. Wifi kartou nepresiahnes ani 500MB/s. A to sa bavime o perfektnej viditelnosti na WiFi vysielac

a ak v buducnosti premiestnis pocitac, tak to moze skoncit ako pise shiro, ze zrazu padnes na polovicnu rychlost a pingi budu lietat ako sialene. Nehovoriac co vsetko ti kvalitu wifi dokaze ovplivnit

Ono keby si mal tu poziadavku len na pripojenie na internet a o pingy ti nejde tak OK, ale to co ty od wifi ocakavas a ratam,ze zase do toho nejdes pchat stovky eur dosiahnes len tazko a ak aj nahodou dosiahnesm, zaruka ze to tak bude fungovat dlhodobo nie je
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Dobre, presvedcili ste ma. Spravim tie zasuvky za TV a v mieste kde cca bude PC :D

ps. nahodou niekto nemate biele listy podobne tymto? Tieto vychadzaju na skoro 15 eur aj s klipmi, co je masaker vela
- Satoshi Nakamoto
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

skoc do mercury marketu :D
poliak ma skoro vsetko :D
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Pozeral som tam, maju tam nieco podobne ale vyzera to hrozne :D navyse spodna cast je taka vlnkova, to sa mi nepaci :D a navyse maju kablovy zliab zvonku,. vyzera to naoko tak neesteticky na bielej + treba plastove, lebo krive panely :D

no nic, nieco snad najdem
- Satoshi Nakamoto
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

Preco by si nedosialhol ani 500mbit. Poriadny router (RT2600ac) plus poriadna wifi karta (musim pozret doma) a link speed je 867mbit (cca neviem ako je presne to cislo), download cez speedtest cez 600mbit.
Kabel je ale kabel, hlavne ak nemusis vrat cez 4 steny tak nema zmysel nad wifi rozmyslat

Návrat na "Nákupná poradňa"